fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Alpha Bank | Παραπλάνησε εργαζόμενο ΑμΕΑ για να αποδεχτεί «εθελούσια έξοδο»

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Καταγγελία Σωματείου

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, σχετικά με «παραπλανητικές» μεθοδεύσεις της διοίκησης της Alpha Bank, για να αποσπάσει την υπογραφή εργαζόμενου ΑΜΕΑ και να αποδεχτεί την απόλυση – «εθελούσια έξοδο» από την την Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του, το Σωματείο αναφέρει:

«Οι μεθοδεύσεις της ALPHA BANK προκειμένου να ξεφορτωθεί εργαζόμενους της μέσω της επικαλούμενης «εθελούσιας» εξόδου ξεπέρασε κάθε όριο!

Με κατάπληξη και οργή το Σωματείο μας πληροφορήθηκε ότι ο συνάδελφος μας, που εργάζεται στο κτίριο της Λ. Αθηνών στη Διεύθυνση Υποστηρίξεως Πιστοδοτήσεων, παραπλανήθηκε και κυριολεκτικά σύρθηκε στην «εθελούσια» έξοδο, δηλαδή στην απόλυσή του!

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος προσελήφθη στην Τράπεζα το 1992 με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όντας σε κατάσταση αδυναμίας (νοητική στέρηση) και μη δυνάμενος να αντιληφθεί το περιεχόμενο της αίτησης που του παρουσιάστηκε, την υπέγραψε. Είναι φανερό ότι η Τράπεζα όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή του, όχι μόνο δεν υπολόγισε την κρισιμότητα της κατάστασής του, αλλά πολύ περισσότερο κινήθηκε εσκεμμένα προκειμένου ο συνάδελφος και η οικογένειά του να μη βρουν χρόνο να κινητοποιηθούν εναντίον της υπογραφής του.

Αυτό το τρομοκρατικό πρόσωπο της εργοδοσίας που μοναδικό στόχο έχει την κερδοφορία και που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, δεν κατάφερε ωστόσο να τσακίσει το ήθος και την αλληλεγγύη των συναδέλφων που εργάζονται μαζί του. Άμεσα κινήθηκαν σε διαδικασίες προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια απάνθρωπη εξέλιξη.

Την ανησυχία και την αγανάκτηση των συναδέλφων και της οικογένειάς του ενστερνίστηκε από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας, το οποίο κινήθηκε άμεσα σε διαδικασία συνάντησης με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της ALPHA BANK μέσω επιστολής που καταγγέλλει το συγκεκριμένο συμβάν και που την κοινοποιούμε στο υπουργείο Εργασίας.

Απαιτούμε:

— Τη δικαίωση του συναδέλφου. Να αποτραπεί η συμμετοχή του στο πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου.

— Τον έλεγχο της διαφάνειας της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά και παρόμοιων περιστατικών από τη ΔΑΔ.

— Να δοθεί τέλος σε κάθε εκβιασμό των συναδέλφων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου».

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία της ALPHA BANK καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές και μεθόδους. Πρόσφατα η τράπεζα μετακίνησε εργαζόμενο ΑμΕΑ μακριά από τον τόπο κατοικίας του ώστε να εκβιάσει την παραίτησή του στη Θεσσαλονίκη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλοι στη συνάντηση του σωματείου μας με τη ΔΑΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάδελφό μας.

Ένας για όλους, όλοι για έναν!

Η εργοδοσία, έχοντας συνοδοιπόρους της την αντεργατική πολιτική της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, έχει την αυταπάτη ότι θα κερδίσει και τη σιωπή μας.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας τρομοκρατούν τέτοιες ενέργειες και πρακτικές. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματικό στήριγμά τους το Κλαδικό Σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό που πρωτοστατεί στην πάλη για κάθε τίμιο αίτημα των εργαζομένων όλου του κλάδου.

Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά σχέδιά τους!».

Πηγή: http://www.imerodromos.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή