fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Ελλάδα

Η Ελλάδα στο ακροδεξιό κύμα

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

7 Ιούλη στην Ελλάδα είχαμε εκλογές.

Το αριστερό κόμμα έχασε και το δεξιό έκανε κυβέρνηση. Πρόκειται για συνέχιση της ίδιας πολιτικής που απλά περνάει σε νέο στάδιο. Η αριστερά το 2015 παρέλαβε μια κατάσταση κρίσης με την ελληνική κοινωνία που πιο πριν ήταν στους δρόμους να έχει επενδύσει σε αυτήν για μια καλύτερη προοπτική. Έγιναν τελικά δύο πράγματα: η Ελληνική κοινωνία γύρισε σπίτι της ενώ η κατάσταση παρέμεινε στάσιμη και όλες οι ελπίδες προδόθηκαν.

Καμία κρίση δεν τελείωσε στην Ελλάδα, μην ακούτε τι μεταδίδουν τα media.

Απλά η κατάσταση κρίσης έγινε η νέα κανονικότητα που ο λαός αποδέχτηκε μοιρολατρικά. Χωρίς αυτό το βήμα η δεξιά δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει και να κάνει το επόμενο βήμα Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα δεν μοιάζει πολύ με άλλα σε Δυτικές χώρες. Η αριστερά χρησιμοποιεί επαναστατική ρητορική αλλά με την πιο ξεπουλημένη διάθεση, η δεξιά αποτελείται απο ένα παλαβό μίγμα ακραίων φιλελεύθερων, κρατικιστών συντηρητικών και ακροδεξιών παλιάς κοπής.

Διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα, η εκκλησία συγκυβερνά, αριστοκρατικές οικογένειες της πολιτικής, ο αγώνας για εξουσία χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης ήταν σαφή. Πλέον μετανάστες και πρόσφυγες δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στα νοσοκομεία. Όσοι δεν παίρνουν άσυλο, δηλαδή όλοι, θα επιστρέφονται στην Τουρκία αφού περάσουν μήνες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως της Μόριας, η παγκόσμια ντροπή, που άνοιξε με αριστερή κυβέρνηση.

Αλλά και για τους ντόπιους τα πράγματα αλλάζουν.

Ρεύμα και νερό θα ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Οι βιομήχανοι απαιτούν να κατέβει κι άλλο ο ελάχιστος μισθός. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κερδίζουν λιγότερα απο 2400 Ε/ έτος θα δουν τα 200 ευρώ βοήθημα που τους δίνεται να χάνεται αν δεν δεχτούν να δουλεύουν δωρεάν για να το δικαιούνται. Με κατι τέτοιους εργάτες χτίστηκε και πριν 2.500 χρόνια και η Ακρόπολη… Και βέβαια περισσότερη και εντελώς ανεξέλεγκτη αστυνομία.

Η δεξιά έχει υποσχεθεί να κόψει κάθε κεφάλι που σηκώνεται. Ξέρουν ότι για να περάσει η ατζέντα τους, αφού η αριστερά έστειλε τις μάζες στο σπίτι τους, θα πρέπει να συντρίψουν κάθε δύναμη αντίστασης έχει απομείνει. Σε όλη την Δύση η ακροδεξιά ζητάει τα ίδια πράγματα.

Κόλαση για τους μετανάστες, αθλιότητα για τους ντόπιους, κατάργηση κάθε δημόσιας πρόνοιας, μείωση φόρων για τους πλούσιους, καταπίεση, αστυνομοκρατία.

Κι όλα αυτά ενώ στην Ανατολική μεσόγειο η πιθανότητα Ελληνοτουρκικού πολέμου για τα πετρέλαια είναι ορατή. Όποιος νομίζει ότι αυτή η κατάσταση θα περάσει έτσι είναι γελασμένος. Αργά ή γρήγορα οι αυταπάτες και η τρομοκρατία θα καταρρεύσουν και τότε η σταθερότητα που τάζει η δεξιά θα αποδειχθεί ψεύτικη ελπίδα.

Το καζάνι σιγοβράζει στην Ελλάδα κι όσα νέα μέτρα παίρνονται για να το καταπνίξουν θα δουλέψουν για λίγο καιρό και μετά το καζάνι θα σκάσει. Η εικόνα της ηρεμίας, η εικόνα των ανασφάλιστων και κακοπληρωμένων εργατών που εξυπηρετούν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία δήθεν χαρούμενοι, θα διαλυθεί. Όποιος έρχεται σε έναν τόπο, ακόμα κι αν αυτό που ζητά είναι λίγες μέρες γαλήνης και ξεκούρασης με νέα ερεθίσματα, καλό είναι να ξέρει που έρχεται.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και σύντομα θα γίνουν χειρότερα.

Πηγή: https://athens.indymedia.org

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

4 Comments

 1. Το ακροδεξιό κύμα σάς μάρανε, το ακροαριστερό κκε με τα παιδιά και τα εγγόνια
  των σφαγέων της οπλα ,ανθελληνικό,προδοτικό,εγκληματικό , που μολύνει τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων
  με την παρουσία του το ξεχάσατε σταλινικά, σκεβρωμένα συντρόφια ;

  • Προσοχή μαλάκα γιατι η πηγάδα χωράει ακόμα πολλά τομάρια σαν και σένα….ουστ ακροδεξιο κοπρόσκυλο…

 2. Πωπω! και ο Ρουβίκωνας ξέρει την λύση.
  Να θανατώσουν όλους τους φιλελεύθερους, φασίστες κ παπάδες
  Στα γκουλαγκς όλοι οι πουλημένοι αριστεροί
  Να μείνουν μόνο οι μετανάστες στην Ελλάδα για να έχουμε φιλικές σχέση με την Τουρκία
  Εργατική δημοκρατία, ακόμα και αν σ αυτή η πλειοψηφία είναι οι μετανάστες ισλαμιστές.

  • Δεν τους γουστάρω τους εμφύλιους αλλά αν γίνει το μακελειο θα σου πάρω το σαπιο σου κεφάλι…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή