fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Παπανικολάου | Μεγάλη μάχη για το σύστημα υγείας

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

«Είμαστε έντιμοι, μαχόμενοι υγειονομικοί. Δίνουμε όλοι μια μεγάλη μάχη και θα νικήσουμε. Τα δημόσια συστήματα Υγείας θα βγουν νικητές και μόλις περάσει η μπόρα θα τα πούμε με εκείνους που ήθελαν να κλείσουν ή και να γκρεμιστούν τα δημόσια νοσοκομεία και τώρα καλούν τους πολίτες να βγουν να μας χειροκροτήσουν στα μπαλκόνια».

Ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός διευθυντής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μίλησε Στο Κόκκινο για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις μικρότερες απώλειες.

Η θνητότητα από τον covid19 έχει άμεση σχέση με τις ΜΕΘ. Στην Γερμανία με χιλιάδες κρούσματα η θνητότητα είναι 0,27%, γιατί είναι η πρώτη χώρα σε διαθεσιμότητα ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Στην Ελλάδα αυτή η διαθεσιμότητα είναι 40 φορές μικρότερη. Είχαμε πει πολλές φορές ότι οι ΜΕΘ δεν έπρεπε να είναι μόνο 560 αλλά έπρεπε να είναι πάνω από 2.000, σε κανονικές συνθήκες.

Τώρα, με την έκτακτη χρηματοδότηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μπορεί να δώσουμε 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ποια χώρα θα μας πουλήσει αναπνευστήρες;

Καμία, θα τους κρατήσουν για τις δικές τους ανάγκες. Απαιτείται η αγορά εξοπλισμού και των απαραίτητων μέσων για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού.

Κι όλα αυτά δεν πρέπει πλέον να μεταφέρονται με κοντέινερ, πλοία κτλ, και να πάρει ενάμισι μήνα για να φθάσουν, όλες οι παραγγελίες πρέπει να μεταφέρονται με air cargo.

Στείλαμε τις τελευταίες ώρες τρεις επιστολές στον κ. Κικίλια κι ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας για συνάντηση. Απαιτείται άμεση ανάπτυξη όσο περισσότερων κλινών ΜΕΘ γίνεται, επίταξη κλινών από τον ιδιωτικό τομέα και μέτρα για την προστασία των υγειονομικών.

Ιδανικά χρειάζονται χωριστές πτέρυγες για τον κορονοϊό. Ο μέσος χρόνος επώασης του ιού είναι 5 μέρες, όποιος κολλήσει νοσεί, δεν υπάρχουν φορείς.

Ζητάμε να καταλάβουν όλοι πού αποσκοπούν αυτά τα μέτρα και επίσης περιμένουμε από την κυβέρνηση να μην βρει την ευκαιρία να περάσουν αντιδραστικές ρυθμίσεις σε νομοσχέδια, τώρα που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση.

 

Πηγή: www.stokokkino.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή