fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

βιολεξ

BIC Βιολέξ | Καταγγελία ότι «κρύβει» κρούσματα εργατών

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

H BIC Βιολέξ, πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε τομείς όπως γραφικά, αναπτήρες, ξυριστικά και διαφημιστικά προϊόντα, και μια από τις ισχυρές και κερδοφόρες βιομηχανίες στη χώρα, ακόμα και όλη την τελευταία δεκαετία της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, δε δίνει… δεκάρα για την υγεία των εργαζομένων της. Όπως δε καταγγέλλουν εργαζόμενοί της, φτάνει στο σημείο ακόμα και να κρατά κρυφά κρούσματα στη μονάδα παραγωγής για να μη λάβει μέτρα!

Δεν λαμβάνουν κανένα επιπρόσθετο μέτρο

Εργαζόμενοι στην εταιρεία, καταγγέλλουν ότι παρά την άνοδο της πανδημίας του κορονοϊού, οι αρμόδιοι δεν λαμβάνουν κανένα επιπρόσθετο μέτρο. Να σημειωθεί ότι ούτε στην καραντίνα της περασμένης άνοιξης, αλλά ούτε και στο νέο lockdown που ανακοινώνεται σήμερα από τον πρωθυπουργό, οι βιομηχανίες δεν έκλεισαν ούτε ώρα, καθώς συμπεριλαμβάνονται στο τμήμα της οικονομίας που παραμένει «ζωντανό».

Μεγάλη κέρδη, καμιά «επένδυση» στην υγεία των εργαζομένων

Το προκλητικό είναι ότι βιομηχανίες όπως η BIC Βιολέξ δεν παίρνουν καν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας των υπαλλήλων τους, κι ας κομπάζουν ότι βγήκαν «αλώβητοι» από την δεκαετή καπιταλιστική κρίση, κι ας φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των πλέον κερδοφόρων εταιρειών της χώρας τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα το 2015 η βιομηχανία BIC Βιολέξ πέτυχε υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας της και στην οκταετία 2009-2017 πέτυχε αθροιστικά έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 250 εκατ. ευρώ,

Καταγγελίες εργαζομένων

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων της BIC που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόσφατα υπήρξαν τρία κρούσματα Covid-19 συναδέλφων τους τα οποία , όπως υποστηρίζουν, αποκρύφτηκαν από την διοίκηση, καθώς δεν έγινε καμιά ενημέρωση στο εργοστάσιο.

Μεταξύ άλλων, στην ανοιχτή επιστολή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν:

«Οι περισσότεροι από εμάς κατοικούμε στις εργατικές γειτονιές (Περιστέρι Πετρούπολη Ίλιον) με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Εμείς και οι οικογένειές μας χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ. Αυτό μας κάνει πιο ευάλωτους στον ιό. Παίρνοντας και αυτό υπόψιν της η εταιρεία θα έπρεπε να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας μας αλλά και αποτροπής της διασποράς στο χώρο δουλειάς.

Έμεινε όμως σε αυτά της Άνοιξης που πάρθηκαν κάτω από πίεση που σήμερα όμως δεν επαρκούν. Πρόσφατα είχαμε 3 κρούσματα και η εταιρία δεν μας ενημέρωσε ως όφειλε. Θα έπρεπε να ξέρουμε τι ακολούθησε των κρουσμάτων και όχι να βασιζόμαστε στο «σπασμένο τηλέφωνο» που λέει πως δεν έγιναν τεστ στις επαφές παρότι το ζήτησαν. Η στάση της διοίκησης είναι εγκληματικά ανεύθυνη.

Όλοι οι συνάδελφοι βλέπουν πως γίνεται προσπάθεια για περιορισμό του κόστους αδιαφορώντας για τα μέτρα προστασίας από τον ιό. Να κρατηθεί ανοιχτό το εργοστάσιο με κάθε τρόπο αδιαφορώντας για τις ζωές μας.

Αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης φωτογραφίζει τουλάχιστον ανοχή από αυτούς που έχουν την ευθύνη του ελέγχου της πανδημίας.
Η μάσκα δεν αρκεί. Φτάνει πια με την “ατομική ευθύνη”».

Λήψη μέτρων

Οι εργαζόμενοι της BIC απαιτούν και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στην εταιρεία.

Όπως: τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, θερμομέτρηση σε κάθε βάρδια, αερισμό, στους χώρους παραγωγής, απολύμανση σε κάθε βάρδια. Επίσης, περισσότερα διαλείμματα γιατί 8–10 ώρες με μάσκα προκαλούν δυσφορία με αποτέλεσμα να χαλαρώνει και αυτό το μέτρο. Καθώς και νέο σχεδιασμό στην παραγωγή με πιο χαμηλές ταχύτητες για να δουλεύουν λιγότεροι συνάδελφοι και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Άλλα μέτρα που ζητούν είναι να μην συναντώνται στα αποδυτήρια δύο βάρδιες και μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς απώλειες αποδοχών.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «θέλουμε ανοιχτό το εργοστάσιο, με ασφάλεια όμως για την υγεία μας».

Σε σχετική ανακοίνωσή του Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών απαιτεί να μην παίζονται παιχνίδια με την υγεία και την ζωή των εργαζόμενων και να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Επιπλέον, καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας BiC «για την επικίνδυνη, για τη ζωή και την υγεία των εργαζόμενων και των οικείων τους, διαχείριση κρουσμάτων Covid-19 που παρουσιάστηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Άνοιξη».

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών ζητά από την εταιρεία τα ακόλουθα:

• Να τηρηθούν άμεσα όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας (απολυμάνσεις, απαραίτητες αποστάσεις, δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής κ.ά.).
• Να διενεργηθούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλο το προσωπικό και κανένας εργαζόμενος να μην επιστρέψει στη θέση του αν δε λάβει απάντηση πως είναι αρνητικός στον ιό.
• Πλήρης προστασία των εργαζόμενων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς επιπτώσεις και αλλαγή μισθού.
• Όχι στις εξοντωτικές συνθήκες και τα εξοντωτικά ωράρια. Όχι στην καταπάτηση του ωραρίου εργασίας.
• Καμία απώλεια μισθού. Καμία απόλυση. Καμία συρρίκνωση δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της BIC

Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της πανδημίας, οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε καραντίνα η μία μετά την άλλη, και στη χώρα μας μετράμε πάνω από 2000 κρούσματα καθημερινά με την καραντίνα προ των θυρών.

Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων, παρότι είχε το χρόνο.

-Η δημόσια υγεία, πάρα τα χειροκροτήματα, στενάζει από τις μνημονιακές περικοπές.
-Τα ΜΜΜ λειτουργούν ως εκκολαπτήρια του ιού. Καθημερινά στοιβάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο μετρό και τα λεωφορεία.
-Τα σχολεία λειτουργούν με υπεράριθμα τμήματα
-Στη βιομηχανία δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα, θα έλεγε κανείς πως δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας.

Αδιαφορεί εγκληματικά απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους, προσπαθώντας να ξεπεράσει την υγειονομική και οικονομική κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Αυτό που προτάσσει είναι “η ατομική ευθύνη” προσπαθώντας έτσι να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες.

“Τα αυστηρά μέτρα” δεν αποδίδουν.

Ανακοινώνει μέτρα με δραματικούς τόνους πού είναι αναποτελεσματικά και τις περισσότερες φορές ανελεύθερα. Με περίσσιο θράσος μοιράζει χρήμα στους καναλάρχες, πενταπλασιάζει τα ποσά για εξοπλισμούς, ανακοινώνει προσλήψεις στις δυνάμεις καταστολής. Λεφτά υπάρχουν όχι όμως για γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους, λεωφορεία.

Σ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση θεσμοθετεί αντεργατικά μέτρα που καταργούν το 8ωρο απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις επιχειρούν να απαγορεύσουν το δικαίωμα της απεργίας.

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Την ατζέντα ικανοποίησης των συμφερόντων των βιομηχάνων της ΕΕ – Νάτο δεν την επηρεάζει η πανδημία. Η Bic παρά την άνοδο της πανδημίας δεν παίρνει κανένα επιπρόσθετο μέτρο. Οι περισσότεροι από εμάς κατοικούμε στις εργατικές γειτονιές (Περιστέρι Πετρούπολη Ίλιον) με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Εμείς και οι οικογένειες μας χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ. Αυτό μας κάνει πιο ευάλωτους στον ιό. Παίρνοντας και αυτό υπόψιν της η εταιρεία θα έπρεπε να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας μας αλλά και αποτροπής της διασποράς στο χώρο δουλειάς. Έμεινε όμως σε αυτά τής Άνοιξης που πάρθηκαν κάτω από πίεση που σήμερα όμως δεν επαρκούν.

Πρόσφατα είχαμε 3 κρούσματα και η εταιρία δεν μας ενημέρωσε ως όφειλε. Θα έπρεπε να ξέρουμε τι ακολούθησε των κρουσμάτων και όχι να βασιζόμαστε στο σπασμένο τηλέφωνο που λέει πως δεν έγιναν τεστ στις επαφές παρότι το ζήτησαν. Η στάση της διοίκησης είναι εγκληματικά ανεύθυνη. Όλοι οι συνάδελφοι βλέπουν πως γίνεται προσπάθεια για περιορισμό του κόστους αδιαφορώντας για τα μέτρα προστασίας από τον ιό. Να κρατηθεί ανοιχτό το εργοστάσιο με κάθε τρόπο αδιαφορώντας για τις ζωές μας. Αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης φωτογραφίζει τουλάχιστον ανοχή από αυτούς που έχουν την ευθύνη του ελέγχου της πανδημίας. Η μάσκα δεν αρκεί Φτάνει πια με την “ατομική ευθύνη”

Απαιτούμε:

-τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
-θερμομέτρηση σε κάθε βάρδια.
-αερισμό, στους χώρους παραγωγής.
-απολύμανση σε κάθε βάρδια.
-περισσότερα διαλείμματα γιατί 8–10 ώρες με μάσκα προκαλούν δυσφορία με αποτέλεσμα να χαλαρώνει και αυτό το μέτρο.
-νέο σχεδιασμό στην παραγωγή με πιο χαμηλές ταχύτητες για να δουλεύουν λιγότεροι συνάδελφοι και να τηρούνται οι αποστάσεις.
-να μην συναντώνται στα αποδυτήρια δύο βάρδιες.
-μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς απώλειες αποδοχών.
-θέλουμε ανοιχτό το εργοστάσιο, με ασφάλεια όμως για την υγεία μας.
Πάρτε μέτρα ΤΩΡΑ!

H ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας BiC για την επικίνδυνη, για τη ζωή και την υγεία των εργαζόμενων και των οικείων τους, διαχείριση κρουσμάτων Covid-19 που παρουσιάστηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Άνοιξη.

Η διοίκηση ενώ γνώριζε από μέρες πως υπήρχαν θετικά τεστ σε τρεις εργαζόμενους, δεν έλαβε κάποιο ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Συγκεκριμένα:

• Δεν προχώρησε στην πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ στο προσωπικό.
• Δεν ενημέρωσε κανέναν από τους χίλιους διακόσιους εργαζόμενους της εταιρείας για τον εντοπισμό του κρούσματος, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στον κίνδυνο.
• Δεν έστειλε κανέναν, ούτε καν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που είχανε άμεση επαφή με τους συναδέλφους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, σε άδεια με αποδοχές και υγειονομική απομόνωση στο σπίτι.
• Η παραγωγή συνεχίστηκε απρόσκοπτα, ενώ έκανε απολύμανση την νύχτα μόνο στο τμήμα που εμφανίστηκαν τα κρούσματα.
• Ο διευθυντής προσωπικού αρνήθηκε κάθε σοβαρή συζήτηση με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που έκανε παρέμβαση σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
• Ταυτόχρονα επιβάλλει ως ποινή σε όποιον ή όποια βρεθεί χωρίς μάσκα τη στέρηση του μεροκάματου, ενώ την ίδια στιγμή δεν αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες για την υγιεινή και στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είναι πρόσφατες οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περίοδο του lockdown σχετικά με την εγκληματική αδιαφορία της εργοδοσία της BiC, καθώς δεν είχε πάρει μέτρα για τον Covid-19 και άφησε τους εργάτες στο έλεος της πανδημίας για σωθούν τα κέρδη της!

Είναι φανερό ότι η εργοδοσία της BIC αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των επιλογών της. Δε μπορούμε να παίζουμε την υγεία και τη ζωή μας στα ζάρια για να εκπληρώνονται οι παραγωγικοί στόχοι και για να παίρνουν τα μερίσματά τους οι μέτοχοι της BiC. Ήδη οι εργαζόμενοι επωμίζονται το βάρος της κρίσης, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό της σκέλος.

Την ώρα που τα εργοστάσια, οι χώροι εργασίας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, δεν κάνει τίποτα για μαζικά και δωρεάν τεστ και επίταξη της ιδιωτικής υγείας, για ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για προσλήψεις στα σχολεία, για μέτρα προστασίας στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς. Αντίθετα ξοδεύει σε εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, σε φρεγάτες, πολεμικά αεροπλάνα και πυραύλους 10 δις ευρώ και μοιράζει χρήματα με τη μορφή διευκολύνσεων σε επιχειρηματίες και καναλάρχες.

Αναγκαία ατομική και συλλογική ευθύνη ο αγώνας, η αντίσταση και η διεκδίκηση. Κανένας μόνος απέναντι στην πανδημία. Κανένας εργαζόμενος στην δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας.

Απαιτούμε:

• Να τηρηθούν άμεσα όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας (απολυμάνσεις, απαραίτητες αποστάσεις, δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής κ.ά.).
• Να διενεργηθούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλο το προσωπικό και κανένας εργαζόμενος να μην επιστρέψει στη θέση του αν δε λάβει απάντηση πως είναι αρνητικός στον ιό.
• Πλήρης προστασία των εργαζόμενων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς επιπτώσεις και αλλαγή μισθού.
• Όχι στις εξοντωτικές συνθήκες και τα εξοντωτικά ωράρια. Όχι στην καταπάτηση του ωραρίου εργασίας.
• Καμία απώλεια μισθού. Καμία απόλυση. Καμία συρρίκνωση δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου εργατών μετάλλου νομού Αττικής

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το συνδικάτο εργατών μετάλλου νομού Αττικής & εργαζομένων ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Ελλάδας:

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας στο λαό με τον πολυχρησιμοποιημένο πλέον όρο «ατομική ευθύνη» προσκρούει στην πραγματικότητα που ζούμε, μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέσα στα σχολεία που στέλνουμε τα παιδιά μας, μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία. Κυβέρνηση και εργοδοσία είναι αυτές που έχουν την «ατομική ευθύνη», γιατί η μεν κυβέρνηση έχει αφήσει τις δομές υγείας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία, γυμνά από προσωπικό και μέσα, η δε εργοδοσία δεν παίρνει εκείνα τα μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την υγεία αλλά και το μεροκάματό μας.

Το Συνδικάτο μας, μετά τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα και στο εργοστάσιο της BIC, απαιτεί κράτος και εργοδοσία να πάρουν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα:

• Άμεσα εξετάσεις σε όλους τους εργαζόμενους των τμημάτων όπου υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα
• Δειγματοληπτικές επαναληπτικές εξετάσεις σε όλο το εργοστάσιο
• Καθημερινή θερμομέτρηση κατά την είσοδο στα λεωφορεία ή στην πύλη για τους συναδέλφους που χρησιμοποιούν δικό τους όχημα
• Απολύμανση των χώρων των τμημάτων με επιβεβαιωμένο κρούσμα, με ταυτόχρονη παύση εργασιών για τον απαιτούμενο χρόνο χωρίς καμία επιβάρυνση στις αποδοχές των συναδέλφων
• Οι απολυμάνσεις να γίνουν ουσιαστικές και όχι τυπικές. Κάθε μέρα στην αλλαγή βάρδιας να γίνεται απολύμανση στα λεωφορεία μεταφοράς. Καθημερινά στην αλλαγή βάρδιας να γίνεται απολύμανση σε όλους τους χώρους εργασίας.
• Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίς καμία περικοπή στις αποδοχές τους

Συνάδελφοι,

Το σωματείο σας καλεί να συγκροτηθεί τώρα Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας στο εργοστάσιο. Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλλουν πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας τους. Εν μέσω πανδημίας και με την ανασφάλεια τόσο για τη υγεία μας όσο και για το μεροκάματα να κυριαρχεί σε όλους τους χώρους δουλειάς, η κυβέρνηση και ο υπουργός των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, ανακοίνωσε την επιβολή 10ωρης δουλειάς παντού και μάλιστα απλήρωτη για τις δύο επιπλέον ώρες.

Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός που παινεύεται ότι θα φέρει στο εργατικό δίκαιο, μαζί με ένα σωρό νέα, άθλια για την εργατική τάξη μέτρα όπως:

• Την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών που σμπαραλιάζει τον σταθερό εργάσιμο χρόνο και τη διευθέτηση του χρόνου δουλειάς μέσα στο εξάμηνο που θα αυξήσει την απληρωσιά και θα ρίξει ακόμη πιο κάτω μισθούς και μεροκάματα.

• Την καθολική κατάργηση της Κυριακής αργίας.

• Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε “συμφιλίωση” με τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων.

• Το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο που έχει απολύσει με προειδοποίηση, ώστε να απαλλαγεί από την παραμικρή αντίδραση συλλογική και ατομική.

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του στο κεφάλαιο με “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, όπως τις βαφτίζει, είναι το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το νέο αίσχος του δικαιωμάτων ξεκινά με ένα συνδυασμό απεργοκτόνων διατάξεων που καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία. Κι αν ακόμα και μετά από αυτά γίνει κατορθωτό να κηρυχτεί απεργία τότε έρχεται η ωμή καταστολή, γιατί όχι μόνο καταργείται η απαγόρευση πρόσληψης απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία όπως προέβλεπε ο ν. 1264/82, αλλά στο εξής η περιφρούρηση των απεργιών θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά παράνομη την ίδια την απεργία.

Ούτε οι συλλογικές συμβάσεις έμειναν έξω από τον “εκσυγχρονισμό” της κυβέρνησης αφού το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης θα αναγνωρίζεται μόνο στα σωματεία που έχουν παραδώσει ψηφιακά τα Μητρώα τους στο κράτος και την εργοδοσία. Δηλαδή για να λειτουργεί κάποιο συνδικάτο θα πρέπει να αποδεχτεί το φακέλωμα.

Το συνδικάτο μας καλεί και τους συναδέλφους στη BIC να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για μαζική απεργιακή απάντηση στα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης, κατ’ εντολή του ΣΕΒ.

 

Πηγή: https://prin.gr/

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή