fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

lifestyle sites

Τα lifestyle sites είναι κάτι σαν καταναγκαστικό έργο

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

#oi_istories_sas

Διηγείται ο: Lifestyle Victim

Lifestyle εκμετάλλευση

Εκτός κι αν νομίζεις ότι οι δημοσιογράφοι πλένονται με χρυσές λίρες…

Σίγουρα έχεις ανοίξει -έστω μία φορά στη ζωή σου- να διαβάσεις ένα άρθρο που να λέει είτε για τις εξελίξεις στο PowerofLove ή το GNTM, είτε για τις σούπερ μπότες που φόρεσε η Μέγκαν Μαρκλ και πρέπει να τις αποκτήσεις. Αμέσως μετά το έκλεισες και σκέφτηκες «τι σκουπίδια γράφουν».

Έλα μην το αρνηθείς. Το κάνεις κι εσύ, το κάνω κι εγώ!

Αυτό που σίγουρα δεν έκατσες να σκεφτείς ποτέ είναι το ποιοι βρίσκονται πίσω από τέτοια sites. Ποιοι γράφουν ρε παιδί μου αυτά τα «σκουπίδια» που με τόση ευκολία κρίνεις. Τώρα που το σκέφτεσαι καλύτερα νομίζεις ότι είναι κάτι παιδάκια που ξημεροβραδιάζονται σε μπουζούκια και party;

Guessagain!

Λοιπόν, τα lifestyle sites είναι κάτι σαν καταναγκαστικό έργο.

Στοιβαγμένοι υπολογιστές ο ένας δίπλα στον άλλον, άνθρωποι με ακουστικά μπροστά σε δύο οθόνες. Στη μία παρακολουθούν το τηλεοπτικό προϊόν που τους έχουν υποδείξει και στην άλλη γράφουν παράλληλα ένα άσχετο θέμα. Στόχος είναι να ανεβάζουν (κείμενο μαζί με φωτογραφίες, λέξεις κλειδιά για seo, κτλ) ένα θέμα το μισάωρο.

Όση όρεξη κι ανάγκη για δουλειά, λοιπόν, κι αν έχει κάποιος όταν πάει να δουλέψει εκεί, μέρα με τη μέρα όλα σβήνουν.

Εννοείται πως τα χρήματα είναι ελάχιστα και πως αν δεν σταθείς εσύ για τον εαυτό σου, κανείς δε θα πάρει το μέρος σου. Τι εννοώ; Αν σου πουν να δουλέψεις παραπάνω και πεις «ναι», να ξέρεις ότι δεν θα σ’το πληρώσουν και παραπάνω. Ομοίως και για Κυριακές και αργίες.

lifestyle sites

Όπως και το «σπαστό», δηλαδή να δουλεύεις 9-12 το πρωί και 9-12 το βράδυ!

Ναι, καλά διάβασες. Όχι απλώς συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, αλλά σ’τα επιβάλλουν και με το ζόρι. Κι αν τελικά πεις ένα «όχι» σε κάποιο από τα παραπάνω, τότε σε απολύουν χωρίς δεύτερη σκέψη και παίρνουν έναν πιο πρόθυμο για πίπες (κυριολεκτικά και μεταφορικά – άλλη πληγή αυτή)! Γιατί –ναι– εκτός από όλα τα άλλα, πάντα υπάρχει αυτός ο ένας που πηδάει το αφεντικό κι ένας ρουφιάνος που ακόμα κι αν δεν βάλεις το χέρι μπροστά από το στόμα σου όταν φτερνίζεσαι θα σε «δώσει» ως νεότερος Αρτέμης Μάτσας.

Οκ, δεν κάνει κάποιος υψηλού επιπέδου δημοσιογραφία.

Μηχανές αναπαραγωγής κειμένων είναι όλοι όσοι δουλεύουν σε τέτοιου τύπου ή ακόμα και ειδησεογραφικά sites, αλλά λίγο respect για όσα τραβάνε εκεί μέσα και δεν τους αναγνωρίζεται.

Α! Και λίγο ξύλο στους ρουφιάνους. Αυτό κάνει πάντα καλό.

#oi_istories_sas

Διηγείται ο: Lifestyle Victim

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή