fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Εργαζόμενοι στην εστίαση | Ζητάμε πολιτική στήριξη

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

“Δε ζητάμε μόνο οικονομική, αλλά πάνω απ’ όλα πολιτική στήριξη από τον κόσμο”.

Ο Κώστας Σ., εργαζόμενος στην εστίαση, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Στα πλαίσια της καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσης όσων διώκονται για τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, δήλωσε στη σελίδα μας:

“Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου κατέβηκα στην οδό Πανεπιστημίου στη διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Έκανα αυτό που κάνω κάθε χρόνο, απλά φέτος ήμασταν με μάσκες και αποστάσεις. Το θεώρησα καθήκον μου προς όσους πάλεψαν ενάντια στη χούντα, αλλά και σημερινή ανάγκη για να μην περάσει η φτώχεια και οι χουντικές απαγορεύσεις.

Η αστυνομία ήταν πραγματικός στρατός κατοχής. Διέλυσε τη διαδήλωση και άρχισε να κυνηγάει με αγριότητα τον κόσμο σε κάθε στενό. Εγώ κατάφερα να ξεφύγω , αλλά μετά από λίγη ώρα με σταμάτησαν για έλεγχο κοντά στο μετρό. ‘Ηθελαν να με προσαγάγουν, αλλά μια δικηγόρος είδε το περιστατικό και οι αστυνομικοί με άφησαν να φύγω μόλις μου έγραψαν πρόστιμο για “μη δικαιολογημένη μετακίνηση”.

Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στον κόσμο, είτε κατεβαίνει σε συγκεντρώσεις είτε όχι, είναι εξοντωτικά. Για πολλούς τα 300 ευρώ είναι μισό μηνιάτικο. Για τους ανέργους είναι άπιαστο όνειρο. Πρόκειται για κανονική τρομοκρατία.

Δε ζητάμε μόνο οικονομική, αλλά πάνω απ’ όλα πολιτική στήριξη από τον κόσμο. Υπάρχουν συναγωνιστές μου και μέλη του σωματείου μου που διώκονται και έχουν όχι μόνο πρόστιμα, αλλά και δικαστικά έξοδα λόγω των συλλήψεων στις 17 Νοέμβρη και στην επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Τους στοίβαξε το κράτος σε άθλιες συνθήκες και τους κατηγορούν για διασπορά μολυσματικής νόσου! Οι δίκες τους πρέπει να γίνουν βούκινο!

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες σαν κι αυτές που ζούμε μόνο η αλληλεγγύη κι ο αγώνας μπορούν να απαντήσουν τα προβλήματα του λαού. Το αν θα διατηρήσουν οι εργαζόμενοι κι ο υπόλοιπος λαός τα δικαιώματά τους είναι ζήτημα της δικής τους συνειδητοποίησης, της δικής τους πάλης”

 

Πηγή: Επιμένουμε Διεκδικούμε 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή