fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο κέντρο του Ιλίου

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

(17/6/2017)

Το Σάββατο 17/6/2017, πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Ιλίου (που αποτελούν και την “καρδιά της λευκής νύχτας”) παρέμβαση 50 περίπου ατόμων, με μοίρασμα κειμένων σε εργαζόμενους καταστημάτων και περαστικούς καθώς και αφισοκόλληση, από κοινού με το “Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια” και συντρόφισσες-ους από την γειτονιά, τον Θερσίτη και τον Αγρό. Είναι η δεύτερη παρέμβαση στους πεζοδρόμους και τα καταστήματα με απεύθυνση προς τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου -είχε προηγηθεί την Παρασκευή 2/6 μοίρασμα κειμένων από την “Ορθοστασία” (εργαζόμενοι/ες στον κλάδο του εμπορίου). Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιούνται από τον Θερσίτη μοιράσματα κειμένων πόρτα-πόρτα και σε γειτονιές του Ιλίου.

Η παρέμβαση έγινε στους κεντρικούς πεζοδρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης όπου το Σάββατο 24/6/2017 θα διεξαχθεί η φιέστα των δημάρχων και των εμπόρων. Σχεδόν για δύο ολόκληρες ώρες, κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν κείμενα, γράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ, ανοίχτηκαν πηγαδάκια με εργαζόμενους στα καταστήματα της περιοχής, διεμβολίστηκαν με αυτόν τον τρόπο τα αυτονόητα που θέλουν όλους/ες να προετοιμάζονται για τη “μεγάλη μέρα” της κατανάλωσης και της αποχαύνωσης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, τέθηκε εκτός λειτουργίας και το περίπτερο ενημέρωσης για τη Λευκή Νύχτα που έχει στήσει ο δήμος Ιλίου στην κεντρική πλατεία, μέσα στο οποίο υπήρχε φωτογραφικό υλικό με τους λαϊκούς αοιδούς των περασμένων ετών και άλλο ενημερωτικό υλικό, ενώ όλα τα ιλουστρασιόν πακέτα με τα διαφημιστικά έντυπα της Λευκής Νύχτας και οι σχετικές (“νόμιμες”) αφίσες πετάχτηκαν στους κάδους των αχρήστων.

Είναι δεδομένο πως η παρέμβαση αυτή (και γενικότερα ο λόγος αμφισβήτησης της Λευκής Νύχτας) ενόχλησε ιδιαιτέρως τα μικρά και μεγάλα αφεντικά των πεζοδρόμων και βεβαίως τους τοπικούς άρχοντες, που για άλλη μια χρονιά έσπευσαν σε χρόνο ρεκόρ να στείλουν τους υπαλλήλους του δήμου για να κατεβάσουν τις (“παράνομες”) αφίσες που κολλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης. Για άλλη μια φορά λοιπόν, κάποιοι εργαζόμενοι και καλοθελητές της τοπικής αρχής, έδειξαν ιδιαίτερα υψηλά αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού και
κανιβαλισμού.

Αντιθέτως, αρκετές ήταν οι περιπτώσεις εργαζομένων και περαστικών που αναγνώρισαν την παρέμβαση ως ένα κομμάτι της δικιάς τους αγωνίας για το σπάσιμο του φόβου και της ματαιότητας στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που έχουν επιβληθεί, ως ένα κομμάτι της δικιάς τους δυσανασχέτησης στις συνθήκες καταναλωτικής αγέλης που διαμορφώνουν οι λευκές νύχτες.

Συνεχίζουμε…

Για περισσότερες φωτογραφίες και ενημέρωση σχετικά με παρεμβάσεις που αφορούν την εναντίωση στην επερχόμενη Λευκή Νύχτα στο Ίλιον, επισκεφτείτε το site του Θερσίτη

Γενικη Απεργια Διαρκειας τωρα

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή