fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ | Σταματήστε να μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε σκλάβοι σας

στo Οι ιστορίες σας/Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Οι ίδιοι που μας ζητάνε μάσκες οινοπνεύματα και τζελ χεριών είναι οι ίδιοι που βηχουν μες τα μούτρα μας

Εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ εδώ…τις τελευταίες 3 εβδομάδες ζούμε ένα καθημερινό black friday με αμέτρητους πελάτες σαν “ζόμπι” να μας χτυπάνε τις πόρτες από τις 7.30 (!!) το πρωί για να μπούνε μέσα..

Η κυβερνηση ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες ηλικιωμένων και όμως το 80% των πελατών είναι τέτοιων ηλικιών …αρκετοί από αυτούς μας συμπεριφέρονται σαν σκλάβους να εξυπηρετούμε λες και είμαστε στα zara και να τρέχουμε μεταξύ ταμείου και αποθήκης για να τσεκαρουμε αν μας έχουν ξεμείνει χαρτιά τουαλέτας και αντισηπτικά …οι ίδιοι που μας ζητάνε μάσκες οινοπνεύματα και τζελ χεριών είναι οι ίδιοι που βηχουν μες τα μούτρα μας, μας ακουμπανε ενώ τρέχουμε κυριολεκτικά να γεμίσουμε ράφια και μας έχουν κάνει τσιφλίκι τους, φτυνουν το δάχτυλο που θα μας μετρήσουν τα χαρτονομίσματα η θα φτυσουν να ανοίξουν τη σακούλα …

Παιδιά ηρεμηστε είναι μια δυσκολη κατάσταση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ανθρωπιά .

Το να γεμισεις ένα καρότσι με μακαρόνια και να μην αφήσεις για τον συνάνθρωπο σου ούτε ένα σακουλάκι φιδέ δεν θα σε σώσει

Το να αδειάσεις το χαρτί υγείας λες και θα μείνεις στο σπίτι για 3 μήνες δεν θα σε κάνει προνοητικο..

Το να συμπεριφέρεσαι σαν Ορκ και να φωνάζεις σε ένα απλό υπάλληλο επειδή δεν έχει μάσκες και το ζαμπόν χωρίς γλουτένη που θες δεν θα σε κάνει καλό χριστιανό όπως διατυμπανίζεις..

Η ουρά στα ταμεία δεν είναι βίτσιο μας ..είμαστε 15-20 άνθρωποι κ τρέχουμε από τις 5 το πρωί να σου γεμίσουμε τα ράφια και δεν  μπορούμε όλοι να είμαστε πάντα παροντες η μπορει να μην έχουμε τόσα ταμεία που να υποστηρίξουν τέτοιο κύμα

Σταμάτα να ζητάς υπεύθυνο με το παραμικρό και κυρίως σταματά να ζητάς απολύσεις και παραδειγματικές τιμωρίες από κάποιον που νομίζεις ότι δεν σε εξυπηρετησε σωστά.

Σαφώς και θα υπάρχει κάποιος που θα σου μιλήσει πιο κοφτά ή λίγο πιο αδιάφορα αλλά σκέψου ότι είναι εκεί και τρέχει να εξυπηρετήσει το σύνολο και οχι εσένα που θες να σε πάρουν από το χεράκι να σε ξεναγήσουν στα 600τμ για να σου βρίσκουν τα πράγματα της λίστας σου .. επίσης πολλοί βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους για να είναι εκεί.

Σεβασου αυτόν που βλέπεις να στάζει ιδρώτα να ανεβάσει μια παλέτα μακαρόνια ενώ περνανε όλοι από πάνω του κυριολεκτικά και μην στραβωνεις αν σου δείξει που θα βρεις αυτό που ψάχνεις και δεν στο φέρει στο χεράκι σου.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης εν μέσω πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και εμείς τον πελάτη αλλά και ο πελάτης τους υπαλλήλους όλων των καταστημάτων μικρών και μεγάλων.

Το «είναι η δουλειά σου να κάθεσαι να εξυπηρετείς και πληρώνεσαι για να τρέχεις» θα ήθελα να βάλετε στην θέση μας τα παιδιά/ εγγόνια ανήψια /φιλους σας όπως και εμεις σας προσέχουμε και βαζουμε στην άκρη την υγεία μας για να είμαστε εκεί από τα χαράματα για 10-12 ώρες σερί μακρυά απο οικογένεια /προσωπική ζωή και κουβαλάμε πόνους κακή ψυχολογία και πίεση γιατι «πληρωνομαστε από αυτό»

Θα τελειώσει όλο αυτό ..υπομονή σε όλους μας/σας.

Από αναγνώστη του singleparent.gr

Πηγή: https://olagiatingunaika.gr/

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή