fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Εργατοπατέρες κι εργοδότες | Απαλλαγή των συνδικάτων

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Η απαλλαγή των συνδικάτων από τους εργατοπατέρες και τους εργοδότες επιτακτική ανάγκη

«Εγκληματική οργάνωση», «ίδιοι με τη Χρυσή Αυγή», «αριστερή και ακροδεξιά βία είναι εξίσου απαράδεκτες» είναι η «γραμμή» στην οποία κινήθηκαν τα στελέχη της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και τα κόμματα που τους στηρίζουν, σε δηλώσεις τους για τις χτεσινές εξελίξεις στη Ρόδο.

Με βρισιές και συκοφαντίες πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για το όργιο νοθείας και εκφυλισμού που προσπαθούν να επιβάλουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο όνομα μάλιστα της «δημοκρατίας» (!), ενώ έχουν ξεφτιλίσει και καταπατήσει κάθε καταστατική διαδικασία. Αν κάτι θυμίζει Χρυσή Αυγή στο σκηνικό που έστησε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, τόσο στη Ρόδο όσο και πριν από λίγες μέρες στην Καλαμάτα, είναι οι πληρωμένοι μπράβοι που παρέταξαν απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Είναι οι μαφιόζικες μέθοδοι με τις οποίες προσπαθούν να κρατήσουν τις βρωμιές τους μακριά από τα βλέμματα των εργαζομένων, αποφασίζοντας και διατάσσοντας ακόμα και τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από το συνέδριο.

Είναι η προθυμία με την οποία αυτή η ομάδα εκτελεί τις εντολές των αφεντικών και προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρέμβασή τους στα συνδικάτα. Μετά απ’ αυτά, δεν είναι καθόλου παράξενο ότι προσπαθούν να μιμηθούν τους χρυσαυγίτες ακόμα και στις συκοφαντίες σε βάρος ταξικών συνδικαλιστών. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που συστηματικά παρουσιάζει συνδικαλιστές και εργαζόμενους ως τραμπούκους, για να «βγάλει λάδι» τα δικά της εγκλήματα και τους τραμπουκισμούς. Αυτές τις βρωμιές και τους φασίστες που τις ξεστομίζουν ξεπλένουν οι εργατοπατέρες και τα κόμματά τους. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μιχαλολιάκος τούς αποδίδει τιμές με χτεσινή ανάρτηση στο «Twitter».

Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει κατανοητό από περισσότερους εργαζόμενους ότι χωρίς οργάνωση της πάλης και σύγκρουση δεν μπορεί να αλλάξει η νοσηρή κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Όπως και το γεγονός ότι όσο περισσότερο πληθαίνουν οι εργαζόμενοι που στηρίζουν αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, τόσο περισσότερο θα αχρηστεύονται στην πράξη οι μεθοδεύσεις και τα εμπόδια που βάζουν η εργοδοσία, το κράτος και οι άνθρωποι τους μέσα στα συνδικάτα.

Καταγγελία των αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας για τα γεγονότα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο.

Καταγγέλλουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό για την προσπάθειά του να επιβάλλει ένα συνέδριο με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους. Δεν δίστασε γι΄ αυτό να κινητοποιήσει μπράβους, σεκιουριτάδες και αστυνομία. Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΚΕ σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η πλήρης χρεοκοπία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο.

Καμία ταξική δύναμη δεν μπορεί να συνεχίζει όπως πριν. Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ενάντια στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό αποτελεί επείγουσα αναγκαιότητα.

 

Οι αντιπρόσωποι της ΑΤΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ,

Ρόδος 4 Απριλίου 2019

Η απαλλαγή των συνδικάτων από τους εργατοπατέρες και τους εργοδότες είναι επιτακτική ανάγκη και προϋπόθεση για κάθε νικηφόρο εργατικό αγώνα, πολύ περισσότερο μετά τις αλλεπάλληλες ήττες των εργατικών συμφερόντων τη μνημονιακή εποχή.

Ποτέ δεν είναι αργά να γίνει κοινή συνείδηση ότι δεν πρόκειται περί μάχης αλλά πολέμου που θα είναι μακρόχρονος. Κάθε ταξική δύναμη πρέπει να συμβάλει όσο περισσότερο μπορεί, να εγκαταλειφθούν ηγεμονισμοί και με εργατική δημοκρατία και πολιτισμό να συμπαραταχθούν όλες οι ταξικές δυνάμεις σ’ αυτόν τον πόλεμο στη θέση που τους αρμόζει.

 

Πηγή: infonewstime.wordpress.com

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή