ελτα

Ταχυμεταφορείς ΕΛΤΑ | Ανακοινώσεις και οδηγίες προς καταναλωτές

στo Εργαλειοθήκη

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
Σβελταδα Συνέλευση Βάσης ΕΛΤΑχυμεταφορέων Διανομέων Αθηνών

Μετά και τα νέα μέτρα, όπου τα eshop αφήνονται ελεύθερα χωρίς κανένα περιορισμό, καλούμε τους καταναλωτές:

ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!
ΟΧΙ ΜΑΝΟ, ΚΡΑΓΙΟΝ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΛΠ.

προς τα ΕΛΤΑ COURIER:

ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ, ουσιαστικά διπλασιάστε τους διανομείς αλλα και το υπόλοιπο προσωπικό!

Πηγή: Σβελταδα Συνέλευση Βάσης ΕΛΤΑχυμεταφορέων Διανομέων Αθηνών


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Συμπολίτες/συμπολίτισσες

Επειδή δεν θα αποφασιστεί γενικευμένο κλείσιμο από το κράτος, πρέπει και εμείς ως πελάτες ταχυμεταφορών ή ντελίβερι να βοηθήσουμε ώστε να προστατευθούν οι διανομείς και ο καθένας/καθεμία μας ως καταναλωτές.

Η δημόσια υγεία πάνω από όλα:
• Προπληρωμή μέσω τραπέζης ώστε να μην υπάρχουν αντικαταβολές ή pos
• Παράδοση φαγητού ή δεμάτων όπου είναι εφικτό επί του πεζοδρομίου ώστε να αποφευχθεί η χρήση ανελκυστήρων
• Πελάτες εστίασης μην παραγγέλνετε παρά μόνο εάν υπάρχει ανάγκη σίτισης (άτομα υπερήλικα, με κατάγματα, κλινήρη κλπ.)
• Μην παραγγέλνετε ή ακυρώστε αν ήδη το πράξατε παραγγελίες ταχυμεταφοράς προϊόντων που δεν είναι έκτακτης ανάγκης (πχ ένδυση)
Συμπολίτες/συμπολίτισσες δεν είμαστε μόνο εκτεθειμένοι με κίνδυνο της δικής μας υγείας και των οικείων μας αλλά και πιθανοί ξενιστές και έτσι τίθεστε και εσείς σε
ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ καθώς και οι οικείοι σας.

Συνέλευση Βάσης ΕΛΤΑχυμεταφορέων Διανομέων Αθηνών

Σ.Β.ΕΛΤΑ.Δ.Α

Επικοινωνία:
Η συνέλευση έχει σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/courierelta/
Και email το: sveltada@gmail.com


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν επιπλέον έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών τους, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη λάβει και ανακοινώσει με Δελτίο Τύπου από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας:

η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου (ένας πελάτης κάθε 10τμ) με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή, τα 3 άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη (κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου), σε ανοικτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιούνται τα μέσα (στυλό) του πελάτη.

Υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επέκτειναν τον χρόνο παραμονής των ανεπίδοτων ταχυδρομικών αντικειμένων (συστημένων επιστολών και δεμάτων) στα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι νεωτέρας.

Επιπλέον, έχουν ήδη ξεκινήσει απολυμάνσεις, από εξειδικευμένα συνεργεία σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας ενώ θα απολυμανθεί σταδιακά και ο στόλος των οχημάτων.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που προκύπτουν από την πανδημία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν την κατανόηση των πελατών τους για περιπτώσεις καθυστερήσεων στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση και έκτακτων αλλαγών στα ωράρια και τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων.

Τέλος, διαβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και είναι σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί.

Πηγή: https://www.elta-courier.gr

ελτα

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.