fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Εργοδοτικές απειλές από τον ιδιοκτήτη του ταχυφαγείου “ο Πρόεδρος”

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Καταγγελία – Ενημέρωση

Ο συνάδελφός μας Ν.Α εργαζόταν στο κατάστημα “Ο Πρόεδρος” ως διανομέας.

Στον “Πρόεδρο” όπως και στην πλειοψηφία της ταχυεστίασης τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται συστηματικά. Η γενικευμένη αυτή συνθήκη που ισχύει και στο εν λόγω κατάστημα οδήγησε το συνάδελφο στην επιθεώρηση εργασίας όπου όμως η εργατική διαφορά δεν επιλύθηκε. Στη συνέχεια ο συνάδελφος κοινοποίησε αγωγή στην εργοδοσία.

Το γεγονός αυτό “εξόργισε” τον εργοδότη Βασίλη Τσαρούχα και την Τρίτη 17 Οκτώβρη έστησε καρτέρι στο συνάδελφο και με τη συνδρομή δύο “εύσωμων” φίλων του, τον απείλησε ευθέως για τη σωματική του ακεραιότητα εάν δεν αποσύρει την αγωγή. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Πέμπτη 19 Οκτώβρη όμως ο συνάδελφος αντιλήφθηκε έγκαιρα την παρουσία τους και απέφυγε μια ενδεχόμενη συνάντηση μαζί τους.

Ο Ν.Α ενημέρωσε αμέσως το σωματείο, το δικηγόρο του και προσέφυγε στην αστυνομία για να καταγγείλει τις απειλές που δέχτηκε.

Ως σωματείο στο θεσμικό πεδίο αποφασίσαμε τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη να καταθέσουμε μήνυση στον εισαγγελέα προκειμένου να θέσουμε ένα πρώτο φραγμό στις απειλητικές διαθέσεις του εργοδότη.

Στο κινηματικό πεδίο κι επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση αντανακλά το συλλογικό αποφασίσαμε να σταχυολογήσουμε υποθέσεις εργοδοτικής βίας από το παρελθόν, να εκδώσουμε έκτακτο τεύχος της εφημερίδας μας “Στο ρελαντί” αφιερωμένο σε όλους αυτούς που “έχουν άκρες”, “είναι νύχτα”, “έχουν μπράβους”, σε όλους όσοι δε διστάζουν να απειλούν και να τραμπουκίζουν.

Συνάδελφοι, είναι προφανές πως δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Δημοσιοποιούμε μια υπόθεση που έχουμε βιώσει όλοι είτε προσωπικά, είτε μέσω φίλων γνωστών ή συναδέλφων.

Από το Via Vai στη Σταδίου μέχρι το Σκέρτσο στο Μαρούσι κι από τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας μέχρι το φουρνάρικο της Σαλαμίνας η εργοδοτική βία και τρομοκρατία είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα.

Με αυτή την περιληπτική αναφορά στόχος μας είναι να κάνουμε μια πρώτη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και στο άμεσο μέλλον, συγκροτημένα, σχεδιασμένα και συλλογικά να δώσουμε τέλος στο νεοφεουδαλισμό του “Προέδρου” και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο ταξικό μήνυμα όχι μόνο στους εργοδότες αλλά και στους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο εργάζονται.

Θα επανέλθουμε με νέες ενημερώσεις για τις επόμενες κινήσεις μας.

 

Συντροφικά,

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Πηγή: sveod.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή