fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Tατουάζ και προκατάληψη

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πόλη: Πάτρα

Έτος: 2004

Υποψήφια θέση: -οπουδήποτε δε φαίνεται το τατουάζ- 
Περιγραφή εργοδότη: Καφέ-μπαρ

Διηγείται η: Pikos

Η μοίρα, η μάλλον το γούστο σου, σε έφερε να βρίσκεσαι στο παρόν με μερικά «σημάδια φυλακόβιων» ή όπως θα λέγαμε απλά, αν δεν ήμασταν προκατειλημμένοι, τατουάζ. Οχι μεγάλα. Οχι μανίκια. Οχι τρομακτικά. Αλλά αυτο δεν εχει να κανει. Οταν εχεις τατουάζ, εχεις τατουάζ.

Καφέ-μπαρ εν Πάτραις καπου στο 2004. Τι το δύσκολο να εχει άραγε μια συνέντευξη για καφετέρια; Οκ, πτυχίο δε ζητήθηκε, αγγλικά ούτε, και ενώ είχε προηγηθεί του βιογραφικού το ανάγνωσμα πρόσχωμεν (μόνο από το email) και έγινε το ξεκαθάρισμα των υποψηφίων, σε καλούν στο τηλέφωνο και για μια συζήτηση δια ζώσης.

Και πας. Πας απλά, λιτά και καθημερινά ντυμένη, ούτε να προκαλείς, ούτε να μη βλέπουν κάτι που εχεις και αργότερα υπάρξει «θέμα». Γίνεται η πρώτη χειραψία, το βλέμμα πέφτει καρφί στο μπράτσο σου. «Μπα», λες «ιδέα μου.» Ξεκινάει η συζήτηση, ωραίο το βιογραφικο σου, κοινωνικότατη είσαι, εξαιρετική προϋπηρεσία, αλλα το μούτρο σου για κάποιο λόγο δεν είναι στη θέση του και μάλλον εχει πέσει στο αριστερό σου χέρι, γιατί εκεί είναι που έχει εστιάσει το «μπος».

Του οποίου η επίσημη εργασία τυχαίνει να είναι η… φρούρηση φυλακών. Πώς είναι καμιά φορά που πας κάπου και σε κοιτάνε στο στήθος; Ε, αυτο, απο την ανάποδη! Αφού λοιπόν όλα τα άλλα πήγαν καλά, αφού έχεις ως και εξαιρετικές συστάσεις απο την προηγούμενη εργασία σου, σκάει και η επίμαχη ατακα που ώρα τωρα μας τριβελίζει σαν εκείνες τις ενοχλητικές μύγες που και να θες να τις διώξεις, δε φεύγουν παρά μόνο αν τις σκοτώσεις.

 «Εεεεεχμμμμ αυτο στο χέρι σου ειναι μόνιμο;»

Όχι. το είχε μια τσίχλα που μασούσα όπως ερχόμουν και το κότσαρα!

(Το αγγελάκι και το διαβολάκι στο κεφάλι σου δίνουν μάχη κσι τελικά κερδίζει η «σωστή» απάντηση!)

«Ναι!»

«Μάλιστα… -παύση ογδόου. Εμ, να, μήπως υπάρχει περίπτωση να το καλύψουμε καπως, μην ερθει σε δύσκολη θέση κάποιος πελάτης;»

(Έλα μου; Η μάχη στο κεφάλι σου συνεχίζεται, θες τη δουλειά οπότε δεν μπορείς να απαντήσεις «εγώ αυτό να το καλύψω, αλλά να καλύψει κι η αιθέρια ύπαρξη από ‘κει το εσώρουχό της γιατί μου χαλάει την αισθητική» και αναθεωρείς την απάντησή σου κάνοντάς τη λίγο πιο λιτή)

«Λίγο δύσκολο, είναι κι Αύγουστος»

«Κάτι πρέπει να κάνουμε όμως με αυτό.», σου λέει με στόμφο και δε λέει να αλλάξει κασέτα. Στο ενδιάμεσο υφίστασαι ένα κήρυγμα άνευ προηγουμένου.

Βλέπεις ότι το τροπάριο συνεχίζεται, φαίνεται ότι του έχεις δημιουργήσει ψυχολογικό τραύμα με «αυτότοπράγμαεκεί» και εχει αγχωθεί τόσο. που ενώ σε θέλει για τη δουλειά, εισαι «προβληματικό»!

Λίγες μέρες μετά, κι ενώ από τη θέση του μπουφέ τελικά άνοιξαν νέοι ορίζοντες για ‘σένα και μόνο (βρε τυχερό, αχ, βρε τυχερό!!!) και βρέθηκες να εισαι πολυεργαλείο στην κουζίνα (ειπαμε, μην τρομάξει ο κοσμος – εκεί τουλάχιστον ο «διάολος» δεν είναι σε κοινή θέα), μιας και είσαι πραγματικά περιζήτητη γι’ αυτό που κάνεις και όχι γι’ αυτό που βλέπουν οι άλλοι, έρχεται ο διπλανός μαγαζάτορας, με σαφώς καλύτερη πρόταση απο άποψη μισθού-ωραρίου, αλλα κυρίως, χωρις ταμπού και κολλήματα, σού προτείνει εργασία μπροστά στον τωρινό σου εργοδότη, ο οποίος έκθαμβος βλέπει να εκτυλίσσεταιι μπροστά στα μάτια του ένα εργασιακό «φόλοου-γιορ-χαρτ».

 Έτσι, γιατί υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι!

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή