fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Διανομείς | Παραμένουν απροστάτευτοι εκτός σπιτιού

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Μετά και το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε εταιρεία ταχυμεταφορών στη Θεσσαλία, οι διανομείς κρούουν για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγες ημέρες καμπανάκι κινδύνου, ζητώντας από την πολιτεία να λάβει μέτρα τόσο για την προστασία τους, όσο και για τη δημόσια υγεία.

Τις προηγούμενες ημέρες το ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές είχε θέσει σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ), σημειώνοντας ότι «λίγες εταιρείες παρείχαν μέσα προστασίας, γάντια, μάσκες και αντισηπτικά κι αυτά περιορισμένα, ενώ καμία εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε εκτεταμένες απολυμάνσεις».

Χαρακτηριστικές είναι και οι αφηγήσεις διανομέων, οι οποίοι καθημερινά οργώνουν τη Λάρισα και τα χωριά για να μεταφέρουν χιλιάδες δέματα, συνεχίζοντας να κινούν τα γρανάζια της οικονομίας. Όπως σημειώνει στην «Ε» Λαρισαίος διανομέας, οι εταιρείες ταχυμεταφορών εκτελούν κανονικά τις παραλαβές και αποστολές δεμάτων, γεγονός που καθιστά τους ίδιους ευάλωτους, απέναντι στον ιό και τη μετάδοσή του.

«Παρά τα μέτρα προστασίας -όπως γάντια και μάσκα- που σε κάποιες περιπτώσεις τηρούνται και σε άλλες όχι, υπάρχει κόσμος που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το ρίσκο αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά. Και το κάνουμε όχι μόνο γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά και γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι. Κάποιος μπορεί να περιμένει τα φάρμακά του ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Είναι όμως, τουλάχιστον απογοητευτικό, αν όχι απάνθρωπο, να φτάνεις στην άλλη άκρη του νομού με κίνδυνο της ζωής σου για να παραδώσεις μια μάσκαρα και να ακούς παράπονα ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή και τώρα που έκλεισαν τα καταστήματα καλλυντικών τι θα κάνουμε! Υπάρχει επίσης κόσμος που μας ζητά να του εγγυηθούμε ότι το δέμα δεν έχει κορονοϊό αλλά και ηλικιωμένοι που μας πληρώνουν με μουσκεμένα από το οινόπνευμα χαρτονομίσματα, για απολύμανση. Τη στιγμή που η πολιτεία προκρίνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σε ό,τι αφορά στα κούριερ επιτρέπεται κανονικά η αντικαταβολή χρημάτων που από τη μία είναι παράλογο, από την άλλη είναι και λογικό καθώς κάποιοι –συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας- μπορεί να μην έχουν κάρτες στη διάθεσή τους».

 

Πηγή: www.eleftheria.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή