fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Οι ταξιτζήδες της Νέας Υόρκης

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Από χθες το βράδυ, χάος επικρατεί στα μεγαλύτερα αεροδρόμια των Η.Π.Α., από την άμεση δράση και τις διαδηλώσεις ενάντια στο προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα, μουσουλμάνων πολιτών από εφτά χώρες του Αραβικού κόσμου και καθιερώνεται ένα σύστημα υπερανακρισεων  από τις υπηρεσίες, με ερωτήσεις όπως: “ποια είναι η γνώμη σου για τον Ντόναλντ Τραμπ;”Οι πρωτοφανείς μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης κατάφεραν να αποκλείσουν αεροδρόμια σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστόνη και αλλού. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η Συμμαχία των Εργατών Ταξί της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο συνδικάτο του κλάδου στη πόλη, εξέδωσε ανακοίνωση αλληλεγγύης στους μουσουλμάνους πολίτες και κήρυξε απεργία στα τερματικά των αεροδρομίων της πόλης:

 Δήλωση της NYTWA σχετικά με την Απαγόρευση στους Μουσουλμάνους

Οι επαγγελματίες οδηγοί, έχουν είκοσι φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθούν εν ώρα εργασίας, από όλους τους υπόλοιπους εργάτες. Προωθώντας την μισαλλοδοξία, μέσω του αντισυνταγματικού και απάνθρωπου προεδρικού διατάγματος, με το οποίο απαγορεύονται οι Μουσουλμάνοι από εφτά χώρες, ο πρόεδρος θέτει τους επαγγελματίες οδηγούς σε περισσότερο κίνδυνο από οσο έχουν υπάρξει από την 9/11, όταν τα εγκλήματα μίσους ενάντια σε μετανάστες εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Ως μέλη μια οργάνωσης αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από Μουσουλμάνους, μιας εργατικής δύναμης που είναι σχεδόν εξολοκλήρου μεταναστευτική και ενός κινήματος της εργατικής τάξης που έχει τις ρίζες του στην υπεράσπιση των καταπιεσμένων, λέμε όχι σε αυτή την απάνθρωπη και αντισυνταγματική απαγόρευση.

Όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά, πως όταν η κυβέρνηση προωθεί την εξόφθαλμη Ισλαμοφοβία και η ρητορική μίσους ξεχύνεται από τις τρύπες των νταήδων, τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται και οι οδηγοί υποφέρουν. Οι Σικχ και τα υπόλοιπα μέλη μας καφέ ή μαύρου χρώματος, υποφέρουν επίσης από την αντιμουσουλμανική βία.

Σήμερα, οι οδηγοί ενώνονται με την διαδήλωση στο αεροδρόμιο JFK, υποστηρίζοντας όλους εκείνους που κρατούνται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο, εξαιτίας της αντισυνταγματικού διατάγματος του Τραμπ. Οι οδηγοί είναι αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που έρχονται στην Αμερική, αναζητώντας την ειρήνη και την ασφάλεια και με όσους απλά προσπαθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ύστερα από το ταξίδι τους στο εξωτερικό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους φιλήσυχους γείτονες μας, ενάντια σε αυτό το απάνθρωπη και αντισυνταγματική πράξη καθαρής μισαλλοδοξίας.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πολυεθνική εταιρεία Uber προχώρησε σε απεργοσπαστικές πρακτικές, ύστερα από την ανακοίνωση των εργατών ταξί.

 

Πηγή: www.provo.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή