fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Βοηθός ζογκλέρ σε ζαχαροπλαστείο

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

 

Στην πραγματικότητα θα έκανα  τον barista, την καθαρίστρια, το λογιστή, το σερβιτόρο και το ζογκλέρ

 

Πόλη: Πειραιάς

Έτος: 2016

Υποψήφια θέση: Βοηθός ζαχαροπλάστη

Διηγείται ο/η: “Ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη!”

 

 

Άνεργος κάνα τριάρι μήνες που λέτε και βρίσκω μπροστά μου αγγελία που ζητάνε βοηθό ζαχαροπλάστη. Στέλνω το βιογραφικό μου στο mail που έλεγε και περιμένω. Μετά από το σεβαστό χρονικό διάστημα των 2(!) μηνών με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε να πάω από το μαγαζί για να μιλήσουμε. Πάω στο μαγαζί το οποίο ήταν πολύ προσεγμένο και όμορφο για να πω την αλήθεια, μιλάω με τα δυο αφεντικά και μου λένε θα σε πάρουμε τηλέφωνο μέσα στο Σαββατοκύριακο για να έρθεις τη Δευτέρα να μιλήσεις και με το άλλο αφεντικό. «Δε θα ήθελα να ξέρω τι μπορεί να συμβεί όταν αυτοί οι 3 διαφωνούν μεταξύ τους», σκέφτηκα και χάθηκα μέσα στα γραφικά σοκάκια του Πειραιά.

 

Με παίρνουν τηλέφωνο όντως και πάω τη Δευτέρα για να μου πει το τρίτο αφεντικό τα ίδια που μου είπαν και οι άλλοι δυο. Μου λένε να ξεκινήσω δοκιμαστικά δυο βδομάδες για να μάθω τη δουλειά και μετά θα γίνει η πρόσληψη κανονικά. Σκέφτομαι «Ε από το να κάθεσαι, πήγαινε 2 βδομάδες να μάθεις και 5 πράγματα».  Συμφωνήσαμε και είπαμε να ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα.

 

Τη μια βδομάδα που έκατσα εκεί πέρα (σιγά μην καθόμουν και δεύτερη φυσικά), έμαθα πως τα καθήκοντά μου θα είναι αυτά.

Στις διπλές βάρδιες, οι αρμοδιότητες μου θα ήταν να δουλεύω στο εργαστήριο και να καθαρίζω τις τουαλέτες φυσικά. Έως εδώ καλά, στις μονές πρωινές βάρδιες όμως, που θα ήμουν μόνος μου στο μαγαζί θα έπρεπε να αποκτήσω 8 χέρια και 12 πόδια με κάποιο μαγικό τρόπο. Οι αρμοδιότητες που θα είχα ΜΟΝΟΣ μου, ήταν τα εξής απλά πραγματάκια:

 

 • Να βγάζω καρέκλες και τραπέζια έξω.
 • Να καθαρίζω πάγκους, ψυγεία και γενικά ό,τι μπορείς να καθαρίσεις.
 • Να φτιάχνω καφέδες.
 • Να ετοιμάζω τη σοκολατομηχανή.
 • Να φτιάχνω κρέπες.
 • Να φτιάχνω βάφλες.
 • Να σερβίρω παγωτό.
 • Να αλλάζω τα γλυκά της βιτρίνας αν αυτά έχουν κλείσει 3 μέρες που είναι εκεί.
 • Να τσεκάρω τις θερμοκρασίες των ψυγείων και να τις σημειώνω.
 • Να πληρώνω το γαλατά και γενικά οτιδήποτε έχουν παραγγείλει για το μαγαζί.
 • Να κάνω το σερβιτόρο στους πελάτες, -το μαγαζί ήτανε self-service αλλά όλοι νομίζανε πως έπρεπε να πάω έξω να τους πάω παραγγελία.
 • Να κάνω ταμείο, πολύ προσεκτικά όπως μου είχανε πει, γιατί αν έβρισκαν ένα ευρώ λιγότερο θα έπρεπε να αφαιρεθεί απ’ το μισθό μου.
 • Να παίρνω παραγγελίες για catering, τούρτες κλπ. για το άλλο μαγαζί που είχανε.

icecream

 

Και σίγουρα υπήρχαν και άλλα πράγματα τα οποία σίγουρα ξεχνάω τώρα. Την 8η μέρα του δοκιμαστικού απλά δεν πάτησα, εκτός του ότι θεώρησα απάτη το ότι ζητούσαν «βοηθό ζαχαροπλάστη» ενώ στην πραγματικότητα θα έκανα επίσης τον barista, την καθαρίστρια, το λογιστή, το σερβιτόρο και το ζογκλέρ. Τα 450 καθαρά για 6ήμερη εργασία 8 ωρών τα θεώρησα πολύ λίγα για να διακινδυνεύσω να πάθω νευρικό κλονισμό.

Πάντως, το μόνο θετικό που κρατάω, είναι πως δοκίμασα σε όλο αυτό το δοκιμαστικό 40 γεύσεις παγωτού. Επίσης γελάω όταν το θυμάμαι το ένα από τα αφεντικά να μου λέει: «Εδώ δεν ψάχνουμε για δούλο, απλά όλα πρέπει να είναι σε μια τάξη».

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή