fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Πάυλος

Παύλος Σιδηρόπουλος και Ηλεκτρικός Θησέας

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
Ο τελευταίος των Ζορμπάδων, ήταν ο Zorba “The Freak”. Και πριν από μισή δεκαετία, ανέβηκε στο αλογάκι του, φόρεσε το καπελάκι του, είπε στην κοινωνία: “Καμπόυ, ξεκαμπόυ και σου γαμώ το σόι”, και μετά γύρισε προς τα μας και είπε: “See you later alligators!!!, άντε και καλή τύχη μάγκες… εγώ πάω να βρω τη μανούλα μου”. Γι’ αυτόν ήμουν ο θείος. Ετσι όπως διάλεξε τους φίλους του, διάλεξε και τους “συγγενείς” του, διάλεξε την “οικογένειά ” του, τα κατάφερε. Και σίγουρα, ο ίδιος διάλεξε και το τελευταίο του ταξίδι. Ο ανιψιός, ήταν ένας ελεύθερος πρίγκιπας, ο τελευταίος και είμαι περήφανος γι’ αυτόν.
Παυλάκι μου, οι καιροί εξακολουθούν να είναι δύσκολοι για τους πρίγκιπες.
Σε φιλώ, ο θείος σου ο Μήτσος.
Και για την αντιγραφή
Δημήτρης Πουλικάκος
Ασυμβίβαστος με τον τρόπο του, σίγουρα μπροστά από την εποχή του, με το στίχο και τα τραγούδια που ερμήνευσε, σαν σήμερα «έφυγε» ο Παύλος Σιδηρόπουλος,  ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ όπως τον αποκάλεσαν.
Πέθανε σε ηλικία μόλις 42 χρόνων, στις 6 Δεκέμβρη 1990 από υπερβολική χρήση ηρωίνης.
«Ο Παύλος ήταν ένας βιωματικός τύπος όπως πρέπει να είναι ο καλλιτέχνης μόνο που η χημεία που διάλεξε να παλέψει μαζί της, δεν σηκώνει αστεία και έτσι έφυγε νωρίς… αφήνοντας τα τραγούδια του πίσω για παρηγοριά» (Βαγγέλης Γερμανός).
Ο Ηλεκτρικός Θησέας γράφτηκε το 1988, ένα διαχρονικό κομμάτι με έντονο πολιτικό νόημα, που εκφράζει μέσα από τους δυνατούς στίχους του Δημήτρη Βάρου και την μουσική επένδυση του Γιάννη Μαρκόπουλου μεγάλες, πικρές αλήθειες.
Παρ’οτι το τραγούδι γράφτηκε το 1988, μια άλλη εποχή, παραμένει επίκαιρο. εκφράζει την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Ο «Ηλεκτρικός Θησέας», ερμηνευμένος από τον αείμνηστο «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ σκηνής Παύλο Σιδηρόπουλο και την Μαρία Φωτίου, μας περιγράφει την μεταπολεμική Ελλάδα που νομοτελειακά οδηγήθηκε στο αδιέξοδο.

Ο “Ηλεκτρικός Θησέας”, είναι ο σύγχρονος Θησέας.

Είναι ο σύγχρονος ήρωας της καθημερινότητας ή ο λαός που παλεύει για να σκοτώσει τον «Μινώταυρο», αυτόν δηλαδή που τον καταπιέζει και ευθύνεται για τα δεινά και τις αδικίες που έχει προκαλέσει στη κοινωνία.

 

Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;
Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Πηγές: https://atexnos.gr

http://memorylifegr.blogspot.com

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή