fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Δουλειά από το σπίτι | Καταγγελία εργαζόμενης

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

#oi_istories_sas | #IFI

Γράφει η A.

Εργάζομαι σε μια υπηρεσία που υπαγόταν και υπάγεται στο Υπουργείο **.

Είναι η **

Εγώ δούλευα πριν χρόνια, για 7 χρόνια στο γραφείο **, δίναμε πληροφορίες με μια συνάδελφό μου, εξυπηρετούσαμε το κοινό. Ήμασταν με σύμβαση, μας είχε προσλάβει εταιρία συμβούλων (στην οποία ανήκει και η **), είχε αναλάβει το γραφείο ** η εταιρία μου τότε.

Το ωράριο ήταν 9-5, αλλά πολλές φορές μέναμε παραπάνω γιατί είχαμε καταλήξει να κάνουμε την αγγαρεία που μας ανέθετε ο καθένας (δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί).

Έχω πάει στη ΔΕΘ μια χρονιά κι ενώ έπρεπε να έρθουν να με αντικαταστήσουν, είχαν πάει τσάρκα στην Κωνσταντινούπολη. Το αποτέλεσμα ήταν να είμαι όρθια για περισσότερο από 12 ώρες συνεχόμενες και να βρεθώ στο νοσοκομείο.

Τα πόδια μου είχαν πρηστεί, ο πόνος με χτυπούσε μέχρι την καρδιά. Και τότε με την ανοχή της εταιρίας δουλεύαμε σαν τα ζώα με την συνάδελφό μου γιατί μας είχαν περάσει το ότι αν δεν κάνουμε ό,τι θέλει η υπηρεσία θα μας διώξουν.

Το 2011 μας βάζουν στην **, η οποία μπαίνει στον πτωχευτικό κώδικα και μένω 10 μήνες απλήρωτη. Κάθε μέρα ρωτούσα πότε θα πληρωθώ και με κορόιδευαν, μου είχαν αναφέρει έναν τύπο κομματόσκυλο του κερατά που πληρωνόταν με 7.000€ το μήνα, ότι κι αυτός ήταν απλήρωτος 3 μήνες αλλά δεν παραπονιόταν!!

Πριν δύο χρόνια με θυμήθηκε μια καλή συνάδελφος (υπάρχουν, μετρημένοι στα δάχτυλα) και μου είπε ότι θα υπέγραφαν μια σύμβαση με μια εταιρία για αναβάθμιση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.

Η σύμβαση ήταν φωτογραφική γιατί η μια κοπέλα ήταν φυτευτή από την προηγούμενη κυβέρνηση, απλά ήθελαν κι έναν άνθρωπο που να μην εμπλέκεται κομματικά, να μην είναι με μέσο, για να δουλέψει, και μου το πρότειναν γιατί ήξεραν τι δουλειά είχα ρίξει στο παρελθόν.

Τοποθετήθηκα ως γραμματέας σε μια μονάδα στην υπηρεσία, καλοί συνάδελφοι οι περισσότεροι, είχα κρατήσει μέσα στα χρόνια επαφή. Η κοπέλα μπήκε πολύ γρήγορα και υπόγεια σε άλλη υπηρεσία με καλύτερη σύμβαση.

Ο φορέας αυτός συνεργάζεται με το ** κι αν έχεις δόντι υπογράφεις σύμβαση η οποία ανανεώνεται συνέχεια και δεν σε κουνάει κανείς. Λήγει η σύμβασή μου (12 μήνες) και μένω την προηγούμενη χρονιά να δουλεύω για ενάμιση μήνα απλήρωτη.

Μου είχαν ξεκαθαρίσει ότι αν δείξω καλή διαγωγή και δουλεύω, θα γίνει κάτι. Μένω απλήρωτη για ενάμιση μήνα, όπου και πηγαίνω κανονικά κάθε μέρα στη δουλειά και δουλεύω περισσότερο. Συμφωνούν τον μήνα αυτόν να τον πάρω σε άδεια μόλις υπογράψω. Παίρνω μόνο 7 μέρες το καλοκαίρι για την εξεταστική, έχοντας νεύρα κάποιοι.

Δεν προλαβαίνω να πάρω τις υπόλοιπες γιατί τέλη Σεπτεμβρίου διαγνώστηκα με καρκίνο κι άρχισε ο αγώνας. Η σύμβαση ανανεώθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο, ανέλαβε μια εταιρία που θα διαχειριζόταν τα social media της υπηρεσίας, με χώνουν και στα social media.

Έχω καταντήσει γραμματέας σχεδόν όλων των μονάδων. Η προηγούμενη σύμβαση υπογράφηκε μέσα Απριλίου (φαντάσου είχε λήξει αρχές Μαρτίου).

Η 11μηνη σύμβαση έληξε ** Μαρτίου, εγώ από 13 Ιανουαρίου μετά από τρεις μήνες απουσίας (αφού είχα υποβληθεί σε υστερεκτομή, επέμβαση για τοποθέτηση φίλτρου πριν γιατί είχα πάθει θρόμβωση και ακτινοβολίες ενδοκολπικές) επέστρεψα στη δουλειά με εντολή όμως του ογκολόγου να δουλεύω λιγότερες ώρες.

Καταλήγω να πηγαίνω 10-4 στη δουλειά.

Όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορωναϊού, ο γιατρός μου συνέστησε να αρχίσω πάλι να πηγαίνω με ταξί. Είχα αρχίσει να χρησιμοποιώ τα μέσα από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν δεν ένιωθα καλά έπαιρνα ταξί φυσικά.

Όταν άρχισαν να ξεφεύγουν τα κρούσματα κι αφού έχω πει στη δουλειά ότι δεν ξέρω αν θα πρέπει να πηγαίνω γιατί ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, το ψάχνουν κάποιοι και ανακοινώνουν ότι στις ευπαθείς ανήκουν όσοι κάνουν ΤΩΡΑ χημειοθεραπεία!

Μιλώντας με τον ογκολόγο μου, μου λέει ότι πλέον σταματάω να πηγαίνω, κλείνομαι σπίτι κι αν υπάρχει η δυνατότητα εργάζομαι από το σπίτι μου. Μου γράφει και βεβαίωση στην οποία αναφέρει το ιστορικό μου. Επιπλέον, τονίζει ότι η Α. (όνομα καταγγέλουσας) ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου να νοσήσει από τον covid-19.

Στέλνω mail την ίδια μέρα ότι εγώ σταματάω (σας το επισυνάπτω για να δείτε πόσο ευγενικά και επαγγελματικά απάντησα). Βρέθηκε προϊσταμένη η οποία είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί έχουν φέρει αντισηπτικά!!!

Η σύμβαση έχει λήξει από τις ** Μαρτίου, δουλεύω καθημερινά από το σπίτι, φυσικά όχι εκ περιτροπής, γιατί η τηλεργασία είναι για τα κορόιδα. Ανά πάσα στιγμή παίρνουν τηλέφωνο, όταν έχω εξηγήσει ότι στο σπίτι μένουν και ** και χρειάζονται τον υπολογιστή για μαθήματα και επικοινωνία με ειδικό.

Με γράφουν στα αρχ** τους.

Παρασκευή αποστέλλεται έγγραφο που αφορά σε καταχωρήσεις **, φυσικά και δεν το ελέγχει κανείς και φυσικά κάθομαι το ΣΚ και στραβώνομαι να τα περάσω.

Επίσης, έχω ενημερώσει ότι είμαι και φοιτήτρια στο ** και πρέπει να γράφω κι εργασίες (το ξέρουν αλλά επιλέγουν να το ξεχνούν). Σήμερα ξύπνησε από τον λήθαργο η ** και παίρνει τηλέφωνο τσιρίζοντας και προσβάλλοντάς με ότι καταχώρησα κάποια στοιχεία που δεν έπρεπε.

Της εξηγώ ότι μου έδωσαν το οκ και ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, μπορεί να πάρει τον υπεύθυνο στο ** να διαγράψει τις δυο καταχωρήσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι δική της δουλειά.

Σε κάποια φάση δεν μπορώ να συγκρατηθώ και της λέω φωνάζοντας και αφού τρέμω από την ταραχή, ότι ξέρει πόσα έχω περάσει και ότι πρέπει να είμαι ήρεμη, ότι δεν έχω ακούσει ούτε ένα ευχαριστώ και είμαι βιδωμένη στην καρέκλα μου σαν την μαλ**.

Της λέω μην τολμήσεις και με ξαναπάρεις και μην διανοηθείς να μου φωνάξεις ξανά. Ότι είμαι σπίτι μου δεν είναι από επιλογή μου και δεν σημαίνει ότι θα είμαι 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμη.

Η σύμβαση υποτίθεται θα ανανεωθεί αύριο, το παιδί από την εταιρία (την δεύτερη που είμαι τώρα) για το οποίο δεν μπορώ να πω κουβέντα ήταν δίπλα μου σε όλα, με ενημέρωσε ότι έχει στείλει τα χαρτιά και δεν του έχουν απαντήσει και πρέπει να μάθει για να στείλει την σύμβαση να την υπογράψω.

Έχω ακούσει κι από άλλους συναδέλφους παράπονα, μπούλινγκ κανονικό.

Α, όταν ρώτησα πάλι φέτος τι θα γίνει με την σύμβαση, μου είπαν ότι κοστίζω πολλά (γελάει κόσμος) κι ότι αν ξέρω τον ** να του μιλήσω να με χώσει!!!

#oi_istories_sas | #IFI

Γράφει η A.

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή