fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Kay Ivey

ΗΠΑ | 25 Αλαμπάμιες απαγόρευσαν την άμβλωση

στo Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Γράφει ο Σοφοκλής Αρχοντάκης
Για το #IfI

Φέτος είναι η χρονιά που όλοι οι συντηρητικοί Αμερικανοί νομοθέτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις πλάτες του Τραμπ, για να απαγορεύσουν την άμβλωση μετά τις 6 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Δηλαδή μια καθυστέρηση της περιόδου και 2 εβδομάδες να αποφασίσει μια γυναίκα αν είναι σε θέση να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Την ίδια στιγμή να έχει κλείσει ραντεβού για άμβλωση και να εύχεται πως ένας γιατρός δεν θα αποφασίσει πως ανίχνευσε την καρδιά ενός παιδιού να χτυπά.

Μάλιστα τα περισσότερα νομοσχέδια έχουν ως μόνες εξαιρέσεις τον σοβαρό κίνδυνο της ζωής.

Άλλες πολιτείες χρηματοδοτούν “κλινικές οικογενειακού προγραμματισμού” οι οποίες στην πράξη σαμποτάρουν το δικαίωμα στην άμβλωση και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Colossus By Eric Drooker
“Colossus” by Eric Drooker. Street poster on the Lower East Side of Manhattan, 1995.

Η εξαίρεση για τις περιπτώσεις του βιασμού ή της αιμομιξίας απορρίφθηκε με ψήφους 21 προς 11.

Σε πολλές περιπτώσεις δε, οι δράστες προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, άρα έχουμε και τις δύο περιπτώσεις.

Είμαστε μάρτυρες μιας διαπολιτειακής προσπάθειας ανατροπής, μέσω του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, της απόφασης Roe v. Wade του 1973 η οποία αποποινικοποίησε σε εθνικό επίπεδο τις αμβλώσεις.

Με την διαφορά ότι κάποιες πολιτείες έχουν αποφασίσει να μην αδειοδοτήσουν κλινικές αμβλώσεων…

Άλλες πολιτείες χρηματοδοτούν “κλινικές οικογενειακού προγραμματισμού” οι οποίες στην πράξη σαμποτάρουν το δικαίωμα στην άμβλωση και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Η Αμερική είναι διχασμένη με το 48% Υπέρ της Ζωής και το 48% Υπέρ της Επιλογής.

Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ακόμα και τον 19ο αιώνα στην Αμερική γίνονταν αμβλώσεις σε ποσοστό 25% επί κάθε εγκυμοσύνης.

Όμως, ακόμα και πριν από την απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου επιτρέπονταν οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας.

Οπότε έχουμε ένα σοβαρό πισωγύρισμα από τους συντηρητικούς νομοθέτες.

Pro abortion
Graffiti ενάντια στις αμβλώσεις έγινε απλά με ένα ζευγάρι χειροπέδες, Pro Choice.

Οι δε γιατροί αντιμετωπίζουν και αυτοί ποινικές κυρώσεις, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες της Αλαμπάμα να έχουν επιβάλει τις υψηλότερες. Με 99 χρόνια φυλακή. Ναι, 99 χρόνια.

Χωρίς να πιάνουμε τα ψυχολογικά προβλήματα που θα έχει ένα παιδί και οι γονείς του με τον κρυφό θυμό τους, όταν θα υποχρεούνται να κρατήσουν ένα παιδί.

Χωρίς να πιάνουμε τα δικαιώματα ενός θύματος βιασμού ή το σοκ το οποίο μπορεί να έχει υποστεί για να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Σε καμία από τις 7 Πολιτείες δεν έχει εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, καθώς στις περιπτώσεις της Georgia, του Ohio και της Alabama δεν έχει περάσει το απαραίτητο εξάμηνο όπου κάποιος μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο.

Στις περιπτώσεις του Mississippi, του Kentuky, της Iowa και της North Dacota ομοσπονδιακοί δικαστές έχουν μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου.

Crucifixion By Eric Drooker
Crucifixion By Eric Drooker Ink on Scratchboard

Όμως σκοπός των νομοθετών δεν ήταν αυτός:

Σκοπός ήταν η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο από όσους διαφωνούν με τα Πολιτειακά νομοσχέδια (και το ισχυρό American Civil Liberties Union-ACLU- Αμερικανικό Συνδικάτο Κοινωνικών Ελευθεριών), με την ελπίδα οι δικαστές του δικαστηρίου να ανατρέψουν την απόφαση του 1973 σε όλη την χώρα.

Με μια σύντομη ματιά θα δούμε πως πρόκειται για τον πόλεμο των Βόρειων και των Νότιων από την αρχή.

Οι Ευαγγελιστές και φανατικοί Χριστιανοί των Μεσοδυτικών και Νότιων πολιτειών όπως οι Louisiana (μέσα στον επόμενο μήνα θα φέρει αντίστοιχο νομοσχέδιο), Mississippi, Kansas, Oklahoma, Arkansas, Missouri (προσεχώς περνά αντίστοιχο νόμο), Indiana, North Dacota, Nebraska, Texas και Alabama είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τους περισσότερους περιορισμούς για τις αμβλώσεις.

Στις 2-3 ακόμη Πολιτείες με αντίστοιχους νόμους οι Καθολικοί αποτελούν την πλειοψηφία.

Πολλοί από αυτούς αποτελούν την εκλογική βάση του Τραμπ.

Ο οποίος παρότι δεν είναι φανατικός χριστιανός ή νεοναζί ο ίδιος, έχει προσεταιριστεί τους φανατικούς χριστιανούς και τους νεοναζί κάνοντάς τους κάθε χατήρι.

Να κλείσουμε λέγοντας πως τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έχουν επιλεχθεί 5:4 Ρεπουμπλικάνοι με Δημοκρατικούς (1 από τον μπαμπά Μπους, 2 από τον γιο, 2 από τον Τραμπ, 2 από τον Κλίντον και 2 από τον Ομπάμα).

Τα πράγματα για τις γυναίκες στην Αμερική γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

Όμως την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι από το Maryland και το Colorado άρχισαν μποϋκοτάζ απέναντι στην Αλαμπάμα, ξεκινώντας τα αντίποινα με την φυγή των επενδύσεων. Ένα BDS μόνο για οπισθοδρομικούς Αμερικάνους.

Στην φωτογραφία η Kay Ivey την στιγμή που υπογράφει το πιο αυστηρό νομοσχέδιο της Αμερικής εναντίον των αμβλώσεων.

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Ημερολόγιο Καταστρώματος

17η Νοέμβριου 2020

Γράφει ο ΣτΑκ Για το #IFI Η καταδίκη της χρυσής αυγής σίγουρα
Στην Κορυφή