fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

απόγνωση

Κάποια μέρα, μέσα στην πίεση την είπα ηλιθια -ναι, τόλμησα

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Διηγείται ο/η : Apognosi
#oi_istories_sas

Εδώ κι 24 χρόνια ζω ένα μαρτύριο με μια διευθύντρια η οποία με πρόσβαλε πάντα μπροστά σε άλλους η κι όταν βρισκόμασταν οι δύο μας.

Κάποια μέρα, μέσα στην πίεση την είπα ηλιθια -ναι, τόλμησα

Πρόσβαλε την προσωπικότητά μου · επειδή όμως εγώ είχα αρκετά προβλήματα στη ζωή μου, γιατί μεγάλωνα 2 παιδιά μόνη μου χωρίς βοήθεια οικονομική, αυτή το εκμεταλλευοταν γιατί είχα ανάγκη τη δουλειά και δε μου ήταν εύκολο να φύγω.

Μου έδωσε όλη τη δουλειά στο γραφείο, ό,τι με αφορούσε δε με ενημέρωνε.

Δεν υπόγραφε τα έγγραφα που της πηγαινα, έκανε κύκλωμα στο γραφείο μιας που είχε «θέση». Κάποια μέρα, μέσα στην πίεση την είπα ηλιθια -ναι, τόλμησα- διότι δεν άντεξα άλλο την καταπίεση κι όλοι τώρα είναι εναντίον μου, απειλουν ότι θα με διώξουν γιατί έκανα έφεση κι ακόμα κι ο ίδιος ο διευθυντής, ενώ ήταν με το μέρος μου, τώρα ο ίδιος μου έβαλε πρόστιμο ενώ γνώριζε πολύ καλά τι τραβάω.

Παλιότερα τα έγγραφα μου πήγαιναν στον κάδο των αχρήστων, γι αυτό το λόγο έκανα μόνο προφορικά παράπονα κι αυτή με τη μία με έθεσε σε πειθαρχικό.

Είναι πραγματικά ψυχοφθόρο αυτό που ζω και έχω απελπιστεί από τη γνώμη τόσων ανθρώπων που, ενώ γνωρίζουν, όλοι τη φοβούνται.


#IFI

Αγαπητή «Apognosi»

Αναφερόμενη σε «πειθαρχικό» αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα είσαι σε κάποια υπηρεσία δημόσιας αρχής, όπου σίγουρα η γραφειοκρατία και το κουκούλωμα «καλά κρατούν». Τα 24 χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά για να ανέχεσαι ένα περιβάλλον τοξικό και ανθρώπους που κακομεταχειρίζονται την ιδιότητά σου ως εργαζόμενη. Σίγουρα η εξάρτηση των δύο ανήλικων μελών της οικογένειάς σου αποκλειστικά από το δικό σου εισόδημα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για αποχώρηση. Παρόλα αυτά, δεν είναι λόγος να συνεχίσεις για πόσα ακόμα χρόνια να βιώνεις την αδικία και να πρεσάρεσαι ψυχολογικά, μεταφέροντας πιθανότατα και άθελά σου αυτή την τοξικότητα στην προσωπική σου ζωή.

Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι αν τα «προφορικά» παράπονα μπορούν να αποτελέσουν μία κάποια λύση. Τουναντίον, μάλλον λειτουργούν ως έναυσμα για περισσότερο καψόνι. Θα προτείναμε να ακολουθήσεις την όποια νομική και τυπική οδό προβλέπεται για τον κλάδο σου και ακόμα καλύτερα, να συμβουλευτείς έναν εργατολόγο για να σου καλύψει τυχόν απορίες σχετικά με τις ενέργειες που μπορείς να κάνεις.

Αν μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο, θα χαρούμε να μας στείλεις διευκρινήσεις και να σε παραπέμψουμε σε κάποιον/α ειδικό με το θέμα σου.

Συντροφικά,

IFI team

Διηγείται ο/η : Apognosi
#oi_istories_sas

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή