fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Onex- Νεώριο για τα κρούσματα Covid 19

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Με Δελτίο τύπου τα Ναυπηγεία Σύρου – Onex διευκρινίζουν τα ακόλουθα αναφορικά με τα κρούσματα Covid 19 που ανιχνεύτηκαν στο νησί της Σύρου:

«Τα ναυπηγεία Σύρου με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης προστατεύουν  και προφυλάσσουν την δημόσια υγεία με απόλυτο σεβασμό στην προσωπική ευθύνη του κάθε ατόμου, που πρώτα είναι πολίτης της Χώρας, κάτοικος του νησιού και μετά εργαζόμενος των Ναυπηγείων μας.

Τα ναυπηγεία Σύρου ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες των ειδικών και κάνουν περισσότερα απ’ ότι προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία του προσωπικού εντός των εγκαταστάσεων. Ελάχιστη απόδειξη είναι τα μηδενικά συμπτώματα – κρούσματα κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η Χώρα έχει ανοίξει τα σύνορα της, το νησί της Σύρου υποδέχεται τουρισμό και πλέον η ζωή έχει επιστρέψει σε μια νέα κανονικότητα που όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε ως πολίτες ι επισκέπτες της Χώρας, ακολουθώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Οι εργαζόμενοί μας είναι κάτοικοι του νησιού και όχι τρόφιμοι-εσώκλειστοι ενός ιδιότυπου ιδρύματος που αναπαράγει ιούς και πανδημίες.

Οι επισκέπτες του ναυπηγείου μας είναι νόμιμα εισερχόμενοι στην Χώρα, ακολουθούν τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες, και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και σχετικά ταξιδιωτικά και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις, έχουν σε άλλες Χώρες, οι Έλληνες και Συριανοί ναυτικοί.

Όσοι οραματίζονται την κρίση κορωνοιού για να ικανοποιήσουν τα ρατσιστικά ένστικτα τους θα βρουν απέναντι τους κάθε νομοταγή και δημοκρατικό κάτοικο της χώρας. Η αρχή της ισότητας, των μη διακρίσεων, της προστασίας της ατομικότητας και των προσωπικών δεδομένων προστατεύονται συνταγματικά, ευρωπαϊκά αλλά και μέσα από διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.

Η πρωτοφανής πρόσφατη ανάδειξη-δημοσιοποίηση όχι μόνο της «γεωγραφικής προέλευσης» κρουσμάτων αλλά και της «εργασιακής»  ή θα πρέπει να γίνει απαιτητή καθολικά για κάθε κρούσμα της επικράτειας ή να σταματήσει να γίνεται διακριτικά και ρατσιστικά τόσο ως προς τα πληρώματα πλοίων άλλων χωρών όσο και ως προς τους βιομηχανικούς εργάτες των ναυπηγείων μας.

Ας μείνουμε όλοι λοιπόν ενωμένοι ως κοινωνία, μακριά από τέτοιες πρακτικές και διακρίσεις και απορρίπτοντας την προσβολή της ατομικότητας και ισότητας από όπου και αν αυτή προέρχεται».

 

Αρχική πηγή: https://www.logotypos.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή