fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Δημιουργούν προκαταβολικά την συνθήκη για την επόμενη μέρα, στοχοποιώντας τους πολίτες

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Από το Fb profile: Ilias Tsafaras

#IFI

Στο κομμάτι της πρόληψης και του περίφημου πλέον “flatten the curve”, η κυβέρνηση έκλεισε -πολύ σωστά- όλη τη χώρα σπίτι της, πιο γρήγορα μάλιστα από την πλειοψηφία των χωρών, με ελάχιστες καθυστερήσεις. Αυτονόητο μεν μιας και υπήρχε το τρομακτικό αρνητικό παράδειγμα της Ιταλίας που προηγήθηκε ένα μήνα αλλά παρόλα αυτά να της το πιστώσουμε.

Παράλληλα άρχισε να μιλάει για ατομική υπευθυνότητα.

Πολύ σωστά μιας και ο καθένας μας έχει το δικό του προσωπικό μερίδιο ευθύνης, να προστατέψει τους συμπολίτες του. Αυτό εφαρμόστηκε από την αρχή και εξακολουθεί να συμβαίνει από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Δε θα μιλήσω καν για το που τελειώνει η ατομική υπευθυνότητα και που αρχίζει η ευθύνη του κράτους. Ας το αφήσουμε για άλλο ποστ.

Ως εδώ όλα καλά στα μέτρα μείωσης της διασποράς λοιπόν.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, άμεσα μέσω των εκπροσώπων της κάθε μέρα στις 18:00 και έμμεσα μέσω των μίντια, που πρόσφατα ξανατάισε με 11 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργεί ένα αδιανόητα ψεύτικο τοπίο περί χιλιάδων συμπολιτών μας που αγνοούν τα μέτρα και θα μας πάρουν στο λαιμό τους. Αυτό τους “αναγκάζει” να αυστηροποιούν συνεχώς τα μέτρα. Τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα που έχουν ήδη βεβαιωθεί, συνοδευόμενα από εκατοντάδες ενστάσεις και καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία και ερμηνεία του νόμου κατά το δοκούν, είναι απλά ένα μπόνους.

Το πρώτο και κύριο στην ατζέντα τους είναι να δημιουργήσουν προκαταβολικά τη συνθήκη για την επόμενη μέρα, στοχοποιώντας τους πολίτες που έχουν κάνει από την αρχή το μερίδιο που τους αναλογεί, μένοντας σπίτι.

Εμείς κάναμε τα πάντα αλλά εσείς επιδείξατε ατομική ανευθυνότητα. Εμείς κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας αλλά εσείς αποδειχτήκατε κατώτεροι των προσδοκιών.

Σαν επικοινωνιακή τακτική και πολιτική συμπεριφορά, αν αγνοήσουμε όλους τους κανόνες ηθικής, ίσως αγγίζει και το τέλειο. Βασίζονται στην άγνοια και το φόβο των πολιτών ώστε να αποποιηθούν των δικών τους ευθυνών, τωρινών και μελλοντικών.

Αυτό καταπολεμάται μόνο με σωστή ενημέρωση. Για παράδειγμα, στη φωτογραφία, αριστερά βλέπουμε το πώς παρουσιάζεται στα δελτία η χθεσινή κατάσταση στην παραλία Θεσσαλονίκης, που οδήγησε στον αποκλεισμό της παραλίας από σήμερα και δεξιά βλέπουμε την πραγματικότητα, την ίδια ακριβώς ώρα.

Από το Fb profile: Ilias Tsafaras

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή