fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

χλαπάτσας

Προφανώς και έχω τα ίδια συμφέροντα με το αφεντικό μου!

στo Lunch break

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Ακούω τις τελευταίες εβδομάδες και εν όψει εκλογών μια τεράστια κουβέντα για τα αφεντικά και τους υπαλλήλους και το ποιος κερδίζει στις πλάτες του άλλου και ποιος έχει τα ίδια συμφέροντα με τον άλλον. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως…

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΡΕ ΚΗΦΗΝΑ;

Αφεντικά έχουν οι σκύλοι. Εσύ έχεις Ε-Υ-Ε-Ρ-Γ-Ε-Τ-Η, έχεις εργοδότη που το μοναδικό του μέλημα είναι να έχει ανοιχτή την επιχείρησή του για να μπορεί να αντλεί ικανοποίηση από το να σε σιτίζει*. Σκέψου το λίγο ρε μπίθουλα που το μόνο που σε νοιάζει είναι να πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα για να γλιτώνεις ένα παραγωγικό 5λεπτο την ημέρα που κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον ευεργέτη σου.

Σκέψου ρε γυφταρμά τι έχει κάνει ο ευεργέτης σου για σένα.

χλαπάτσας

Σε πληρώνει

Καταλαβαίνεις ρε καημένε τι σημαίνει αυτό; Βγάζει λεφτά από την τσέπη του και τα δίνει σε εσένα που δούλεψες για να γίνει μεγαλύτερη η τσέπη του. Μπαίνει στο ΑΤΜ του το βράδυ, πατάει ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ τα απαιτούμενα κουμπιά για να μάθει το διαθέσιμο υπόλοιπο, ΔΕΝ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ γιατί σέβεται το περιβάλλον και μετά έρχεται και σου τα προσφέρει απλόχερα. Και όλα αυτά γιατί τα κάνει; Γιατί είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο ρε ηλίθιε είλωτα, γιατί το κράτος τον υποχρεώνει να σε πληρώνει κιόλας κι εσύ αντί να αρκείσαι στις αγνές του προθέσεις, τον απειλείς να σου δίνει χρήματα με γελοία προσχήματα τύπου ότι πρέπει να τρως για να ζεις. Πες τουλάχιστον ένα ευχαριστώ.

Σε ανέχεται

Καταλαβαίνω ότι αν δεν είσαι ευεργέτης δεν μπορείς εύκολα να αντιληφθείς το μεγαλείο της συγκεκριμένης παροχής από την πλευρά του εργοδότη σου. Είναι σημαντικό όμως. Ναι. Σε ανέχεται. Έρχεται στη δουλειά σου (όταν μπορεί, δεν γίνεται να έρχεται και κάθε μέρα) και σε υπομένει. Ανέχεται τα χνώτα σου που βρωμάνε φτώχεια και δεν κατανοούν τα προβλήματα που έχει στο κεφάλι του ο επιχειρηματίας, ο άνθρωπος του μόχθου, αυτός που είναι αναγκασμένος να πληρώνει και φόρους για να σε έχει στη δούλεψή του κάνοντας το κράτος συνέταιρο σε μια δουλειά που έτσι κι αλλιώς την κρατάει χωρίς κανένα κέρδος, μόνο για να μην του φέρεις τους τραμπούκους φίλους σου που θα ζητάνε και αυξήσεις απειλώντας τη ζωή και την τσέπη του.

χλαπάτσας

Σου επιτρέπει να πάρεις άδεια

Αυτό δεν σε συμφέρει να το σκέφτεσαι έτσι; Αυτό κάνεις ότι δεν το θυμάσαι; Όχι μαλάκα, θα το διαβάσεις καλά. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΤΑΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Είναι αυτός που σε πληρώνει όταν κάθεσαι. Το διανοείσαι; Σου δίνει τα ίδια λεφτά όταν του παράγεις πλούτο και όταν ξύνεις τον τσόκο σου στη Τζια και στη Μύκονο όπου χαλάς τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ λεφτά.

Σε αντιμετωπίζει ως άνθρωπο

Αυτό δεν το εκτιμάς ρε σκουπίδι; Ένας ανώτερος οργανισμός όπως αυτός, ένα πρότυπο εξελιγμένης διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων σου έκανε την τιμή να σε προσλάβει για να του βγάζεις το ψωμί του και να σου δίνει το σουσάμι που σου αναλογεί. Ούτε αυτό δεν το εκτιμάς; Μπορείς με τα λίγα μιλιγκράμ εγκεφάλου που διαθέτεις να αναλογιστείς πόσο δύσκολο είναι αυτός ο τιτάνας της διανόησης να ρίξει το iq του για να σου απευθύνει τον λόγο με κατανοητό τρόπο; Σιγά μην μπορείς.

Για να το κλείνουμε. Το αφεντικό σου δεν είναι αυτό που σου παρουσιάζουν τα κομμουνιστικά ΜΜΕ της χώρας που αντιμάχονται την ελεύθερη οικονομία. Το αφεντικό σου κρατά την επιχείρησή του ζωντανή για έναν και μόνο λόγο. Επειδή θέλει το καλό σου.

*(Γελάτε μαλάκες. Εμένα μου έχει πει αφεντικό επί λέξει: “ΕΓΩ ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ, ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΩ”)

Του Νίκου Μπόβολου | Πηγή: https://www.gulag.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Lunch break

Dystopian Greece

Ελλάδα 2200 μ.Χ.

- Αυτός ήταν με τον Μητσοτάκη τον Πρώτο; - Τον Δεύτερο. - Μαλάκα τι
Στην Κορυφή