fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Όμηροι της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι του “ΧΑΡΜΑΝΗ” | Καταγγελία

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Την κρίση της πανδημίας σαν ευκαιρία επιβολής του εργασιακού μεσαίωνα φαίνεται πως βρήκε η ιδιοκτησία της “ΧΑΡΜΑΝΗΣ” που διατηρεί καταστήματα παραφαρμακευτικών ειδών και καλλυντικών και απασχολεί 230 εργαζόμενους.

Από την αρχή της απαγόρευσης της λειτουργίας καταστημάτων, η ιδιοκτησία προσπάθησε να βρει «παραθυράκια», προκειμένου τα καταστήματά της να συνεχίσουν να λειτουργούν. Μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, η εταιρεία δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους την οφειλόμενη μισθοδοσία για το μήνα Μάρτιο και δεν έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους σε τι καθεστώς βρίσκεται η εργασιακή τους σχέση.

Την ώρα που για τους εργαζόμενους τρέχουν όλες οι υποχρεώσεις, αυτοί δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε το πενιχρό επίδομα των 800€, αφού δεν έχει προχωρήσει η εταιρεία σε αναστολή σύμβασης της εργασίας τους, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να κερδίζει από τη μερική λειτουργία των καταστημάτων, το e-shop και τις παραδόσεις κατ οίκων. Ταυτόχρονα, αναζητά «λύσεις» σε υποχρεωτικές άδειες και εκ περιτροπής εργασία.

Εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, βρίσκουν ευκαιρία να καταπατήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Μας θέλουν σκλάβους, να δουλεύουμε απλήρωτοι και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της πανδημίας, την ώρα που απολαμβάνουν όλες τις ελαφρύνσεις που δίνουν στο κεφάλαιο κυβέρνηση και ΕΕ.

Αυτοί βάζουν πάνω από όλα τα κέρδη τους.

Εμείς απαντάμε ότι θα βρεθούμε απέναντί τους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο!

Να δώσουμε τη μάχη για να μην πληρώσουμε τη νέα κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν στην καραντίνα!
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα για συντονισμένη μέρα δράσης την Τρίτη 14 Απριλίου από κοινού με άλλα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να αντισταθεί, να απευθυνθεί στο σωματείο του, σε εργατικά σχήματα και συλλογικότητες γειτονιάς.

Απαιτούμε:

• Να μπει τέρμα στην ομηρία που βάζει τους εργαζόμενους η εταιρεία “Χαρμάνης”! Να μη χαθεί κανένας μισθός! Καμία άδεια άνευ αποδοχών! Καμία δυσμενής μεταβολή στις αποδοχές, στα ωράρια και στις άδειες εργασίας για κανένα λόγο!
• Πλήρη καταβολή των μισθών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Απαγόρευση των απολύσεων. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
• Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια
ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια – Πρωτοβουλία Πάτρας

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή