fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Call Center | Απαράδεκτες συνθήκες για πωλήσεις αντισηπτικών

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Απαράδεκτες συνθήκες σε call centers για να πουλήσουν μάσκες και αντισηπτικά – Σε έναν χώρο 40 τ.μ στοιβάζονται 50 υπάλληλοι

Βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι στα call centers που κάνουν «χρυσές δουλειές» πουλώντας μάσκες και αντισηπτικά στην εποχή του κορωνοϊού έχοντας επιμηκύνει τα ωράρια λειτουργίας τους καθώς μάσκες προστασίας και αντισηπτικά «φεύγουν» όπως το φρέσκο ψωμί.

Οι σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία, ειδικά σε μάσκες προστασίας, είναι «βούτυρο στο ψωμί» για κάποιους επιχειρηματίες που καταφέρνουν να εξασφαλίσουν εμπόρευμα το οποίο και διαθέτουν στην αγορά με υπηρεσίες telemarketing, στήνοντας τηλεφωνικά κέντρα, το χρήσιμο εργαλείο, δηλαδή, που αντισταθμίζει την έλλειψη διαπροσωπικής επικοινωνίας «πρόσωπο με πρόσωπο».

Επειδή, όμως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση, οι υπεύθυνοι των call centers προκειμένου να ανταπεξέλθουν, επιμηκύνουν τα ωράρια των υπαλλήλων τους, οι οποίοι αντί για οκτάωρο, χτυπάνε 12ωρα και μάλιστα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες που συμβάλουν στην μετάδοση του κορωνοϊού.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο, περίπου 50 εργαζόμενοι, ο ένας δίπλα στον άλλον στοιβάζονται μέσα σε ένα χώρο που δεν υπερβαίνει τα 40 τ.μ, όντας υποχρεωμένοι να συνυπάρχουν προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των πωλήσεων που έχουν θέσει οι εργοδότες τους, οι οποίοι αδιαφορούν για το αν στον έξω κόσμο, η κυβέρνηση και οι πολίτες αυτής της χώρας δίνουν μια μεγάλη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας ενάντια στην εξάπλωση της φονικής πανδημίας.

Σε άλλη καταγγελία που εστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μητέρα εργαζόμενου σε call center αναφέρεται στις άθλιες συνθήκες εργασίας, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα δεδομένου ότι τίθεται μείζον θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην καταγγελία της: «Αγαπητοί κύριοι, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι οι συνθήκες εργασίας σε τηλεφωνικά κέντρα είναι άκρως επισφαλείς και επικίνδυνες ως προς τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού.

Η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων είναι είναι 10-20 cm και στοιβάζονται περίπου 30 άτομα στον ίδιο χώρο. Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την υγεία όλων μας».

 

Πηγή: cyprustimes.com

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή