fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

παρακολούθηση εργαζομένων

Κάμερες και παρακολούθηση οθόνης εργαζομένων σε Αρχιτεκτονικό γραφείο | Ηράκλειο Κρήτης

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

#oi_istories_sas #IFI
Διηγείται η Architect❤️
Τόπος/Έτος:  Ηράκλειο Κρήτης/ 2019
Εργοδότης: Αρχιτεκτονικό γραφείο
Θέση: Αρχιτέκτων Μηχανικός

Δούλευα για κάποιο διάστημα στο δημοφιλέστερο Αρχιτεκτονικό γραφείο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχω δουλέψει στο παρελθόν σε άλλα γραφεία στην Αθήνα και έχω συνεργαστεί με μηχανικούς, σαν εξωτερικός συνεργάτης, στο Ηράκλειο.

Παντού οι εργασιακές συνθήκες όταν φτάναμε στην πληρωμή ήταν απαράδεκτες, στο συγκεκριμένο γραφείο όμως είδα κάτι πρωτόγνωρο.

Το «πείραμα»:

‘Οπως αποκαλώ το συγκεκριμένο γραφείο και την κατάσταση λειτουργίας του.

Εμείς στο ισόγειο και στα υπόγεια και το αφεντικό στον πρώτο παρακολουθώντας διαρκώς εμάς. Παράνομες κάμερες πάνω από τα κεφάλια των 10 και ενίοτε 12 εργαζομένων του, τις οποίες παρακολουθούσε εμμονικά διαρκώς.

Δε μπορούσαμε να σηκωθούμε από το 1.5 τετραγωνικό που μας αναλογούσε και αμέσως το ίδιο δευτερόλεπτο χτυπούσε το εταιρικό μας τηλέφωνο (για να μην μας αφήσει να σηκωθούμε).

παρακολούθηση εργαζομένων

Παράλληλα με την παρακολούθηση μέσω καμερών υπήρχε και παρακολούθηση των οθονών μας, όποτε ήθελε. Μπούκαρε λοιπόν χωρίς προειδοποίηση στους υπολογιστές μας και έπαιρνε τον έλεγχο του mouse μας!

Γεγονός αρκετά τρομακτικό, το οποίο μας παρουσίαζε ως «βοηθητικό» ως προς την ενημέρωση του «πάνω» σχετικά με την πρόοδο μας στη δουλειά!

Ουσιαστικά ο άνθρωπος δε δούλευε, πέρα από τα ραντεβού τού με πελάτες, απλά παρακολουθούσε και τραμπούκιζε τους εργαζομένους του μέσω καμερών και προγραμμάτων στο pc.

Ήταν η πρώτη φορά που είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο, σε αυτή την κλίμακα.

Δεν μας άφηνε να πάρουμε ανάσα!

Να φάμε ή να μιλήσουμε στο κινητό δεν καταφέρναμε χωρίς να μας ψάχνει, συχνά μας έπαιρνε και ενώ ήμασταν τουαλέτα. Γενικά μια άρρωστη και προβληματική κατάσταση και πολλά άλλα που δε μπορώ να αναλύσω τώρα.

Στο διάστημα που δούλευα εκεί έφυγαν οικειοθελώς πολλά άτομα, κάποια και την πρώτη μέρα. Είμαι σίγουρη πως πολλοί θα καταλάβουν σε ποιο γραφείο αναφέρομαι.

Κουράγιο παιδιά!

#oi_istories_sas #IFI
Διηγείται η Architect❤️
Τόπος/Έτος:  Ηράκλειο Κρήτης/ 2019
Εργοδότης: Αρχιτεκτονικό γραφείο
Θέση: Αρχιτέκτων Μηχανικός

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή