Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

21 γραφήματα δείχνουν πως οι τιμές στην Αμερικανική υγειονομική περίθαλψη είναι γελοίες

στo Χαρτοφύλακας

Κάθε χρόνο, η Διεθνής Ομοσπονδία Σχέσεων Υγείας – μία παγκόσμια ένωση ασφαλιστικών επιχειρήσεων η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 100 ασφαλιζόμενους σε 25 χώρες – δημοσιεύει ερευνητικά στοιχεία τα οποία δείχνουν τις τιμές που πληρώνουν οι ασφαλιζόμενοι για διάφορα φάρμακα, συσκευές και ιατρικές υπηρεσίες σε διάφορες χώρες. Και κάθε χρόνο τα στοιχεία είναι σοκαριστικά.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σχέσεων Υγείας μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τα δεδομένα για το 2012. Και, για ακόμα μια φορά, οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί.

Αυτό είναι το θεμελιώδες στοιχείο της αμερικανικής υγειονομικής περίθαλψης: Πληρώνουμε πολλά περισσότερα από άλλες χώρες για να κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Για μία λεπτομερή εξήγηση του γιατί δείτε σε αυτό το άρθρο. Όμως αυτή η δημοσίευση δεν έχει να κάνει με το γιατί. Έχει να κάνει με τις τιμές και τα γραφήματα.

Μία σημείωση: Οι τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζονται ως εύρος τιμών. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Σε άλλες χώρες οι τιμές ορίζονται κεντρικά και ο κάθε ένας, ανεξάρτητα από την περιοχή ή την ασφαλιστική του ρύθμιση, πληρώνει σχεδόν το ίδιο ποσό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε ασφαλιζόμενος διαπραγματεύεται τις δικές του τιμές και διαφορετικοί ασφαλιζόμενοι καταλήγουν να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά. Γι’ αυτό ακριβώς μιλούσε το εκρηκτικό  άρθρο του Steven Brill και γι’ αυτό βλέπετε τις τιμές των Ηνωμένων Πολιτειών να εκφράζονται ως εύρος και όχι ως ένας αριθμός.

Πηγή: Washington Post

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή