fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Fraport, Κέρκυρα | Καταγγελίες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Νεκρός εργαζόμενος της Fraport στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

Ο marshaller του Ι. Καποδίστριας πέθανε χθες εν ώρα εργασίας, στην πίστα του αεροδρομίου.
Πρόκειται για τον Νίκο Χαλικιά (44 ετών) , τον άνθρωπο που δουλεύει σε 43 βαθμούς Κελσίου και κατευθύνει τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στον χώρο που σταθμεύσουν. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για τον θάνατο του άνδρα ενώ δεκάδες είναι οι καταγγελίες στην εφημερίδα
«Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» περί λιποθυμιών καθαριστριών αεροσκαφών και εργαζομένων, όπως και οδηγών των λεωφορείων στην πίστα οι οποίοι εργάζονται στους 40 και 43 βαθμούς Κελσίου χωρίς κλιματισμό.
Οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο αεροδρόμιο με τα ειδικά λεωφορεία πίστας, μέσα στον καύσωνα και με τα θερμόμετρα να τερματίζουν!
Να σημειωθεί πως ο Νικόλαος Χαλικιάς 44 ετών κηδεύεται το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 17:00 στον Ι. Ν. Υ. Θ. Λαμποβιτίσης  Άφρας.
Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του kerkyrasimera.gr εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος

 

Νέα καταγγελία εργαζομένου της Fraport στην Κέρκυρα. Απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά στους 40 βαθμούς!!

Με το ιστολόγιο μας επικοινώνησε προ ολίγου εργαζόμενος της Fraport στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, που προφανώς εκτιμώντας ότι τρέξαμε να αναμεταδώσουμε την δολοφονία εργαζόμενου του αεροδρομίου από την Γερμανική εταιρία, αφού προήλθε ύστερα από εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, μας ενημέρωσε για την εκεί κατάσταση. Ο εργαζόμενος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του μας πληροφόρησε τα παρακάτω….

“Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας οι συνθήκες που έχει επιβάλει η Fraport είναι απαράδεκτες. Μας βάζουν και εργαζόμαστε χωρίς κλιματισμό σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Μόνο αυτή την εβδομάδα είχαμε 2 λιποθυμίες εργαζομένων”, μας λέει ο εργαζόμενος, και συνεχίζει

“Για αναρρωτικές άδειες ούτε κουβέντα, αφού δεν δίνονται, ενώ αν επιμείνει απλά απολύεσαι. Και βέβαια δεν μιλάμε για σταθερή δουλειά…. Οι συμβάσεις είναι δίμηνες, σου λένε ότι είσαι δοκιμαστικός για δύο ολόκληρα χρόνια και αν φύγεις δεν παίρνεις λεφτά χρωστούμενα”

“Δουλεύουμε για 500-600 ευρώ για οκτάωρο κανονικά κάνοντας υπερωρίες, οι οποίες ΔΕΝ πληρώνονται”, καταλήγει ο εργαζόμενος της Fraport στην Κέρκυρα.

Θυμίζουμε ότι την διοίκηση του αεροδρομίου την έχει η κρατική Γερμανική εταιρία Fraport που έχει δώσει την διαχείριση στις εταιρίες Goldair και Swissport.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις (που για να αγοράσει τα αεροδρόμια η Fraport πήρε δάνειο, όντας χρεοκοπημένη). Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και ο Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι καλύτερος από την Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας τα ίδια μνημόνια.

 

anemosantistasis.blogspot.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή