Τείχος Γυναικών Ινδία

Διαμαρτυρία «Τείχος των Γυναικών» | Νότια Ινδία

στo Mind Opener/Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πέντε εκατομμύρια γυναίκες σχημάτισαν την Τρίτη μια ανθρώπινη αλυσίδα στην Κεράλα, στη νότια Ινδία, για να ζητήσουν να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους, αλλά και να υπερασπιστούν μια δικαστική απόφαση με την οποία αίρεται η απαγόρευση εισόδου ορισμένων εξ αυτών σε έναν ινδουιστικό ναό.

Η κινητοποίηση αυτή, η αποκαλούμενη «Τείχος των γυναικών», κάλυψε 14 περιοχές του κρατιδίου της Κεράλα, με συνολικό μήκος 620 χιλιόμετρα.  Εδώ και πολλές εβδομάδες, το κρατίδιο αυτό βιώνει αλλεπάλληλες διαδηλώσεις υπέρ και κατά της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομη την απαγόρευση εισόδου στον ναό Αγιάπα της Σαμπαριμάλα των γυναικών ηλικίας από 10 έως 50 ετών, μια παράδοση αιώνων.

Τείχος των Γυναικών, Ινδία photo © Aparnesh Dattatreya
Τείχος των Γυναικών, Ινδία photo © Aparnesh Dattatreya
Τείχος των Γυναικών, Ινδία photo © Aparnesh Dattatreya
Τείχος των Γυναικών, Ινδία photo © Aparnesh Dattatreya


Το πολιτικό κόμμα BJP (Bharatiya Janata) που κυβερνά την Ινδία εναντιώνεται στην είσοδο των γυναικών στο Ναό της Σαμπαριμάλα ενώ η κομμουνιστική παράταξη που κυβερνά το κρατίδιο της Κεράλα υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών για ελεύθερη πρόσβαση στο ναό.

Ομάδες εξαγριωμένων οπισθοδρομικών και οπαδών του BJP, κινώντας υψώνοντας μαύρες σημαίες, μπλόκαραν την  κυκλοφορία έξω από τα γραφεία της ινδικής κυβέρνησης κραυγάζοντας ενάντια στην είσοδο δύο γυναικών στον Ινδουιστικό ναό.

Η αστυνομία, με δακρυγόνα και κανόνι νερού «έσπασε» το πλήθος και επενέβη στις συμπλοκές μεταξύ του μπλοκ του BJP και του μπλοκ των κομμουνιστών εργατών.

 

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.