Ζω για να εργάζομαι.

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Μέσα στο FΒ ποστάρονται συχνά μεγάλες αλήθειες:

 

Είμαι άνω των 25 με 15 χρόνια προϋπηρεσία (παραπάνω έχω αλλά τέλος πάντων). Και βρίσκω δουλειά (δε βρήκα αλλά για το παράδειγμα το λέω). Ο επίσημος κατώτατος μισθός είναι για μένα 634 καθαρά. Εγώ σου λέω ότι με εκτιμούν βαθύτατα και μου δίνουν 700 καθαρά (750-800 είναι το ανώτερο [κατά 95% διότι υπάρχει και η τύχη όπου μπορείς να βρεις και παραπάνω σπανιότερα!] -…αν δεν έχεις γνωστούς και φίλους στην επιλογή προσωπικού. Μετά από πάμπολλες συνεντεύξεις το ξέρω και το γράφω πολύ συχνά).

700 ευρώ λοιπόν. Δουλειά στην Αθήνα. Και ας πούμε θέλω να μείνω Νότια Προάστια (όχι από ξιπασμένος…αλλά εδώ μεγάλωσα). Σε διαμέρισμα 40 τμ. Και ας πούμε επίσης ότι δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ βοήθημα σε χρήμα ή ακίνητο ή αυτοκίνητο. Καλάμια στον κάμπο. Αλλά επειδή χαρίζει και η ομάδα…δεν έχω ούτε και χρέη.

Τι κάνω; Επειδή “I have done the math” που λεμέ στην Ελλάδα κάνω κάτι απλό. Ζω για να εργάζομαι. Μονό! (Αν θες να ζήσεις νορμάλ δεν περισσεύουν ούτε για τσιχλόφουσκες). Και λέω και ευχαριστώ.

Όσο και να ωραιοποιούμε ή να δραματοποιούμε τις καταστάσεις,  η αλήθεια είναι αυτή. Με όλες τις κυβερνήσεις. Χωρίς βοήθεια γονιών, συγγενών και φίλων ζούμε για να εργαζόμαστε μόνο! ΑΝ βρούμε δουλειά! Και καμαρώνουμε το CV μας που μας κοιτάει και σκάει στα γέλια.

 

FB profile (17.01.2017) : Ominas Osarantidis 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.