fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Σωματείο Εργαζομένων Vodafone | Στάση εργασίας, 26/3

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
  • Να μην περάσει η εκβιαστική μετατροπή των συναδέλφων Vodafone σε «ενοικιαζόμενους» στο Credit Vetting και Collection
  • Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας μας και τα δικαιώματά μας
  • Στάση Εργασίας Δευτέρα 26/3 από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 2 μ.μ.

Στο κλείσιμο του οικονομικού έτους η εργοδοσία της Vodafone ξαναχτυπά! Επαναλαμβάνοντας τα πεπραγμένα του προηγούμενου Μάρτη και σε μία προσπάθεια να «ξεφορτωθεί» τους τελευταίους εναπομείναντες Vodafone συναδέλφους της διεύθυνσης CVC, τους εκβιάζει να παραιτηθούν από υπάλληλοι Vodafone –επί της ουσίας μιλάμε για συγκαλυμμένες απολύσεις- και να επαναπροσληφθούν μέσω ατομικής σύμβασης εργασίας ως «ενοικιαζόμενοι» Atlas με τεράστιες απώλειες στα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους:

  • Oι νέες συμβάσεις προβλέπουν μείωση μισθού που φτάνει τα 800 (!) ευρώ μικτά, για αρχή. Και βλέπουμε..
  • Είναι αμφίβολο αν διασφαλίζεται η προϋπηρεσία των συναδέλφων
  • Όσοι συνάδελφοι το αποδεχτούν, βγαίνουν από την «ομπρέλα» της τελευταίας ΕΣΣΕ που μετενεργεί με ό,τι σημαίνει αυτό, όπως η μη κατοχύρωση επιδόματος τέκνων/σπουδών.

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές, πως η προσπάθεια αποψίλωσης του τελευταίου Vodafone προσωπικού και η αντικατάστασή του από φθηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό θα επεκταθεί σε όλα τα τμήματα. Ξηλώνοντας από τη μία τις κατακτήσεις της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και απολύοντας από την άλλη το μόνιμο και σταθερό προσωπικό Vodafone, η διοίκηση προσπαθεί να μετατρέψει την εταιρεία σε έναν ωκεανό ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με εργαζόμενους «ενοικιαζόμενους», «εξωτερικούς», μπλοκάκια, κ.ά., πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων, που δε θα μπορούν να κατοχυρώνουν δικαιώματα και θα στέκονται ατομικά απέναντι στην εργοδοσία. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου σύρονταν στα δικαστήρια από την παράταξη της «Ταξικής Ενότητας»!

Για να αναγκάσει η εργοδοσία τους συναδέλφους να υποχωρήσουν και να εκβιάσει τις υπογραφές τους προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα πανικού και τρόμου, εκβιάζοντας τους ανοιχτά: «ή το δέχεσαι ή απολύεσαι». Συνάδελφοι, αυτό είναι ένα ωμό ΨΕΜΑ! Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος πανικού, προκειμένου να συναινέσουμε όλοι! Δεν είμαστε αναγκασμένοι και δεν πρέπει να υπογράψουμε.

Δεν πρέπει να παραιτηθούμε και να αποδεχτούμε τη μείωση στο μισθό μας, την απώλεια των δικαιωμάτων μας. Μέσα σε αυτές τις εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, το να εγκαταλείψει κάποιος συνάδελφος οικειοθελώς τη θέση εργασίας του στη Vodafone είναι μεγάλο λάθος. Καμία ατομική διαπραγμάτευση με την εργοδοσία δεν μπορεί να φέρει την οποιαδήποτε διασφάλιση για εμάς τους εργαζόμενους. Μόνη διασφάλιση η συλλογική μας αντίσταση.

  • Δεν παραιτούμαστε – δεν υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις! Παλεύουμε μαζί με το Σωματείο και τους συναδέλφους μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
  • Προχωρούμε σε Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 26/3/2018 από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 2 μμ.
  • Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις ατομικές συμβάσεις!

Πηγή: http://net.xekinima.org

Cover art: by TEHOS Tehos art – collage and acrylic on canvas streched on wooden frame 100×100 cm – “Spread the news”

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή