fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Χριστουγεννιάτικος Περίπατος και ας «βγήκε ο Αη Βασίλης σε αναστολή»

στo Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Γράφει η Αμάντα Πατσοπούλου

Για το IforINTERVIEW

Την στιγμή που σε πολλά σπίτια γίνεται συζήτηση για το εάν θα στολίσουν νωρίτερα φέτος ή αν θα κάνουν skip τη γιορτή λόγω έλλειψης διάθεσης, ο Μπακογιάννης  ο Κωστάκης έχει πάθει cocooning και θέλει να στολίσει την Αθήνα με ανάθεση σε ιδιώτες φυσικά!

Την ίδια ακριβώς στιγμή που γονείς αναρωτιούνται πως θα εξηγήσουν στα ανήλικα παιδιά τους το γεγονός ότι «ο Αη Βασίλης βγήκε σε αναστολή πολλές φορές φέτος και δεν μπόρεσε να σου πάρει δώρο» ή να πουν καλύτερα πως «το εργαστήρι το Άη Βασίλη είναι κλειστό και αυτό, σαν το εστιατόριο δίπλα μας, δες», ο Μπακογιάννης, σύμφωνα με δημοσιεύμα του documentonews.gr, θέλει να «κάνει ξανά περίπατο» με κρατικό προϋπολογισμό. Με lockdown ή χωρίς, το χρήμα πρέπει να περάσει από την καμινάδα της κυβερνήσεως και να καταλήξει στο τζάκι των ελίτ φίλων του Κωστάκη.

Και όχι μόνο θα ξοδευτούν χιλιάδες ευρώ «για να συμπληρωθεί ο στολισμός – χορηγίες του 2019», αλλά θα μισθώσει ιδιώτες για μία δουλειά που μπορεί -και πρέπει- να ανατεθεί στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Αθηνών -αλλά μισούμε δημόσιους υπαλλήλους, οπότε yolo, θα τα δώσω εξω, δικιά μου η πόλη ό,τι θέλω κάνω. Με ‘κείνο και με τ’ άλλο, ο διακαής πόθος της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση επί παντός επιστητού, θα φτάσει για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα τα 892.526,68 ευρώ (+ΦΠΑ) για δαπάνες στολισμού, τοποθέτησης και εκτοποθέτησης από ιδιωτικά συνεργεία.

Εν καιρώ πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας ο μελλοντικός μας πρωθυπουργός – Νετί; Δεν θα τον ψηφίσουν κάποτε νομίζεις; – περνάει “the time of his life” που λένε και στα κολλέγια, με τα κρατικά κονδύλια και κανείς μα κανείς δεν τολμάει να του κόψει την καυλάντα. Η αγαπημένη του Ομόνοια, που με τόσο κόπο -και χρήμα- αναδιαμόρφωσε (;) θα είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς εορτασμού και κάπου εκεί θα κοτσάρει και ένα δέντρο 13 μέτρων, λογικά σταρ-τρεκ αισθητικής ίδιας με τις γιρλάντες του 2019 στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης.

Και θα μου πεις τώρα, μην είσαι μωρέ ξινή, άσε τον άνθρωπο να στολίσει πια, τον φάγατε, μία με τον περίπατο, μία με τα καφάο στη Φωκίωνος, από τη μύτη του το βγάλατε. Απλά να, είναι που έχει λίγο κρίση πανδημίας εκεί έξω, είναι που τον Οκτώβριο διπλασιάστηκαν οι άνεργοι, είναι που κάθε μέρα πεθαίνει κόσμος γιατί θέλαμε TOYΡΙΣΜΟ και μίζες στα ΜΜΕ αντί για νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, στήριξη εργαζομένων και ΜΜΜ και εκπαίδευσης.

Οπότε, προτείνω Δημαρχέ μας, όσο και αν σε στεναχωρεί, να κάνουμε φέτος ρεβεγιόν στα μπαλκόνια μας και μόλις πάει 00:00 να ξεσπάσουμε σε ξέφρενα χειροκροτήματα. Και αυτό θεωρητικά θα είναι αρκετό για να καλύψει το συναισθηματικό κενό της τυχόν έλλειψης στολισμού.

Όσο για «το πνεύμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας» που θέλεις να επισημάνεις προβάλλοντας τις χορηγίες μεγαλών ομίλων, θα μπορούσες ίσως να ζητήσεις από τους ίδιους να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο και με τις εργοδοτικές τους παροχές και υποχρεώσεις, δίνοντας – άκου να δεις τι τρελό σκέφτηκα – τα ίδια ποσά φέτος όχι στον Δήμο αλλά ως bonus στους εργαζόμενούς τους! Και μάλιστα με εξαίρεση τους ιδιαίτερα υψηλόμισθους -ναι, 8,000 ευρώ το μήνα είναι πολλά λέφτα Κώστα, μην σηκώνεις το φρύδι.

Αν πάλι δε συμφωνείς τότε 892.526,68 ευρώ (+ΦΠΑ) είναι ένα καλό, συμμαζεμένο και σεμνό ποσό να σπαταλήσεις για πλάκα, δεν είναι δα και 11 εκατομμύρια διαφημιστικής καμπάνιας!

 

Γράφει η Αμάντα Πατσοπούλου

Για το IforINTERVIEW

 

Cover photo: Nikos Libertas / SOOC

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Ημερολόγιο Καταστρώματος

17η Νοέμβριου 2020

Γράφει ο ΣτΑκ Για το #IFI Η καταδίκη της χρυσής αυγής σίγουρα
Στην Κορυφή