Υπάρχει κι άλλος χώρος» στο Γκουαντάναμο

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

To διαβόητο κολαστήριο διερύνει τις αρμοδιότητες του

Μέσα από συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο, ο Αμερικανικός Στρατός δήλωσε πως μπορούν να χωρέσουν άλλες «δύο ντουζίνες» κρατουμένων, χωρίς διεύρυνση των απαιτούμενων πόρων, στις κατηγορούμενες για απάνθρωπες συνθήκες φυλακές του Γκουαντάναμο, εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίσει να μεταφέρει εκεί περισσότερους τζιχαντιστές.

«Έχουμε λιγότερους από πενήντα (κρατούμενους) αυτή τη στιγμή κι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε πιθανόν να αυξηθεί ελαφρά» ήταν τα λόγια του ναύαρχου Κερτ Τιντ , επικεφαλής της μικτής αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Λατινική Αμερική . «Χωρίς επιπρόσθετους πόρους, θα έλεγα πιθανόν δύο ντουζίνες, αλλά, πέραν αυτού του αριθμού, θα χρειαζόταν να αυξηθεί ο αριθμός των φρουρών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εδώ και έναν χρόνο πρόεδρος των ΗΠΑ , Ντόναλντ Τραμπ, έχει υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει ότι οι εγκαταστάσεις στο Γκουαντάναμο θα παραμείνουν ανοιχτές, σε αντίθεση με τις «προθέσεις» κυβέρνησης Ομπάμα. Ο Τραμπ σχεδιάζει να φυλακίσει κάποιους από τους κρατούμενους από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ως συμμετέχοντες στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η φυλάκιση στο Γκουαντάναμο προκύπτει ως εναλλακτική επιλογή στην διαπραγμάτευση της Ουάσιγκτον για επαναπατρισμό των φυλακισμένων τζιχαντιστών, η οποία, προφανώς, απορρίπτεται από πολλές χώρες.

Ο Κερτ Τιντ τόνισε , επίσης, πως δεν ορίζουν οι ΗΠΑ ποιος θα μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο , όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να έρθουν στις φυλακές ξένοι τζιχαντιστές από τη Συρία.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr

Πηγή: http://www.toperiodiko.gr/

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*