fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Διαμονή με 1$ τη βραδιά αρκεί να κάνεις livestream τη διαμονή σου

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Απόδοση στα ελληνικά: Αμάντα Πατσοπούλου | Για το #IFI

Αρχικό κείμενο: This Japanese hotel room costs $1 a night. The catch? You have to livestream your stay

[ΣτΜ]/ Η «κανονικότητα» απλωμένη εδώ και χρόνια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, γκρεμίζει ηθικούς φραγμούς και απελευθερώνει αγορές και τρόπους monetization. Μια εναλλακτική, νεοφιλελέ οικονομία σκεπάζει σαν ομίχλη τα πάντα σιγά σιγά γύρω μας – από τον γείτονα καλόμισθο εργασιομανή που παλεύει να αποδείξει πόσο σπουδαίος είναι στον περίγυρο του πιάνοντας 14ωρα εργασίας μέχρι τον μακρινό μικροεπιχειτηματία στην Ιαπωνία, που αφήνει την φαντασία του να οργιάσει, προκειμένου να βγάλει λεφτά ως καινοτόμος. /[ΣτΜ]


Το Ιαπωνικό ξενοδοχείο Asahi Ryokan προσφέρει δωμάτια στην τιμή του  ενός δολαρίου τη βραδιά. Η μόνη προϋπόθεση είναι να συμφωνήσεις να μεταδίδεις ζωντανά την διαμονή σου.

Ο Tetsuya Inoue, ξεκίνησε να διαχειρίζεται το ξενοδοχείο στα 27 του, αφού πέρασε στα χέρια του από την γιαγιά του και άρχισε ευθύς να αναρωτιέται πώς μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της επιχείρησης σύμφωνα με τις επιταγές της νέας οικονομίας.

one dollar hotel

Τελικά είχε μία ιδέα:

Μήπως να χρησιμοποιούσε το ίντερνετ για να προσελκύσει νέο κοινό και να δημιουργήσει μία νέα ροή εσόδων;

Οι επισκέπτες του Asahi Ryokan έχουν λοιπόν την επιλογή να πληρώσουν 100 γιεν (σχεδόνμ 1 δολλάριο) ανά διανυκτέρευση αρκεί να συμφωνήσουν σε πλήρες livestream.

Ο Inoue εξηγεί στο CNN Travel πως υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί σχετικά με το πως λειτουργεί όλο αυτό, όπως πχ. πως η μετάδοση αφορά μόνο σε μετάδοση ζωντανής εικόνας χωρις ήχο, άρα οι ένοικοι έχουν ιδιωτικότητα συζητήσεων ή τηλεφωνημάτων. Επίσης οι επισκέπτες δικαιούνται να σβήσουν τα φώτα και ο χώρος του μπάνιου είναι εκτός εμβέλειας της κάμερας.

Το ξενοδοχείο έχει κανάλι στο youtube με το όνομα One Dollar Hotel.

«To Asahi είναι ένα πολύ παλιό κατάλυμμα και έτσι έψαχνα ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό μοντέλο για να το λειτουργήσω. Και καθώς είναι ούτως ή άλλως φθηνό (σαν παροχή), χρειαζόταν κάτι διαφορετικό, μια προστιθέμενη εμπορική αξία που θα έκανε τους πάντες να μιλούν για την επιχείρηση».

one dollar hotel

Η προσφορά-πρόταση ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και μέχρι στιγμής 4 επισκέπτες έχουν δεχτεί να συμμετάσχουν.

«Οι νέοι άνθρωποι σήμερα δεν πολυνοιάζονται για την ιδιωτικότητά τους! Και κάποιοι σκέφτονται πως δεν τρέχει τίποτα να τους παρακολουθούν ζωντανά για μία μονάχα ημέρα», δηλώνει ο ιδιοκτήτης.

Μπορεί επί της ουσίας η χρέωση του ενός δολλαρίου να μην παράγει καθόλου κέρδος για το ξενοδοχείο αλλά ο Inoue θέλει να «δει» πέρα από το συμβατικό τρόπο κέρδους. Το κανάλι στο YouTube έχει ήδη περάσει τους 1,000 εγγεγραμένους χρήστες και μόλις μαζέψει πάνω από 4,000 ώρες θέασης θα  μπορεί πλέον να βάλει διαφήμιση στο κανάλι και να έχει κέρδος.

Όσο για τις ημέρες που το δωμάτιο είναι άδειο και δεν υπάρχει τίποτα για μετάδοση, τότε ο Inoue σηκώνει livestream τον εαυτό του όσο εργάζεται στο γραφείο του.

one dollar hotel

Λεπτομέρεια:

Ταμπέλες, γραμμένες σε Ιαπωνικά και Αγγλικά, τοποθετούνται μπροστά από την κάμερα για να ενημερώσουν τους θεατές πως ο ένοικος είναι εκτός δωματίου.

Πέρα λοιπόν από την «ευκαιρία» να αφήσεις εκαντοντάδες άγνωστους να παρακολουθούν μέσω ίντερνετ την φάση REM των ονείρων σου, ποιο είναι το κίνητρο για να πας στην Fukuoka, από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του 2019 στην Ιαπωνία;

Είναι ένα ενδιαφέρον παραθαλάσιο μέρος με απίστευτα καλό, φρεσκο – αλιευμένο φαγητό.

Επίσης τα δωμάτια με δυνατότητα livestream πλέον είναι δύο.


https://www.youtube.com/watch?v=MBBOdX8IxCg

 

Απόδοση στα ελληνικά: Αμάντα Πατσοπούλου | Για το #IFI

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή