fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

συνεργατες

Ζητάνε συνεργάτες «από το πανέρι» και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το βιογραφικό σου

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Διηγείται ο/η Terry Z.
#oi_istories_sas

 

C*****h Capital όπως λέμε Herbalife!

H C*****h Capital αναμένεται να γίνει η νέα πολυεθνική εταιρεία που θα σκάσει σαν φούσκα, καθώς ακριβώς όπως και η Herbalife εκμεταλλεύεται αφελείς. Το αντικείμενο εργασιών της είναι επενδυτική πλατφόρμα για Contracts For Differences.

Για όσους ξέρουν, πρόκειται για ξεκάθαρο τζόγο και δεν έχει καμία σχέση με επενδύσεις.

Δυστυχώς αναμένεται αρκετά κορόιδα να μπουν στο κόλπο. Προσωπικά έπαιξα 250 ευρώ στο εξωτερικό και ενώ τα είχα – με τυχερό τρόπο ή με το κόλπο του παπατζή- αυγατίσει στα 400 ευρώ, δεν με άφηναν ποτέ να κάνω ανάληψη, προβάλλοντας μου χίλιες δικαιολογίες και παίρνοντας συνέχεια τηλέφωνο εξηγώντας μου τα ανεξήγητα. Από τα νεύρα μου μηδένισα σκοπίμως τον λογαριασμό και τους έκανα φραγή κλήσεων.

Ζητάνε συνεργάτες «από το πανέρι» και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το βιογραφικό σου.

Μια ανάλογη εταιρεία στην Ελλάδα είναι και η C*****h Capital, στην οποία πήγα για συνέντευξη για δουλειά δυο φορές, στα γραφεία στο Μαρούσι και στην Νέα Σμύρνη. Ζητάνε συνεργάτες από το πανέρι και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το βιογραφικό σου, απλά προσποιούνται ότι έχει σημασία.

Στην ουσία κάνουν πωλήσεις – προωθήσεις αυτής της επενδυτικής πλατφόρμας και στον χώρο εργασίας τους, με τα τηλέφωνα, επικρατεί ένα χάος από ψέμματα και μπούρδες που πουλάνε στους ανυποψίαστους όπως στον «Λύκο της Γουόλ Στριτ».

Τη δουλειά την λένε «υπάλληλος γραφείου», αλλά στην ουσία είναι πωλητής ψεύτικης ελπίδας.

Τώρα γιατί πήγα για δεύτερη φορά σε συνέντευξη στην Νέα Σμύρνη, αφού τους απέρριψα την πρώτη φορά στο Μαρούσι;

Γιατί στην Νέα Σμύρνη δεν ζητούσαν υπαλλήλους γραφείου, αλλά «υπεύθυνο επικοινωνίας», κάτι που ταίριαζε με τις δημοσιογραφικές μου σπουδές. Όταν όμως στην Νέα Σμύρνη είδα τα ίδια και χειρότερα (την ώρα που έκανα συνέντευξη ακουγόντουσαν από δίπλα 5-6 άτομα να γελάνε, να βάζουν μουσική και να ουρλιάζουν σαν μεθυσμένα 17χρονα στην Μύκονο) και ρώτησα γιατί βάζουν αγγελία για «υπεύθυνο επικοινωνίας», αφού ζητάνε υπάλληλο γραφείου, μου είπαν… μπορείς να το πεις κι έτσι.

Μακριά από την C*****h Capital λοιπόν, γιατί είναι απατεώνες! Μπορείς να το πεις κι έτσι…

Διηγείται ο/η Terry Z.
#oi_istories_sas

Cover art photo: Leon Edler

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή