fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

work life balance

O Joe έφτιαξε ένα infographic για work-life balance | Δε μας … ρε Joe!

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Βρήκαμε τον Joe Rinaldi και το infographic του (Σεπτέμβρης 2017)  και είπαμε μην πάει χαμένο, να σας το δείξουμε. Από την άλλη βέβαια, η προσέγγιση του JOE είναι λίγο …χλιαρή να το πούμε, λίγο φιλελέ να το πούμε, λίγο «δε μας γ@μaς ρε Joe;» ίσως.

Το αρχικό κείμενο: The Endless Hunt for the Perfect Work-Life Balance

Αγαπητέ Joe, εμείς θα σε μεταφράσουμε αλλά σημείωσε τα εξής:

  1. Ναι, το work-life balance είναι πλέον κάτι σαν τον πολύχρωμο μονόκερο. Πολλοί πιστεύουν ότι μια μέρα θα τον πιάσουν, αλλά πέρα από το ότι είναι αδύνατον εκ φύσεως, είναι και λίγο ουτοπικό καθώς η εργασία δεν είναι πτυχή της ζωής, είναι μια κατάρα που επιφορτίστηκε στην ανθρωπότητα και έγινε συνήθεια.
  2. Δεν αντικρούουμε τα στατιστικά. Αντιθέτως, θα λέγαμε ότι τα ποσοστά είναι χαμηλά. 1 στους 7 μόνο ζορίζεται να βρει ισορροπία; Εδώ θα λέγαμε 8 στους 6 μάλλον. (Εξαιρούνται σταρτάπερς με ΕΣΠΑ και ιντεπρενερς που ζούνε στα άκρα γιολάροντας 16ωρα ευτυχίας πάνω από business plans)
  3. Οι συμβουλές που προτείνονται είναι μανικιούρ και μασάζ για χαλάρωση; Πού ήσουν τόσα χρόνια να μας σώσεις;
  4. Μια φαεινή ιδέα για να καταπολεμηθει το άγχος θα ήταν, λέμε τώρα, να παροτυνθούν οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν γύρω από τα εργασιακά τους δικαιώματα και να δώσουν μία γροθιά στις συνεχώς αυξανόνες παράλογες εργοδοτικές απαιτήσεις. Take your time to reflect, Joe.

Ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά

#IFI team

Για όλους εμάς που συνεχώς τσεκάρουμε τα e-mails μας και σπαταλάμε τα Σαββατοκύριακα μας με το ένα μάτι καρφωμένο στο επαγγελματικό inbox, ακόμα και αν είναι η ώρα για την αγαπημένη μας σειρά, American Horror Story για μένα, έρχεται κάποια στιγμή λοιπόν που αναρωτιόμαστε αν αυτή η λεγόμενη ισορροπία μεταξύ Εργασίας και Ζωής (work-life balance) είναι ένας εφικτός στόχος ή απλά ένας μύθος. Ουδέν κακόν αμιγές καλού αφού δεν είμαστε ένας και δυο, άλλα πλήθος εργαζομένων που παλεύουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. [ΣτΜ: το καλό σε αυτό που είναι Joe;]

Η εταιρεία OnePoll διεξήγαγε μία έρευνα σε δείγμα 2,000 ατόμων για λογαριασμό της Groupon με σκοπό να συμπεράνουν το πώς ακριβώς νιώθουν οι άνθρωποι για τον συνδυασµό επαγγελµατικής και οικογενειακής ζωής. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν η πηγή μου για τη δημιουργία του παρακάτω infographic.

Ενδεικτικά να πούμε πως το 60% των Αμερικανών δυσκολεύονται όχι μόνο να ισορροπήσουν την προσωπική και επαγγελματική τους καθημερινότητα αλλά βιώνουν και έντονο στρες στο χώρο εργασίας τους, παρουσιάζουν συμπτώματα burnout και αναλώνονται σε λίστες καθηκόντων που ποτέ δεν τελειώνουν.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία:

  • 1 στους 7 ανθρώπους γίνονται δέκτες αφόρητης πίεσης από συναδέλφους ενώ ταυτόχρονα το 25% των ερωτηθέντων δέχονται συνεχή πίεση από το αφεντικό τους
  • 60% απάντησε πως δεν επαρκούν οι ώρες μέσα στη μέρα για να ολοκληρώσουν τα ανατειθέμενα καθήκοντά τους
  • 41% δήλωσε πως πάνε πάνω από 6 μήνες από όταν ένιωσαν τελευταία φορά ήρεμοι και χαλαροί

Και αν τα στατιστικά αυτά, σε αγχώνουν και μόνο που τα διάβασες, οκ, δες στο infographic, έχει και tips για το πώς να χαλαρώσεις! [ΣτΜ: Μας σκλαβώνεις!]

 

 

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή