fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Απλήρωτοι των ΜΜΕ

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

*Εξοργιστική πλέον η ιστορία με τους απλήρωτους στα media

Η ιστορία με τα media στην Ελλάδα καταντά εξοργιστική. Και γελοία. Ιδιοκτήτες, εκδότες, καναλάρχες, μέτοχοι και λοιποί μιντιάρχες μαζί με τους φίλους τους τραπεζίτες, διαφημιστές και επιχειρηματίες, έχοντας απέναντι τους ένα υποτακτικό κράτος, έχουν καταπατήσει και συνεχίζουν χωρίς κανένα φραγμό να τσαλαπατάνε ανθρώπους, εργαζόμενους, αρχές, δημοσιογραφία, ενημέρωση, δημοκρατία.

Τι να μας πει ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης, ο Σαββίδης, ο Χατζηνικολάου και λοιποί πρωταγωνιστές της Περιόδου 4ου μνημονίου; Και γιατί γίνονται είδηση και θέμα οι δηλώσεις και συνεντεύξεις τους; Έχουν απλήρωτους εργαζόμενους επί 5-6, 12 μήνες και κανείς από τις αρμόδιες αρχές δεν διανοείται να τους τραβήξει το αυτί.

Κανείς υπουργός Εργασίας, αρμόδιος υπουργός ΜΜΕ, βουλευτής κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης δεν τολμάει να τους πάει κόντρα. Τους παρακαλάνε κιόλας να τους μειώσουν τις ζημιές, να τους διευκολύνουν, να τους δώσουν νέα δάνεια για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα ευτελισμένα πλέον media τους.

Ευτελισμένα γιατί κανένα τους δεν προσφέρει ενημέρωση, ουδέτερη, αποστασιοποιημένη, δημοσιογραφική. Κανένα τους δεν τηρεί στο ελάχιστο κανέναν όρο της δημοσιογραφικής δουλειάς. Ευτελισμένα γιατί είναι ήδη ξεπουλημένα σε πολιτικές και επιχειρηματικές γραμμές, δέσμια των δανειστών και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μόνο ρόλο τους να μετέχουν ή να κατευθύνουν πολιτικά παιχνίδια στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, κάνοντας ντόρο και πληροφοριακή φασαρία.

Κι αν υποθέσουμε πως δεν τολμάει η κυβέρνηση και οι φορείς της να τα βάλουν με τους «μεγάλους» των media. Με όλους τους άλλους ακολουθούν την ίδια τακτική. Τρανό παράδειγμα η «Μακεδονία» που έχει 12 ολόκληρους μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους. Ξεπέρασε τους πέντε μήνες η καθυστέρηση στο συγκρότημα Μπόμπολα, το ίδιο και στις εφημερίδες του Χατζηνικολάου, με έναντι 200 ως 500 ευρώ πληρώνονται στον Ελεύθερο Τύπο, 4 μήνες καθυστέρηση στις εφημερίδες της «Δημοκρατίας»… Δεν μιλάμε για τον ΔΟΛ που οι απλήρωτοι έχουν προσδεθεί στο άρμα δημοσιογραφικών στελεχών περιμένοντας ένα θαύμα.

Από κοντά και τα περίφημα συνδικαλιστικά σωματεία που σιωπούν εγκληματικά, προτιμώντας να στέλνουν «πελάτες-ψηφοφόρους» απλήρωτους στα media, παρά να απαιτήσουν τα δικαιώματα του κλάδου. Γιατί λοιπόν υπάρχουν αυτά τα media σήμερα;

Από τη στήλη “Πίσω από τις κάμερες” στο κυριακάτικο ΠΡΙΝ

 

Πηγή: mediatvnews.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή