fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Τελεταί Μπούκουρας | Μία αναζωογονητική συνέντευξη από “Άλλον Κόσμο”

στo Working heroes

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Η ομάδα του #IforInterview δε μπόρεσε (και δε θέλησε άλλωστε ) να αποφύγει το αναπόφευκτο · τη συναναστροφή με τον αξιότιμο κ. Μπούκουρα, εκ του γραφείου Τελετών Μπούκουρας, στα πλαίσια της πολύ επιτυχημένης και παγκοσμίως viral στήλης μας,  #Working_Heroes.

Σκάψαμε βαθιά μέσα στις σκέψεις του φίλτατου και εξαίρετου επαγγελματία κ. Άλκη Μπούκουρα και ενημερωθήκαμε για τη φύση του επαγγέλματος. Ρίξαμε λίγο “φως στο σκοτάδι” και επ’ ευκαιρίας, πήραμε και μία εξαιρετικά οικονομική προσφορά (!) για το μνημόσυνο της αποθανούσας “Εργασίας” (πλήρες πακέτο ταφής, including στολισμός με Βιογραφικά και λουλούδια αγρού και συσσίτιο ανέργων αντί κολλύβων), το επόμενο Σάββατο, στο 660 Δημοτικό Κοιμητήριο Αθηνών, να είσθε εκεί.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε και από τη θέση αυτή τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους εκείνους, οι όποιοι καθ’ οίονδήποτε τρόπον εβοήθησαν τον γράφοντα και τους ρηπόρτερζ και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ολοκλήρωση της συνέντευξης αυτής, είτε από αυτόν είτε από έναν Άλλον κόσμο.

Πριν εκκινήσετε την ανάγνωση να πατήσετε play στο απαραίτητο μουσικό “χαλί”:

 • Λέει το Wikipedia πως το «Mαύρο χιούμορ (black humor)» είναι ένα είδος χιούμορ, ένας  επιχειρούμενος αστεϊσμός ή σάτιρα που ανάγεται σε θλιβερά γεγονότα ή καταστάσεις και μάλιστα πως το είδος αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ως περισσότερο ευάλωτο σε απόρριψη. Πώς ανταποκρίνονται οι Έλληνες στο μαύρο χιούμορ του γραφείου τελετών Μπούκουρας; Το αντέχουν;

Αρχικά να πω ότι καλά τα λέγει το Wikipedio. Είναι τωόνδι επικίνδυνο όσο και απελευθερωτικόν. Σαν εργαλείον που αν δε το κατέχεις μπορεί ανά πάσα σθιγμή να προκαλέσει καταστροφή αντί να βοηθήσει-δημιουργήσει-καταλύσει. Η απόρριψή του είναι το λιγότερο. Το δείγμα που έχουμε συλλέξει στη σελίδα μας δηλώνει ξεκάθαρα την υποκειμενικότητα. Υπάρχει ποικιλία αντιδράσεων. Η καλύτερή μας είναι όταν μας λένε πως πεθαίνουν για τα ασθεία μας. Όμως δεν είναι πάντα χιουμοριστικά αυτά που δημοσιεύουμε. Καταλήγω για να σας καλύψω. Κάποιοι αντέχουν τις δημοσιεύσεις μας, κάποιοι όχι.

 

 • Πώς προέκυψε η ιδέα να στηθεί η «επιχείρηση» Τελεταί Μπούκουρας,  πρότυπο Γραφείο Τελετών πανευρωπαϊκώς; Ποια είναι η εταιρική κουλτούρα σας, το όραμά σας;

Η επιχείρηση είναι τεχνηέντως δεμένη με την σελίδα. Προωθούμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας αλλά λατρεύουμε την αφύπνιση αραχνιασμένων γωνιών του εγκεφάλου, της οποίας το feedback μας κρατά ζωντανούς -στα σόσιαλ. Σαφώς εκ του σύνεγγυς μας διακρίνει επαγγελματισμός και ανθρωπιά. Το πως προέκυψε είναι απλό. Χρησιμοποιούμε τα εργαλεία των σόσιαλ για να προβάλλουμε τα δικά μας εργαλεία. Η κουλτούρα μας εκφράζεται με το μωβ και το μαύρο ενώ φέρει την οσμή του χώματος. Το όραμά μας θα το δείτε αν δε συναντηθούμε πρώτα. Είναι μεγάλο όμως και το θέλουμε χωρίς να το περιμένουμε.

 • Το βασικότερο όλων, που το ρωτάνε σε όλες τις «μονδέρνες» συνεντεύξεις, πού βλέπετε τον εαυτό σας κύριε Μπούκουρα σε 5 χρόνια από τώρα;

Δε διαθέτω το χάρισμα ευτυχώς. Για τέτοια θέματα απευθυνθείτε στον φίλο μου και διεθνούς φήμης Φαίδονα Τεπέτακλα, Μέντιουμ-Μελλοντολόγο-Πνευματισθή.

 • Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει έντονη υποψία ότι έχει πεθάνει η ελπίδα της εργασιακής αποκατάστασης. Ως ειδικοί, τι γνώμη έχετε εσείς γι αυτό; Αληθεύει; Να ετοιμάσουμε κόλυβα;

Αρχικά να σας συγχαρώ που απλοποιείτε -σε λογικό πλαίσιο- την ζωή και γράφετε τα κόλυβα με ένα λάμδα.

Την ελπίδα εξέφρασε τέλεια ο Σθήβεν Κινγκ στο Pet Sematary όπου αν θα θαφθεί κάποιος σε ένα συγκεκριμένο Ινδιάνικο Νεκροταφείο επισθρέφει στη ζωή μα όχι όπως ήταν. Έτσι είναι και η ελπίδα. Θάβεται, ξαναζωντανεύει και ανά πάσα σθιγμή είναι ικανή να φανεί παραπάνω από επικίνδυνη. Η ελπίδα λοιπόν δεν έπιασε. Περνάμε σε άλλους τρόπους προσέγγισης και επίλυσης προβλημάτων.

 

 • Τι συμφέρει καλύτερα; Να εργάζεσαι για 1,5 ευρώ την ώρα και να ‘χεις απλήρωτους λογαριασμούς ή να σκηνοθετήσεις ένα θάνατο; Αναλαμβάνετε θανάτους διά την αποφυγή χρεών;

Το θέμα δεν είναι να υπάρχουν επιλογές μα να τις δημιουργούμε. Ίσως είναι 51% προτιμότερο το να εργάζεσαι για 1,5 ευρώ την ώρα ενώ δεν επαναπαύεσαι και το μυαλό σου ψάχνει ταυτόχρονα να βρει εναλλακτικές. Ακόμα κι αν αυτή είναι το να σκηνοθετήσεις τον θάνατό σου.

Αναλαμβάνουμε τα πάντα. Ναι και τα αρκουδάκια.

 

 • Αν κάποιος στείλει ένα Βιογραφικό και ο εργοδότης του απαντήσει θετικά για πρόσληψη λίγο αργοπορημένα, πχ. αφού ο υποψήφιος έχει πεθάνει ας πούμε, πώς θα συμβουλεύατε τον αποθανόντα να το χειριστεί; Υπάρχει «δουλειά» μετά θάνατον;

Α δε θα σας πούμε για το “μετά”. Σας το κρατούμε για έκπληξη! Πάντως σε αυτή την περίπτωση μόνον ένας τρόπος αντιμετώπισης υφίσθαται. Η ψυχραιμία.

 

 • Ποιο είναι το νόημα της ζωής (στην Ελλάδα του 2017) κύριε Μπούκουρα;

Το να είσθε καλά – μέχρι να συναντηθούμε.
Η τόσο παρεξηγημένη μα και τόσο αληθής ευχή μας.

 

 • Ο κόσμος συχνά λέει για τα αιμοβόρα αφεντικά του, «ψόφο κακό». Πώς τοποθετείσθε εσείς σε αυτήν την περίεργη κατάρα;

Είμασθε αυσθηρώς ενάντια σε αυτή τη φράση και σε οτιδήποτε φέρει. Η “ευχή” είναι δυστυχώς ευρύτερη και ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητά της. Να σας το θέσω ως εξής. Δε χρειάζεται να θέλουμε κάποιος να έλθει στο Γραφείο μας (μόνιμα). Θα έλθει σίγουρα.

 • Λέμε συχνά τη φράση «Πέθανα στη δουλειά σήμερα». Τελικά κύριε Μπούκουρα, η εμπειρία σας τι έχει να μας πει, να πεθαίνουμε στη δουλειά ή δε θα γίνουμε πλούσιοι ποτέ, να τα αφήσουμε να πάει στον κόρακα;

Για να γίνει κάποιος πλούσιος σίγουρα δεν πρέπει να πεθάνει στην δουλειά. Άρα θα σας προτείναμε να μην γίνετε πλούσιοι.

 

Για να ακούσετε περισσότερα, συντονισθείτε

http://radiompoukouras.listen2myradio.com/

 

 

 • Με βάση την παρακάτω “εμπεριστατωμένη” ανάρτηση, είχατε πελάτες κ. Μπούκουρα που να επιβεβαιώνουν ότι η τεμπελιά σκοτώνει;

Θα ήθελα να σας απαντήσω πως βαριέμαι να απαντήσω και παρόλαυθά ζω ακόμα μα αντ’αυθού θα σας πω μια σύνδομη ισθορία. Βασίζεται στο σκεπτικό του Μπιλ Γκέιτς που λέγει περιγραφικά πως αν δώσεις σε κάποιον τεμπέλη να κάμει μια δουλειά θα βρει τρόπο να την κάνει ακόμα πιο ευκολογρήγορα.

Η ισθορία αφορά σε έναν γνωσθό μου, συνάδελφο και αρκούντως οκνηρό τύπο, σωσθό τεμπελχανά με τις ποδάρες στο γραφείο και πλήρως συνειδητοποιημένο. Να φανδασθείτε πως ήταν ο πρώτος εργολάβος κηδειών στη χώρα που ήφερε το σκαπτικό στα μέσα των 80s για να ξεκολλήσει από το παραδοσιακό φθυάρι.

Του είχε τύχει λοιπόν μια ταρίχευση ενός πελάτου από τροχαίο. Όπως πάντα βαριόταν την χρονοβόρα διαδικασία αφαίρεσης των σπλάχνων. Έτσι το μόνο που έκαμε ήταν μια τομή από τον θώρακα έως το κάτω μέρος της κοιλιάς και να ανοίξει την πόρτα. Προσκάλεσε τις δύο αγαπημένες του γατούλες, άραξε στην καρεκλίτσα του και άφησε τα ένσθικτα της Φύσης να λειτουργήσουν .

Σε λίγα λεπτά η δουλειά είχε γίνει με αποτέλεσμα δύο χορτάτες (και φιλεύσπλαχνες) γατούλες και έναν πελάτη έτοιμο προς γέμιση -υπόθεση λίγων ακόμα λεπτών. Στο τέλος, ούτε γάτες ούτε ζημιά.

Και ζουν όλοι (εκτός από τον πελάτη).

 • Υποστηρίζουν ότι οι κακές συνήθειες ποτά, ξενύχτια και ζωή στα άκρα σκοτώνουν. Σύμφωνα με τη δική σας εμπειρία, που οφείλονται στατιστικά οι περισσότεροι θάνατοι;

Γενικά οι επικρατέσθερες αιτίες θανάτου στη χώρα είναι τα εμφράγματα και ο καρκίνος. Πέραν τούτου ένα θα σας πω: “δεν έτρωγε, δεν έπινε, δεν κάπνιζε, πέθανε υγιέσθατος”.
Να είσθε καλά. Όσο, μέχρι.

 

 

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση!
Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή                           ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Working heroes

Στην Κορυφή