fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Χειροδικίες, ύβρεις και απλήρωτη εργασία

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Δελτίο Τύπου

ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ «YES Stores» Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, εκδικάζεται η μήνυση που υπέβαλε ο συνάδελφος Χ.Α, πρώην εργαζόμενος στην αλυσίδα ψιλικών-καφέ «Yes stores» στην Θεσσαλονίκη και μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θες/νίκης-Χαλκιδικής-Πιερίας, προς έναν από τους μετόχους της εταιρίας, για εξύβριση και ξυλοδαρμό.

Τα ξημερώματα της 22 Απριλίου ο συνάδελφος Χ.Α μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του κλήθηκαν να «βοηθήσουν» στην ανακαίνιση ενός από τα καταστήματα της αλυσίδας φυσικά αμισθί. Υπεύθυνος της διαδικασίας ήταν ο συγκεκριμένος μέτοχος, που διατηρεί μετοχές αλλά και φιλικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη. Καθ’ όλη την διάρκεια της ανακαίνισης, ήταν προσβλητικός προς όλους τους εργαζόμενους, μάλιστα κάποιους τους έβλεπε και πρώτη φορά!

Στις 8:30 π.μ., έπειτα από σχεδόν 9 ώρες απλήρωτης εργασίας, ο συγκεκριμένος μέτοχος κατευθύνθηκε προς τον συνάδελφο Χ.Α, τον εξύβρισε με βαρείς χαρακτηρισμούς άνευ λόγου και αιτίας, τον έπιασε από τον λαιμό και στην συνέχεια τον χτύπησε στο πρόσωπο. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, συνέχισε να βρίζει τον συνάδελφο και στην συνέχεια τον έδιωξε από τον χώρο εργασίας του, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Ταυτόχρονα, για όλο το διάστημα που εργαζόταν ο συνάδελφος Χ.Α. στο συγκεκριμένο κατάστημα, δεν του καταβάλλονταν  τα νόμιμα δεδουλευμένα.

Έτσι στη συνέχεια, με την βοήθεια του Συνδικάτου και της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, ο συνάδελφος Χ.Α. κατέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας κάνοντας καταγγελία και πήρε τελικά τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας που θέλουν να μας επιβάλλουν, δηλαδή εργοδότες να κάνουν ότι θέλουν και να μας συμπεριφέρονται όπως θέλουν, να βγάζουν κέρδος από αδήλωτη και υπό-ασφαλισμένη εργασία. Δεν αρκούνται να ασκούν ψυχολογική πίεση και να απολύουν όποτε αυτοί θέλουν. Δεν αρκούνται να βάζουν το χέρι στην τσέπη των υπαλλήλων τους, αλλά το απλώνουν και πάνω τους!

Αυτή την κατάσταση πρέπει να την αλλάξουμε. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, νεολαία, φτωχά λαϊκά στρώματα, με μαχητικούς και διαρκείς αγώνες, με αυτόοργάνωση, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Μόνο εμείς οι ίδιοι έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε την κοινωνία και την άθλια κατάσταση την οποία ζούμε!

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 Π.Μ.

Πηγή: http://antepithesistonepisitismo.blogspot.com

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή