fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

μανάβικο

Την βρίσκεις να βάζεις αγγελίες με σκοπό να παίζεις με την αγωνία των ανέργων;

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Διηγείται ο Σώτος

#oi_istories_sas

«Δεν βρίσκω προσωπικό. Οι Ελληνες δεν θέλουν να δουλέψουν»

Είσαι απλά ψεύτης και απατεώνας. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια .

Διατηρείς ένα συνοικιακό μανάβικο σε μια λαϊκή συνοικία, οπού η ανεργία έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και αναζητάς προσωπικό. Έχεις πελάτες που έχουν άνεργο στην οικογένεια τους . Καθημερινά περνούν άνεργοι έξω από το μαγαζί σου. Ένα σημείωμα εάν έγραφες ότι αναζητάς προσωπικό , και το έβαζες στην πόρτα του μαγαζιού σου θα γινόταν παρέλαση από υποψήφιους .

Αλλα εσύ επέλεξες να κάνεις κάτι άλλο . Έβαλες δυο διαφορετικές αγγελίες , με δυο διαφορετικά τηλέφωνα επικοινωνίας αναζητώντας προσωπικό . Ε λοιπόν πήρα τηλέφωνο και στις δυο διαφορετικές αγγελίες και ήσουν ο ίδιος . Με πέρασες από κόσκινο τηλεφωνικά , έχοντας ένα τουπέ εκατό καρδιναλίων ,σαν να ήσουν εφοπλιστής και όχι ο μανάβης της γειτονιάς , σχετικά με την ηλικία μου ,και την εμπειρία μου, και μετά μου είπες να περάσω συγκεκριμένη μέρα και ώρα από το μαγαζί σου .

Και πέρασα.

Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν δυο αλλοδαπούς , να προσπαθούν να δουλέψουν μην γνωρίζοντας καθόλου το αντικείμενο, και με εσένα από πάνω τους να τους φέρεσαι απαίσια. Σε πλησίασα, σου μίλησα και σου είπα ποιος είμαι και ότι έχουμε ραντεβού. Μου είπες ότι πρέπει να φύγεις και ότι θα με πάρεις τηλέφωνο για να μιλήσουμε αφού ξέρω την δουλειά και σου κάνω. Δεν με πήρες πότε .

Εχω συγγενικό μου πρόσωπο που μένει στην γειτονιά σου και μου είπε ότι παίρνεις μόνο αλλοδαπούς, τους οποίους αφήνεις απλήρωτους και μετά τους διώχνεις. Επίσης ξέρω όντως την δουλειά και ρώτησα για εσένα και έμαθα. Χρωστάς λεφτά παντού – και όχι λόγο κρίσης – αλλά λόγω γούστων, νοοτροπίας και τρόπου ζωής. Είσαι ένα από τα πολλά λαμογια, που έχετε κατακλύσει την αγορά αλλά εσύ το τερμάτισες και δεν είσαι ο μόνος.

Εκτός των άλλων, την βρίσκεις να βάζεις αγγελίες με σκοπό να παίζεις με την αγωνία και την ανάγκη για εργασία του κάθε ανθρώπου, να του κλείνεις ραντεβού, να του το παίζεις κάποιος και δίχως να έχεις σκοπό να προσλάβεις κάποιον. Έπειτα να τον συκοφαντείς και από πάνω λέγοντας  «Δεν βρίσκω προσωπικό, οι Ελληνες δεν θέλουν να δουλέψουν»

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο , και για το ότι ίσως να κούρασα λόγο αυτού. Αλλα συχνά γίνεται λόγος σχετικά με τις μεγάλες εταιρίες , ενώ για το λαμογιο της γειτονιάς όχι και τόσο πολύ .

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή