fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

κυρανακης

Ο Κυρανάκης μας εξήγησε γιατί δεν βρίσκουν δουλειά οι νέοι

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Από το ΦΒ προφίλ του Dimitris Soultas

Ο Κυρανάκης, που στα 33 του την έχει στίψει την πέτρα, μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά επειδή δεν ψάχνουν σωστά στα ιντερνέτς να βρουν τις χιλιάδες δουλειές που προσφέρει ο ΟΑΕΔ.

Επίσης τα άνεργα χάπατα, σύμφωνα με τον ψημένο στο μεροκάματο βουλευτή, δεν ξέρουν να δομήσουν ένα βιογραφικό. Και κατέληξε με ύφος στενάχωρο ότι οι νέοι άνεργοι δεν πρέπει να παίρνουν σβάρνα τα πολιτικά γραφεία για να βρουν δουλειά.

Είναι γεγονός ότι ελάχιστοι έχουν την ευφυία να ακολουθήσουν το παράδειγμα του, που έγινε μέλος της ΔΑΠ και στα 26 του πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Επειδή προφανώς έχει μαύρα μεσάνυχτα του τι σημαίνει ΟΑΕΔ, να τον ενημερώσω τι προβλέπει σε βασικά πράγματα για έναν νέο άνεργο:

Πρώτον, ένας 30άρης, ας πούμε μετά από κάποια χρόνια δουλειάς κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας, αν έχει απολυθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου, παίρνει επίδομα 0 (ολογράφως μηδέν), καθώς χρειάζεται 80 μεροκάμματα στο τρέχον έτος. Βέβαια δουλεύοντας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο έχει 125. Αλλά το πολιτικό προσωπικό αποφάσισε ότι “δεν υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες” οπότε του τα κάνει 75 και τον αφήνει άφραγκο για πέντε μεροκάματα.

Δεύτερον, πετώντας τον έξω από το επίδομα, του απαγορεύει ουσιαστικά να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, το οποίο προβλέπει ότι μπορεί να επιδοτηθεί η πρόσληψη του και ο εργοδότης να λαμβάνει το ποσό της επιδόματατος του, για όσους μήνες το δικαιούνταν. Το πρόγραμμα είναι μόνο για τους επιδοτούμενους και μπαίνει σε εφαρμογή με αίτηση του ΕΡΓΟΔΟΤΗ και όχι του εργαζόμενου.

Αφού λοιπόν ο νέος άνεργος φάει δύο φορές πόρτα από τον ΟΑΕΔ συνεχίζει να αναζητά εργασία, με ή χωρίς αναζήτηση στο ιντερνετ, όπου μάντεψε, σοφέ πολιτευτή, τι βρίσκει. Κάτι part- time των 400 ευρώ (και αν), χαμαλίκια με απλήρωτες υπερωρίες και άλλα τέτοια χαριτωμένα, με τα οποία έχεις έρθει σε επαφή όσο εγώ με την αφρικανική σαβάνα.

Μιλάμε για τη χώρα που στα χρόνια των μνημονίων έφτασε η νεανική ανεργία το 65%, οι νέοι αντιμετωπίστηκαν ως αναλώσιμοι με αμοιβή τον υποκατώτατο και αν έβρισκαν δουλειά δεχόταν χαριτωμένους εκβιασμούς, όπως το να επιστρέφουν στον εργοδότη τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Χρόνια τώρα, νέοι και μεγαλύτεροι, φτύνουν αίμα για ένα μεροκάματο και έχουν και διάφορους νέους καριερίστες της πολιτικής, που έχουν στο επίσημο βιογραφικό τους “επιτεύγματα” όπως το ότι ως πρόεδρος του 15μελούς αιτήθηκε τέρματα και μπασκέτες, να τους κάνουν μαθήματα, πώς να συντάξουν βιογραφικό και πώς να κάνουν google search.

Βρε δεν κάνετε ένα ντουζ να συνέλθετε (για να μην πω τίποτα βαρύτερο.

Από το ΦΒ προφίλ του Dimitris Soultas

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή