fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

working in hotel

Εργασία και χαρά γύρω από την πισίνα

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
#oi_istories_sas
Διηγείται η: M.
Εργοδότης: ξενοδοχείο στην Κέρκυρα

 

Δούλευα σαιζόν ως Pool Girl σε ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα. Η κακή κατασκευή της σκάλας και του γκαζόν είχε ως αποτέλεσμα να πάθω διάστρεμμα στο πόδι. Με άφησαν να καθίσω τρεις μέρες μόνο, με αποτέλεσμα να μην γίνω τελείως καλά.

Γυρίζοντας πίσω στη δουλειά, πονούσα και κούτσαινα και με ενημέρωσαν ότι είμαι «κακό θέαμα για τους πελάτες», οι οποίοι ήταν ευγενέστατοι μαζί μου. Μετά από παρότρυνση να παραιτηθώ, τους ανάγκασα να με αλλάξουν πόστο σε κάτι πιο ήσυχο, εφόσον είχε προταθεί από τον έναν FNB Manager.

Ήμουν καλά μέχρι που ο συγκεκριμένος έφυγε και άρχισε ο καθημερινός εκφοβισμός, 5 λεπτά πριν σχολάσω, με σχόλια του τύπου:  «να φύγεις αν δε μπορείς», «δεν φταίμε εμείς που χτύπησες» και άλλα ωραία…

Με ξανά έβαλαν στο πόστο της πισίνα, χωρίς να μπορώ, καθώς λόγω κούρασης χειροτέρεψα και προέκυψαν και άλλα θέματα στα πόδια. Μια μέρα, ο νέος δερβέναγας ρουμανικής καταγωγής και πρώην μετρ, μου απαγόρευσε – μονάχα σε εμένα – το φαγητό, το διάλειμμα και την ολιγόλεπτη στάση σε κάθισμα, για να μπορώ να συνεχίσω λόγω ποδιού.

Μου είχαν ήδη δώσει «μια εβδομάδα ρεπό», όταν είχα αναγκαστεί να καθίσω σε καρέκλα για να ξεκουράσω το πόδι λίγα λεπτά. Το «ρεπό» αυτό είναι η άδεια που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος στη σαιζόν. Βέβαια, αν έκανες το λάθος να την πάρεις σε καλούσαν μια μέρα πριν να σε ενημερώσουν ότι απολύεσαι, λόγω «αδικαιολόγητης απουσίας».

Πηγαίνοντας στο επόπτη, δεν κατάφερα να δικαιωθώ και φυσικά έχασα και γύρω στα 500€ δεδουλευμένα, το οποία όταν τα ζήτησα άπλωσαν χέρι για να με βγάλουν έξω…

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

  1. Γιατί δεν γράφεις για ποιο ξενοδοχείο πρόκειται? Μόνο έτσι θα τους τσούξει 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή