fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Σιχάθηκες ή όχι ακόμα; Τον εαυτό σου.

στo Mind Opener/Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Από το FB timeline της Katerina Dima (Fullmoon)

/ 25 Ιουνίου 2017 

Προσοχή ακολουθεί σκληρό υλικό οπτικοποίησης για ευαίσθητες μύτες και στομάχια:

Μέσα στα σκουπίδια που μας κυκλώνουν παντού γύρω είναι και η χρησιμοποιημένη κάλτσα που πατσαβούριασες χτες τη νύχτα όταν παρίστανες ότι έβλεπες Σεφερλή πλάι στη γυναίκα σου που ροχάλιζε, ενώ τον έπαιζες στα πνιχτά βλέποντας πορνό με κορίτσια μικρότερα απ’ τις κόρες σου.

Αυτή η κάλτσα που σκουπίστηκες και πέταξες στα σκουπίδια, μετά ανακατεύτηκε με τη σερβιέτα που η μικρή σου κόρη πέταξε στριγγλίζοντας από χαρά γιατί αν ήταν έγκυος θα την έπνιγες με τα ίδια σου τα χέρια -όπως της λες από τότε που ήτανε δώδεκα- και που φυσικά δεν έχει και μία για να ορίσει μόνη της τις αποφάσεις της, έστω και κρυφά, γιατί τα λεφτά απ’ τα φυλλάδια που μοιράζει από τότε που ήτανε δώδεκα, της τα παίρνεις μέχρι δεκάρα για το σπίτι, γιατί βγαίνει δε βγαίνει ο μήνας.

Αυτή η σερβιέτα στα σκουπίδια, ανακατεύτηκε με την πάνα του πατέρα σου, που η γυναίκα σου ούρλιαζε χτες πως δεν είναι δούλα για να μαζεύει πέντε μήνες τώρα που πέθανε η μάνα σου, και στο κάτω κάτω γιατί δεν τον φορτώνεται η αδερφή σου, που σαν κόρη εκείνη πρέπει να τον γηροκομήσει, άσε που της έγραψε τελικά και το τεσσάρι στην Ηρακλέους, ενώ έλεγε πως θα το άφηνε σ’ όλα του τα εγγόνια εξ αδιαιρέτου.

Δίπλα στην πάνα του πατέρα σου, ήταν το χαρτί απ’ τον εμετό που σκούπιζε απ’ το στόμα της η άλλη σου κόρη εκείνη που δεν αντέχει άλλο πια να την ανεβοκατεβάζετε «χοντροβάρελο» κι άρχισε τους εμετούς, και που έχει αποφασίσει πως αν δεν πιάσει κι αυτό θα ψάξει τρόπους ν’ αυτοκτονήσει ενώ εσύ ψάχνεις τρόπο να την παντρέψεις με εκείνο το λίγο χαζό γιο του γείτονα που δίνουν μια ψιλοπροίκα σε όποια τον πάρει.

Δίπλα στο χαρτί με τους εμετούς, ήταν το μαντήλι με τα αίματα απ’ το δόντι που έφτυσε ο γιος σου, εκείνος που λέει πως βγαίνει να βρει μεροκάματο, αλλά πάει και την πέφτει μαζί με τα άλλα φουσκωτά κολλητάρια του στους μετανάστες που μας έχουν πάρει τις δουλειές, αλλά αυτό το λαθροσκουπίδι που του την πέσανε χτες πρόλαβε και του’χωσε μία γερή στο δόντι πριν τον ξαπλώσουν κάτω.

Δίπλα στα αίματα του γιου σου ήταν το χαρτί με τις μύξες της πρωτοξαδέλφης σου της γεροντοκόρης, αυτηνής που ο πατέρας της φίλησε κατουρημένες ποδιές να τη βάλει στο Δημόσιο γιατί ήταν η μόνη που είχε απολυτήριο Γυμνασίου, κι ευτυχώς δηλαδή που δεν παντρεύτηκε γιατί τώρα τσοντάρει κανα φράγκο για τα παιδιά σου απ’ τη σύνταξή της, γι’ αυτό -τι να κάνεις;- τρως στη μάπα τις κλάψες της που ήταν τόσο άτυχη και δεν έφτιαξε τη ζωή της κι είναι τώρα σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Δίπλα στο χαρτί με τις μύξες της πρωτοξαδέρφης ήταν τα λιωμένα χαρτιά απ’ τα σουβλάκια που άφησες στο μπαλκόνι και ξεράθηκαν και μετά τα κουτσούλησαν και τα περιστέρια, την ώρα που εσύ πούλαγες εκδούλευση στο αφεντικό -που σε παίρνει ό,τι ώρα γουστάρει και βέβαια καλά κάνει- εξηγώντας του πώς θα διώξετε αυτή την καργιόλα που όλο φωνάζει για τα εργασιακά, χωρίς να της δώσετε μία.

Σιχάθηκες ή όχι ακόμα; Τον εαυτό σου. Γιατί το μεγαλύτερο σκουπίδι, από όλα γύρω είσαι εσύ, που απλώς θες όλα αυτά απλά να εξαφανίζονται, και στα αρχίδια σου το πώς.

Και μαζί μ’ αυτά να εξαφανίζεται καθημερινά κι η μιζέρια σου, το εθελοδουλίκι σου, η γλίτσα σου αλλά όχι και το δικαίωμά σου να βρίζεις και να υποτιμάς αυτόν που καθημερινά μαζεύει όλη την υπαρξιακή σου χλέπα, και το κάνει γα ένα μεροκάματο του τρόμου -αυτό που τώρα αγωνίζεται να κρατήσει- ενώ εσύ ο κωλογλείφτης των φιλελέδεων, που νομίζεις ότι η εξαθλίωση των πολλών από τις ιδιωτικοποιήσεις των λίγων αφορούν τους άλλους κι όχι εσένα, του φέρεσαι σαν να είναι πιο αναλώσιμος και απ’ τα σκουπίδια σου. Σκουπίδι.

Katerina Dima (Fullmoon)

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή