fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

χειμώνας

Έγραψα ήδη γράμμα στον Άι-Βασίλη

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
#oi_istories_sas
Γράφει η Χαρά Παγώνη

Υποδεχόμαστε τον χειμώνα. Φεύγει και αυτό το φθινόπωρο.

Το καλοκαίρι, όταν του παραχώρησε την θέση του, του έδωσε για προορισμό  την Ιθάκη του Οδυσσέα ( δια στόματος Αλέξη) αλλά… χωρίς να του δείξει τον δρόμο. Και τώρα που μας αποχαιρετά στις αποσκευές του θα πάρει εικόνες και συναισθήματα!

Εικόνες αυταπάτης όπως αυτή με το μαχαίρι του Ζακ που «άλλαζε χέρια» μπροστά στα μάτια μας. Εικόνες αλληλεγγύης απέναντι σε μια γυναίκα, που οι περισσότεροι αγνοούμε και το όνομα της ακόμα, η οποία βρέθηκε στην φυλακή γιατί το δικαστήριο αποφάσισε να εξαντλήσει πάνω της, όλη του την αυστηρότητα.

Εικόνες που κάνουν  βόλτα κοροϊδεύοντας  μας και προσδοκούν «τυχαίες» συναντήσεις. Να… όπως ένα μωρό με το καρότσι του στις γειτονιές της πόλης.

Συναισθήματα αναπόλησης μιας εποχής αφού το «mega channel» έριξε την αυλαία του, οδηγώντας δεκάδες ανθρώπους οριστικά στην ανεργία. Ευτυχώς όμως βάση στατιστικών η ανεργία έχει μειωθεί !

Συναισθήματα οργής για τα παιδιά της Υεμένης που στερούνται το βασικότερο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Αυτό της τροφής και της αξιοπρεπούς επιβίωσης!

Υποδεχόμαστε τον Δεκέμβρη, λοιπόν, και μαζί του τον χειμώνα.

Φωτάκια, μπάλες και μελομακάρονα. Αν φέρει λίγο κρύο μαζί του τα γάντια και οι σκούφοι θα βγουν από τις ντουλάπες και θα μας τυλίξουν τρυφερά.Οι έρωτες που μαράζωσαν στην υγρασία του φθινοπώρου μπορεί και να ξαναφουντώσουν δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο…

Έγραψα ήδη, γράμμα στον Άι- Βασίλη! Βιάστηκα γιατί δεν αντέχω την αδικία γύρω μου.

Δυο πράγματα του ζήτησα. Τα πιο σημαντικά! Να αποδεσμεύσουν οι τράπεζες τους λογαριασμούς του Πάγκαλου και να βρεθεί λύση στο θέμα του γνωστού διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους.

Παραδόξως μου απάντησε! Την προσδοκία για λίγη ανθρωπιά θα φέρει.

Όχι την ανθρωπιά. Αυτή είναι δική μας δουλειά, μου έγραψε.

Μόνο την προσδοκία της…

#oi_istories_sas
Γράφει η Χαρά Παγώνη

Cover photo: Linda Virio

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή