fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Επίδοξος βιαστής ζητά υπάλληλο

στo Εργαλειοθήκη/Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Επίδοξος βιαστής! 6983352860
Αγγελία* στη Χρυσή Ευκαιρία με αυτό το τηλ. «Ζητείται κυρία για φροντίδα τυφλής κοπέλας και οικιακές εργασίες.»
Πήρα χθες τηλέφωνο για την αγγελία, απάντησε άντρας ηλικίας γύρω στα 50 αν κατάλαβα σωστά απ τη φωνή του, και ισχυρίστηκε πως είναι ξάδερφος της ενδιαφερόμενης, η οποία παρεπιπτόντως λείπει για λίγες μέρες στο εξωτερικό.


Με ρώτησε μόνο την ηλικία μου (ούτε επαγγελματική εμπειρία, ούτε σχέση με ΑΜΕΑ) και θέλησε να πάω στο σπίτι του σήμερα να μιλήσουμε. Όταν τον ρώτησα τη διεύθυνσή του, μου είπε να κατέβω στο μετρό του Αγ. Δημητρίου κ μετά να του τηλεφωνήσω ώστε να μου εξηγήσει πώς να πάω για να τον βρω.


Σήμερα, ημέρα της συνάντησης , υποψιασμένη πως υπάρχει πρόβλημα, δύο ώρες πριν το ραντεβού μας, του τηλεφώνησα, και με το πρόσχημα πως θα με μετέφερε ένας φίλος με αμάξι στο σπίτι του, ξαναζήτησα να μάθω την ακριβή του διεύθυνση. Αυτός αρνήθηκε πεισματικά να μου την δώσει, λέγοντάς μου πως θα με παραλάβει ο ίδιος απ το μετρό, αραδιάζοντάς μου τα εξής επιχειρήματα


– δεν θέλω να σε φέρει κανείς με αμάξι, γιατί θέλω να μάθεις τη διαδρομή με το μετρό
-δεν θέλω να σε περιμένει κανείς να σε παραλάβει για να γυρίσεις , γιατί θα αγχωθώ
ερωτήσεις
– ο φίλος σου που θα σε φέρει, θα είναι μαζί σου;
– ο φίλος σου που θα σε φέρει, θα σε περιμένει να φύγεις;

Αν και είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, επέμεινα, ώστε να βεβαιωθώ. Όταν ο τύπος είδε πως ενίσταμαι και θυμώνω, ξεκίνησε μια ρητορική ως εξής :

« και για πες μου Γεωργία, πόσο καιρό είσαι άνεργη;»
«εγώ κορίτσι μου θέλω να σε βοηθήσω οικονομικά»
«αν τα βρούμε, θα πληρωθείς και θα σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο οικονομικά, ακούγεσαι καλό κορίτσι»
Εν τω μεταξύ όλων αυτών, επέμενε να τον συναντήσω στη συγκεκριμένη στάση του μετρό, και να με παραλάβει με το αυτοκίνητό του. Προφανώς, κάποια στιγμή τον έβρισα και του έκλεισα το τηλέφωνο.
Ο άνθρωπος αυτός, είναι ένας επίδοξος βιαστής, που χρησιμοποιεί αγγελίες εύρεσης εργασίας, ώστε να κεντρίσει υποψήφια θύματα.
Επικοινώνησα με την χρυσή ευκαιρία αναφέροντας το περιστατικό ώστε να κατεβάσουν την αγγελία του, και μ ενημέρωσαν πως χωρίς εισαγγελική παρέμβαση αυτό δεν γίνεται. Επικοινώνησα με την αστυνομία, και μου είπαν πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να καταθέσω μήνυση- το οποίο βέβαια συμπεριλαμβάνει τη γνωστοποίηση όλων των στοιχείων μου στον επίδοξο βιαστή. Εγώ δεν έπαθα κάτι- εκτός από το ότι για μια ακόμα φορά αντίκρισα την περίπτωση του βιασμού.
Ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε γυναίκα όμως είναι πιθανό να βιαστεί. Όχι μόνο από τον άγνωστο περαστικό, τον φίλο, τον γνωστό. Αλλά και από κάποιον που μεθοδικά έχει δομήσει πλάνο απάτης μέσω μιας αγγελίας. Απευθυνόμενος σε όποια γυναίκα ψάχνει αντίστοιχη εργασία.
Οποιαδήποτε στιγμή ο βιασμός καραδοκεί.

 

Γράφει η Τζο Μελί

 

* Η αγγελία του υπόπτου  αναρτήθηκε στην σελίδα της Χρυσής Ευκαιρίας με την παρακάτω περιγραφή:

 

Περιοχή & Διεύθυνση: Υπόλοιπο Αττικής
Ειδικότητα: Οικιακοί Βοηθοί
Τύπος συναλλαγής:Αναζητούν εργαζόμενους
Περιγραφή
ΚΥΡΙΑ ζητείται για εσωτερική ή εξωτερική απασχόληση, λίγες οικιακές εργασίες και περιποίηση τυφλής κοπέλας, δεκτή από όλη την Αττική

Δημιουργία: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015
Tελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016
Επισκέψεις: 8288 επισκέψεις
Επικοινωνήστε τώρα! 6983352860

Πλέον η αγγελία δεν υπάρχει στο site , όπως επαληθεύεται εδώ .

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

  1. […] Γιατί… έχει περαστεί ως δεδομένο πως η σεξουαλική επιθυμία -πλειοωηφικά- θα προκύψει από τη θέα δύο ακάλυπτων μηρών και όχι -ας πούμε- από τη θέα των γυναικείων αστραγάλων ή απλά από την κίνηση των μαλλιών με τον αέρα καθώς βαδίζει στο πεζοδρόμιο. Όλα αυτά είναι αβάσιμες θεωρίες, χτισμένες από μία πατριαρχική κοινωνία ανθρώπων, που ψάχνει εδώ και αιώνες ευτελείς τρόπους να διατηρήσει το αλάθητο και τη σοφία των ανδρών. Και αν κάνουμε την παραδοχή πως πλειοψηφικά οι άνδρες ερεθίζονται με κάποια συγκεκριμένα ρούχα ή σημεία του γυναικείου σώματος, τότε θα έπρεπε να είναι όλοι αυτοί οι άνδρες επίδοξοι βιαστές; […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Εργαλειοθήκη

Στην Κορυφή