fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Δεν ντρέπεσαι να φοράς σταράκια σε συνέντευξη για ίντερνετ καφέ;

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πόλη: Σέρρες

Έτος: 2010

Υποψήφια θέση: Ταμείο –  εξυπηρέτηση – παιδί για τα θελήματα –  τα πάντα όλα, λέμε
Περιγραφή εργοδότη: Internet Cafe

Διηγείται ο ανώνυμος

Φοιτητής τότε, μαθαίνω ότι ζητάνε άτομα σε ένα Net Cafe που πήγαινα κατά καιρούς. Σκέφτομαι «τι έχεις να χάσεις;», πάω από το μαγαζι, συμπληρώνω μια φόρμα που είχαν έτοιμη και το ξεχνάω για κάνα μήνα. Κάποια στιγμή με καλούν, με πολύ επίσημο τόνο και λεξιλόγιο, για να περάσω από το μαγαζί το επόμενο πρωί κατά τις 8 να με δουν.

Πρωί και φοιτητής δεν πάνε μαζί, αλλά τα κατάφερα, σήκωσα το κορμάκι μου και πήγα. Εκεί τρώω την πρώτη παρατήρηση, γιατί «φαινόμουν αγουροξυπνημένος». Εχμ, φίλε, είμαι, αλλά οκ. Συνεχίζοντας, ο τυπάς ξεκινάει να μου περιγράφει με στόμφο την επιχειρηματική του καριέρα (τύφλα να ‘χουν ο Steve Jobs και ο Zuckeberg μαζί) και, περίπου 40 λεπτά αργότερα, ξεκινάει να ασχολείται μαζί μου. Από πού είμαι, τι χόμπι έχω, τι ακριβώς σπουδάζω, και τα λοιπά και τα λοιπά. Αφού κατέκρινε τις σπουδές μου (λογιστικά), το κούρεμά μου, τον Πειραιά και το ότι φοράω σταράκια σε συνέντευξη (για Net Cafe, επαναλαμβάνω), μπήκε στο ζουμί.

Οι αρμοδιότητές μου θα ήταν να κρατάω ταμείο, να καθαρίζω όλους τους χώρους, να μάθω βασικά συντήρησης υπολογιστών για ξέρω τι να κάνω αν συμβεί οτιδήποτε (οκ ως εδώ), να πήγαινω σε δημόσιες υπηρεσίες, να μιλάω με προμηθευτές, να πηγαίνω για τα μικρά ψώνια και για ό,τι άλλο προκύψει. Οκ, μάστορα, πες μου για μισθό τώρα. Ο μισθός θα πληρωνόταν μετά από 1 μήνα εργασίας ως δοκιμαστικός (τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι δε θα πληρωθώ ποτέ) και, μετά από πίεση, μου αποκάλυψε ότι κυμαίνεται μεταξύ 3-5 ευρώ την ώρα, για 2-4 μεροκάματα τη βδομάδα.

Αλλά μέσα στις υποχρεώσεις μου θα ήταν να είμαι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμος αν με πάρει τηλέφωνο για να διεκπεραιώσω ό,τι άλλο χρειαστεί, 24/7. Μετά την άρνησή μου και ταυτόχρονη απόρριψη του ως μη κατάλληλος για τη θέση, ευχαριστήσαμε ο ένας τον άλλο για το χρόνο μας και έφυγα.

Ένα μήνα μετά που πήγα στο μαγαζί για να λιώσω, λουκέτο.

Ούτε καν τη δοκιμαστική περίοδο δε θα είχα κλείσει…

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

  1. Ετσι που τα λετε χανετε το δικιο σας βρισιες και αλλα ανωριμα .Αυτα τα λεει μια μανα με δυο γιους ανεργους πανω απο 39 χρονων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή