fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

καραντινα

Κάτω τα χέρια από την ετήσια άδεια μας | Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Public

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Με το χθεσινό κλείσιμο των εμπορικών κέντρων όπου στεγάζονται και καταστήματα Public κατόπιν νέων κρουσμάτων κορονοϊού, η εργοδοσία της Retail A.E – Καταστήματα Public – Media Markt προχώρησε σε άλλη μια απαράδεκτη επίθεση στις ετήσιες άδειες μας και στις παροχές μας.

Για «αρχή» το Σάββατο 14/03/20 οι εργαζόμενες-οι στα καταστήματα Public σε εμπορικά κέντρα έπρεπε να μην προσέλθουν λόγω των κρουσμάτων και η εργοδοσία αφαιρεί τη μέρα από την ετήσια άδεια τους …και από τη Δευτέρα «βλέπουμε» αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοικτό για ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία εις βάρος μας.

Από τη πλευρά μας ως Σωματείο Εργαζομένων στα Public δε πρόκειται να δεχθούμε άλλη μια επίθεση στις ζωές μας. Δε ξεχνάμε πως τα κέρδη που έχει ανακοινώσει η εταιρία και η αγορά των καταστημάτων Media Markt έχει γίνει με τον δικό μας ιδρώτα. Μας χρωστάνε, δε τους χρωστάμε !

Καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά στη χώρα μας θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους μας και στην εργοδοσία. Αρχικά θα πρέπει να διατηρηθούν από όλους τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη του ιού όπως π.χ. το πλύσιμο χεριών και η χρήση αντισηπτικών. Η εταιρία θα πρέπει να προχωρήσει σε απολύμανση των χώρων, ιδιαίτερα των καταστημάτων, αφού αποτελούν χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας.

Καθημερινά χιλιάδες πελάτες περνάνε από τα καταστήματα Public και Media Markt και οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, εγκυμονούσες, άτομα τρίτης ηλικίας).

Όπως είναι γνωστό και σε παλαιότερές μας ανακοινώσεις ο τομέας της καθαριότητας είναι μεγάλο πρόβλημα για τους εργαζομένους καθώς υπήρχε στο παρελθόν σημαντική μείωση των ωρών καθαριότητας. Ενώ αυξήθηκαν οι ώρες τον τελευταίο καιρό, η εταιρία δεν μεριμνά για την πρόληψη κατά του κορονοϊού καθώς η καθαριότητα δεν αυξήθηκε εκτάκτως λόγω της κρίσιμης κατάστασης ούτε έχει υπάρξει έστω και μία φορά απολύμανση αυτή την περίοδο στους χώρους επισκεψιμότητας.

Με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων του ιού η εταιρία προχώρησε φυσικά σε αγορά αντισηπτικών ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι αλλά έκτοτε με τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων δεν αυξήθηκε η μέριμνα. Ζητάμε λοιπόν επιτακτικά να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού για να μπορούν οι εργαζόμενοι να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους και να αποφευχθεί ο πανικός. Επιπλέον, σε περίπτωση που κλείσει κάποιο κατάστημα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ζητάμε έξτρα άδεια μετά αποδοχών και όχι χρέωση της κανονικής μας αδείας.

Η εταιρία από τη μία δεν φροντίζει για την προστασία των υπαλλήλων και των πελατών της με τα μηδαμινά μέτρα προστασίας που έχει λάβει και από την άλλη απαιτεί να δώσουν οι εργαζόμενοι τμήμα της άδειάς τους σε περίπτωση που κλείσει κάποιο κατάστημα. Ενώ, δηλαδή, η ίδια η εταιρία θα ευθύνεται για τη μεγαλύτερη εξάπλωση της κατάστασης με το κλίμα φόβου που επικρατεί, αφού οι περισσότεροι χώροι των καταστημάτων δεν αερίζονται, δεν καθαρίζονται επαρκώς, δεν απολυμαίνονται και οι εξαερισμοί έχουν οι περισσότεροι να καθαριστούν μήνες, θα ρίξει το βάρος στους ώμους των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

Απολύμανση και συχνό καθαρισμό των χώρων όλης της εταιρίας

Επιπλέον άδεια μετά αποδοχών σε περίπτωση νοσηλείας εργαζομένου, σε περίπτωση που κλείσει κάποιο κατάστημα Public ή Media Markt και σε περίπτωση που μπει κάποιος εργαζόμενος σε κατάσταση καραντίνας λόγω νοσηλείας κοντινού του προσώπου

Όχι χρέωση της κανονικής μας αδείας

Πλήρης αποδοχές – Όχι άδεια άνευ αποδοχών

Και πάνω από όλα ψυχραιμία από όλους και τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.- Καταστήματα Public
public.wor@gmail.com τηλέφωνο 6948375566

Πηγή: https://bookworker.wordpress.com

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή