fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Το μπούμερανγκ του τρόμου

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Τρόμος είναι να υπάρχεις μέσα σε έναν κόσμο που δεν κατανοείς, τρόμος είναι να συμπεριφέρεσαι ως αυτοεξόριστος παραιτημένος, όντας αδύναμος να λειτουργήσεις σύμφωνα με τα δεδομένα του συνόλου, τρόμος είναι η επιβαλλόμενη συναίνεση στις νόρμες ως αναγκαστική προϋπόθεση συμμετοχής στις δομές των κατασκευασμένων κοινωνικών δικτύων.

Τρόμος είναι να θυσιάζεις τον εαυτό σου,προσφέροντάς τον, έρμαιο, χωρίς καν να προλάβεις να διαπραγματευτείς ,να θέτεις εαυτόν σε εξευτελιστικού τύπου αξιολογήσεις.Να συντηρείς τον καπιταλισμό και τους θιασώτες του για να μπορέσεις να ζήσεις εσύ ο ίδιος.Να είσαι εσύ το απαραίτητο γρανάζι του μηχανισμού που αύριο θα σε καταπιεί.

Τρόμος είναι να πουλάς τη ζωή σου με αντίτιμο μερικά κομμάτια χαρτιού,κουπόνια εφήμερης επιβίωσης, τρόμος είναι να γεμίζεις τις μέρες με αμφιβολία και άγχος για το μέλλον σου, για το μέλλον του παιδιού σου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν προσπαθείς να τη ξεχάσεις ,ζούμε υπό ένα καθεστώς συνεχούς τρομοκρατίας.Ιδιαίτερα στις πόλεις,  λόγω του κλειστοφοβικού περιβάλλοντος αυτή η συνεχόμενη απειλή χτυπάει στους τοίχους και γυρίζει μπούμερανγκ.Φοβισμένα βλέμματα, προκλητικά αγγίγματα ,σφιγμένες γροθιές, δόντια που τρίζουν, πατριωτικές φανφάρες από μάτσο αρσενικά , άναρθρες κραυγές  από σκαλωμένους χουλιγκάνους με δήθεν πολιτικό πρόσημο, αντιανθρώπινες ρατσιστικές μαζώξεις έξω από σχολεία..  Μίσος που ψάχνει διέξοδο.

Είναι η αρχή του τέλους, είναι θέμα χρόνου να δούμε και εδώ εφήβους που θα μπουκάρουν,όπως αμερική,σε σχολεία με ημιαυτόματα και θα καθαρίζουν συμμαθητές , θέμα χρόνου που η αστυνομία θα σκοτώνει, όπως αμερική, αντί να κόβει κλήσεις, θέμα χρόνου που οι γειτονιές θα πεθάνουν οριστικά και θα γίνουν γκέτο.Η ρουτίνα του τρόμου της καθημερινότητας και η αντικατάσταση του δόγματος της κανονικότητας από αυτό που γεννά..

Το μίσος είναι  συναίσθημα που μοιράζεται, που δεν κρύβεται.Αντίθετα με τον φόβο, που κουρνιάζει και υφαρπάζει κάθε τί πολύχρωμο εν αγνοία σου.Η τρομοκρατία που πλέον είναι κάτι που υφίσταται το 100% των ανθρώπων των πόλεων, γεννά τον φόβο, όταν πια ο φόβος έχει ρουφήξει και το τελευταίο ψήγμα ανθρωπιάς, χορτάτος πλέον αποχωρεί και  την θέση του παίρνει το μίσος και το μίσος δεν κοιμάται ,δεν αδρανεί, ψάχνει συνεχώς διέξοδο και πίστεψέ με θα τη βρεί.

Είναι πια πράξη αντίστασης, απαραίτητη προϋπόθεση για την διατήρηση του δρόμου που οδηγεί σε ένα υποφερτό αύριο, η διαρκής αναζήτηση μέσα μας όμορφων, θετικών συναισθημάτων, η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον κυνηγημένο, η ανιδιοτελής προσφορά,Να ταΐσουμε την ψυχή μας,να την κρατήσουμε γεμάτη, να μην αφήσουμε καθόλου χώρο για τον φόβο, να τελειώσουμε τον φόβο πριν προλάβει να γίνει μίσος γιατί ο γυρισμός θα είναι πολύ πιο δύσκολος,ίσως αδύνατος..

‘Κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του ολόκληρη την ανθρώπινη υπόσταση’ …Μισέλ ντε Μονταίν

S.H.

Πηγή: ArtBlog

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή