βόλος

Καφέδες, χαστούκια, φυλλάδια | Ιστορίες από τον Βόλο

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Διηγείται η Vectrum

#oi_istories_sas

Για το #IFI

Ιστορίες από τον Βόλο vol. 1

Σε κεντρικό takeaway καφέ – σάντουιτς – σαλάτες (δύο δρόμους πάνω από την παραλία), όταν ζητάς τα δεδουλευμένα σου τρως χαστούκια και απειλές από το αφεντικό. Εναλλακτικά όταν δεν σε χωνεύει ο ντελιβεράς τσιράκι της σε κοπανάει εκείνος.

Ύστερα όλα καλύπτονται σαν να μην έγινε τίποτα.

Σκηνικό πρώτο:

Ντελιβεράς τσιράκι της εργοδοσίας χτυπάει εργαζόμενη ισχυριζόμενος πως επαίζαν κάποιοι – φανταστικοί σουρεαλιστικοί – προσωπικοί λόγοι. Η εργοδότρια δηλώνει βαθιά θλίψη και δηλώνει πως δε ξέρει τι να κάνει. Παρακαλεί την εργαζόμενη να μην κάνει τίποτα και λέει πως θα το «διαχειριστεί» αυτή, όταν κρίνει ότι ήρθε η ώρα (;).

Στη συνέχεια πιάνει ένα-ένα τα άτομα που δουλεύουν και τα απειλεί πως αν μαθευτεί το περιστατικό θα ‘χουν να κάνουν μαζί της.

Σκηνικό δεύτερο (ίδια εργοδότης):

Εργαζόμενη που έχει σταματήσει να δουλεύει εκεί, πάει να ζητήσει τα χρωστούμενα. Η εργοδότρια εξοργίζεται, τσιρίζει, την χαστουκίζει. Η εργαζόμενη κάνει μήνυση και καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Οι μπάτσοι ψάχνουν για αυτόφωρο την εργοδότρια στο μαγαζί και αυτή έχει ήδη εξαφανιστεί. Ξανά απειλεί το προσωπικό πως όποιος μιλήσει θα χει να κάνει μαζί της.

Το κείμενο αυτό δεν είναι πράξη «Ζορό» κανενός είδους.

Είναι οργή και αγανάκτηση μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στον επισιτισμό, στην επαρχία και με την αηδία να έχει πιάσει ταβάνι.

βόλος

Ιστορίες από τον Βόλο vol. 2

Τα φυλλάδια της σκλαβιάς

 

Πρώτη περίπτωση:

Ένα (1) ευρώ την ώρα, 12ωρο, 10.000 φυλλάδια που τα παίρνεις εξαρχής και τα κουβαλάς στην πλάτη. Σε παρακολουθούν δύο ρουφιάνοι. Ένας της διαφημιστικής και ένας του πελάτη της διαφημιστικής. Αν στο τέλος επιστρέψεις με φυλλάδια, αυτά ζυγίζονται και αφαιρούνται από το «ηρωικό» σου μεροκάματο.

Περίπτωση δεύτερη:

Η μαντάμ έρχεται με το φορτηγάκι στη διπλανή πόλη και μαζεύει κόσμο για να μοιράζει φυλλάδια «ελληνικών μάρκετ».

Μέσα σε 4 ώρες έχεις καλύψει το ¼ της πόλης σε περιοχές εκτός κέντρου, έχεις κουβαλήσει σε πλάτη και χέρια κοντά στα 30 κιλά – που στα ανατροφοδοτεί συνεχώς ισχυριζόμενη πως κάθε φορά είναι λίγα αυτά που κουβαλάς, και στο τέλος παίρνει τα ηρωικά 9 ευρώ ολόκληρα γιατί το πρώτο μισάωρο «ήταν εκπαίδευση» και το τελευταίο ήταν «νεκρός χρόνος».

Plot twist: η μαντάμ στέλνει friend requests σε fb και κάνει follow σε Instagram

Και ρωτάει χαριτωμένα κατά τη διάρκεια, αν έχεις «παράπονο» από τους υπόλοιπους που μοιράζετε μαζί.

Περίπτωση τρίτη:

«Σου δίνω δώδεκα(12) ευρώ μέχρι να μου αδειάσεις σε μοίρασμα όλο το φορτίο της νταλίκας με τα φυλλάδια»: 16ωρο, 12 ευρώ.

Συναισθήματα δεν περιγράφονται.

Διηγείται η Vectrum

#oi_istories_sas

Για το #IFI

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.