fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

αποχη εργαζομένων google

Περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στη Google | Απείχαν 94.000 εργαζόμενοι

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

Συντονισμένη αποχή από την εργασία τους πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι της Google σε πολλά μέρη του κόσμου, διαμαρτυρόμενοι για την ανεκτική στάση της εταιρείας απέναντι σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστες στελέχη της εταιρείας.

Γραφελια Google Λονδίνο
Η είσοδος των γραφείων της Google στην Γκρέιναρι του Λονδίνου

Τα γραφεία τους εγκατέλειψαν έτσι χθες το πρωί εργαζόμενοι από το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη, μέχρι και το Λονδίνο. Στο Δουβλίνο, διοργανωτές της διαμαρτυρίας με μεγάφωνα εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ άλλοι υπάλληλοι του διαδικτυακού κολοσσού επέλεξαν να παραμείνουν εντός των κτιρίων, αλλά μακριά από τα γραφεία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κουλτούρα περιφρόνησης προς τις γυναίκες.

Η διαμαρτυρία, με τίτλο «Αποχή για Αληθινή Αλλαγή» πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστη τον δημιουργό του λογισμικού Android, Αντι Ρούμπιν. Το ρεπορτάζ των Times αποκάλυψε ότι ο Ρούμπιν έλαβε 900 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση απόλυσης το 2014, παρότι η Google θεώρησε τις καταγγελίες εναντίον του άξιες διερεύνησης.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιτσάι ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις πράξεις ορισμένων στελεχών. «Συνειδητοποιώ την οργή και την απογοήτευση που νιώθουν πολλοί. Νιώθω κι εγώ το ίδιο και δεσμεύομαι σε προώθηση μέτρων που θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό», είπε ο κ. Πιτσάι.

Σε μήνυμά τους την περασμένη εβδομάδα, ανώτατα στελέχη της Google αποκάλυψαν ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 48 απολύσεις, μεταξύ των οποίων 13 ανώτατα στελέχη, για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης τα τελευταία χρόνια. Οι απολυθέντες δεν έλαβαν αποζημιώσεις. Η χθεσινή αποχή δείχνει, όμως, ότι οι 94.000 εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τη διοίκηση και τις δεσμεύσεις της για πάταξη του χρόνιου φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης και του μισογυνισμού στους χώρους εργασίας.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή