Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Κάθε 30 Αυγούστου μηδενίζει…

στo Workerland/Ημερολόγιο Καταστρώματος

Εδώ και αρκετές μέρες η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί. Οι μετακινήσεις  είναι εύκολες, στο δρόμο βλέπεις έφηβους να περιμένουν το λεωφορείο για κάποια παραλία, παγωτά, καρπούζια, γρανίτες, μαγιό μέσα από t-shirts, φλαμίνγκο φουσκωτά,  μαυρισμένο δέρμα.

Εσύ προσπερνάς για να πας στη δουλειά.

Αναρωτιέσαι αν οι δύο εβδομάδες άδειας που σου αναλογούν είναι λίγες. Και συνειδητοποιείς ότι το «λίγο» είναι και αυτό υποκειμενικό. Μήπως τελικά είναι λίγη η καθημερινότητά σου, πριν και μετά τον Αύγουστο;

Μέσα σε δύο εβδομάδες πρέπει να προλάβεις να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις, να απολαύσεις, να ερωτευθείς, να γελάσεις, να κάνεις «τρέλες», να πιεις πολύ, να κοιμηθείς πολύ, να κολυμπήσεις, να μαζέψεις βότσαλα, να διαβάσεις τα βιβλία που δε πρόλαβες να ανοίξεις τόσους μήνες, να βρεις τον εαυτό σου. Νομίζεις ότι οι διακοπές σου δεν έχουν πρόγραμμα, μα υποσυνείδητα έχουν μία λίστα με πράγματα που θες να συμβούν. Και αυτό, καταβάθος, σε αγχώνει.

Ο κόσμος γύρω σου σιγοβράζει μέσα στον καύσωνα. Στην Καβάλα πιστοί Χριστιανοί χτυπάν εικόνες στο κεφάλι τους, η Αρλέτα ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι, η φιλελεύθερη φυλή φαντασιώνεται διαλόγους με αγνώστους καθημερινά και  η δημοσιο-γραφία έχει πιάσει πάτο. Η γειτονιά σου είναι άδεια. Ζευγάρια καβγαδίζουν γιατί δεν έχουν λεφτά, κάποιοι κάνουν σεξ χωρίς αιρκοντίσιον, από το ημιυπόγειο στην Ελικώνος τα πρωινά ακούγεται Αλκίνοος.

Σέρνεις το δάχτυλό σου στην οθόνη του κινητού σου. Σέλφι, παραλίες, μπούτια, Μύκονος, ποτάρες, σέλφι με φίλους, νησιά, ντεσπασίτο, φλαμίγκο, ευχές για της Παναγίας, γιορτές, πανηγύρια και καταστρώματα πλοίων. Δύο καλά memes και ένα φωτογραφικό κάδρο με φίλτρο Instagram με θέμα ένα φραπέ και  background τους  έρημους δρόμους  της Αθήνας. ‘Άλλη μία σέλφι και λίγη ποίηση.

Που ήταν κρυμμένη τόσο καιρό όλη αυτή η ανεμελιά;

Πόσο γρήγορα θα τελειώσει ο Αύγουστος;

Το μυαλό μας έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο χρονόμετρο. Κάθε 30 Αυγούστου μηδενίζει και αρχίζει πάλι να μετρά αντίστροφα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Δεν είμαστε απλά μηχανές που παράγουν έργο, είμαστε απόλυτα συγχρονισμένες μηχανές. Ο καθένας για τη πάρτη του και όλοι για τον Αύγουστο.

 

Πηγή: knottystory.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή